Je huisdier meenemen in de huurauto: Mag dat?

‘Pff, oh no!’ Is het eerste wat de autoverhuurder uitbrengt als hij de binnenkant van de ingeleverde huurauto ziet. Overal waar hij kijkt ziet hij hondenharen aan de bekleding hangen. En die gaan er niet altijd zo makkelijk af.

Hoe zit dat eigenlijk, mag je huisdier zomaar mee in de huurauto?

Veel autoverhuurders weigeren huisdieren. Juist om bovenstaande reden.
Het kost namelijk een hoop extra schoonmaakwerk om de haren van jouw huisdier uit de bekleding te halen.

Heel soms nemen huurders ‘stiekem’ hun huisdier mee op reis en dus de huurauto in. Als de lokale wagenparkaanbieder daar achter komt, kun je een fikse schoonmaakrekening op je deurmat verwachten. Hou hier dus rekening mee als je besluit dat je Duitse herder best ´stiekem´ mee kan op reis.

Wanneer mag het wel?

Er zijn autoverhuurders die het geen probleem vinden als Fikkie ook de gemakken van een huurauto leert kennen. Daarbij eisen ze dan wel dat je jouw huisdier vervoert in een bench.

Dus: wil jij jouw huisdier aankomende dierendag verwennen met een tripje naar de zon en een rondrit in een huurauto? Check de voorwaarden dan even of neem contact op met onze reserveringsafdeling. Onze autohuurexperts kunnen voor je nagaan of er mogelijkheden zijn.

Mascha Vork

Customer Care

Sinds januari 2014 is Mascha werkzaam op de Customer Care afdeling, maar ze werkt al sinds 2012 bij Sunny Cars! In haar blogs schrijft ze over veelvoorkomende misverstanden en lastige situaties met een huurauto. Informatief, leerzaam en soms ook vermakelijk.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Nicolette

3 februari 2020 | 6:46 pm | Reageer op Nicolette

Mijn dochter en ik gaan 13 juli 2020 naar mijn vader die woont in Spanje. Wij huren altijd bij sunny cars een auto. Nu hebben we een dwerg teckel. Hij zal 5 kg gaan wegen. Hij is nu 13 weken oud. Wij vervoeren hem in een speciale reismand ook voor in de cabine bij ons onder de stoel in het vliegtuig. Kunnen wij op deze manier toch nog een auto huren.?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

5 februari 2020 | 2:09 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Nicolette,

Bel ons even :-). Dan checken mijn collega's wat er mogelijk is.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.