fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Je bent jong en je wilt wat!

Ik moest afgelopen week aan bovenstaande kreet denken (ooit (in 1978) bedacht door de nu niet meer zo jonge zender Veronica) toen iemand mij zei “dat jongeren geen auto op vakantie kunnen huren”. Mijn eerste reactie was dat dit in veel gevallen bij Sunny Cars wel degelijk mogelijk is! Maar het is waar, soms zijn er speciale voorwaarden. En bovendien: hoe jong is jong?

Bij de leeftijdsbepaling wordt door verhuurders natuurlijk uitgegaan van de rijervaring van de toekomstige (tijdelijke) bestuurder. In veel landen is de minimum leeftijd gesteld op 21 jaar, in andere is dat 23 jaar en in de USA zelfs 25 jaar. Het kan dus verschillen per bestemming, maar ook in wat voor type auto er gereden gaat worden. De luxere modellen (denk aan een Mercedes etc.) hebben een hogere aanschafwaarde, dus vaak ook een hogere minimumleeftijd. Wat een bijkomend probleem voor jongeren kan zijn is dat ze vaak geen creditcard hebben. Iets dat voor autoverhuurders in veel landen een voorwaarde is om de auto mee te geven. Deze richtlijnen kunnen dus een domper op de ‘feestvreugde’ zijn. Want: met de auto ‘erop uitgaan’, te kunnen gaan en staan waar je wilt, plekjes ontdekken, is nu eenmaal een feest. Niet alleen als je jong bent, overigens.

Jonge bestuurders in een cabrio huurauto

 

Gelukkig hebben we op meerdere bestemmingen kunnen realiseren dat –met een kleine toeslag- de minimum leeftijd teruggebracht kan worden. Zo kennen we voor Canada en Amerika het UA-pakket (Under Age) waarbij de minimum leeftijd verlaagd is van 25 naar 21 jaar. Dus niets hoeft jongeren te weerhouden om een reis naar Las Vegas, Los Angeles, of Vancouver te boeken en daar een Sunny Cars huurauto klaar te hebben staan! Extra voordeel: bij het UA-pakket is ook een tweede bestuurder gemachtigd om de auto te besturen, is de eerste volle tank inclusief en mag je de auto met een praktisch lege tank inleveren.

Overigens kan je als 21-jarige ook besluiten wat dichter bij huis je vakantie door te brengen en daar een auto te huren.  Vlieg je bijvoorbeeld naar de Spaanse bestemming Malaga, het Portugese Faro of Heraklion op Kreta, dan is een UA-pakket niet nodig want de minimumleeftijd is daar sowieso 21 jaar. Welke bestemming het ook wordt, met de zekerheid van het Sunny Cars all-inclusive product (ongelimiteerd aantal kilometers, tegen werkelijk alles verzekerd zijn, geen eigen risico en een 24/7 noodnummer) zullen wij jonge mensen dus niet tegenhouden om met een huurauto op ontdekkingsreis te gaan en ervaringen op te doen. De jeugd heeft immers de toekomst.

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Sander

22 november 2017 | 1:55 pm | Reageer op Sander

Hoi Sander,

Ook op 19-jarige leeftijd is het mogelijk om een auto te huren in Malaga. Wel komen er dan extra kosten bij kijken. De mogelijkheid om de minimumleeftijd te verlagen, verschilt per lokale partner en per categorie auto. Als het mogelijk is, kun je informatie hierover vinden in de huurvoorwaarden. Tijdens het zoeken van een huurauto zie je onder elke auto 'Bekijk huurvoorwaarden' staan. Onder het kopje 'Belangrijke huurinformatie' kun je vinden of het verlagen van de minimumleeftijd mogelijk is en wat de kosten zijn. Bij sommige lokale partners die de Hyundai i10 of soortgelijk (Categorie YB) aanbieden, is het mogelijk om als 19-jarige een auto te huren. Als je er niet uitkomt kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze afdeling Reserveringen, zij helpen je graag verder! Je kunt hen bereiken op: 023 - 5 699 696.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sander

20 november 2017 | 6:06 pm | Reageer op Sander

Suzanne,
Ik zou graag een auto huren in Malaga, ik ben echter nog maar 19 jaar maar ben al wel een jaar in het bezit van mijn rijbewijs. Is er een mogelijkheid om toch een auto te kunnen huren?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Eline

13 juni 2015 | 11:35 am | Reageer op Eline

Hoi Suzanne,

Ik wilde na het lezen van je artikel over jonge bestuurders graag een huurauto boeken bij Sunny Cars in het Portugese Faro, omdat je schreef dat de minimumleeftijd daar op 21 jaar ligt voor bestuurders (ik ben 23). Maar nu blijkt dat de minimumleeftijd toch hoger ligt... op 24 jaar :( dus ik moet wel een extra toeslag betalen. Heel jammer :( Misschien handig om dat aan te passen?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Suzanne Al

15 juni 2015 | 9:40 am | Reageer op Suzanne Al

Hoi Eline,

Ik heb even in ons systeem gekeken, we hebben 2 verhuurders in Portugal (Faro) waar de minimumleeftijd lager is dan 25. Bij de een 23 jaar, bij de ander 21 voor bepaalde (kleinere) categorieën. Heb je je reservering online gemaakt? Dan heb je dit wellicht niet gezien. Ik raad je aan even contact met ons op te nemen om te kijken of we je reservering toch kunnen omzetten zodat de toeslag vervalt. Is natuurlijk wel afhankelijk van het verschil in prijs voor de huurauto bij de ene en de andere lokale autoleverancier of het dan ook daadwerkelijk voordleiger uitpakt. Maar bel ons even, we helpen je graag! 023-5 699 696.

Zonnige groet,
Suzanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou