fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Joris: mijn favo' fly drive is Italië

Een fly-drive is natuurlijk dé manier om jouw vakantieland te ontdekken. Vliegen naar een mooie bestemming en vervolgens daar met je huurauto rondtoeren. Zo kun je de mooiste plekjes bezoeken! Ter inspiratie vragen we iedere maand aan een frequente reiziger wat zijn of haar favoriete fly-drive bestemming is.

Deze maand kun je lezen over de perfecte autohuur bestemming volgens Joris de Voogt, reisjournalist voor Grande Magazine

Wat is jouw favoriete fly-drive bestemming?

Italië

Waarom juist deze bestemming?

Net als in Frankrijk vind je in Italië werkelijk alles: zon, zee, bergen, natuur, cultuur, lekker eten …

Wanneer heb je deze fly-drive gemaakt, en met wie?

September 2013. Alleen, want ik maak zowel de tekst als de foto’s voor mijn reportages voor GRANDE.Joris de Voogt - Grande reismagazine

In wat voor huurauto heb je rondgereden?

Ik geef altijd de voorkeur aan een kleine auto uit de B-categorie. Meestal is het een Fiat Punto. Kleine auto’s zijn handig in de steden en ze gaan toch fluks de bergen op.

Hoe heb je je route bepaald?

Vooraf doe ik thuis veel research. De voorbereiding vind ik een volwaardig deel van de reis: aan de computer kun je lekker wegdromen over de geplande bestemmingen.

Hoogtepunt?

Deze keer was het hoogtepunt de beklimming (per auto weliswaar) van de Monte Cucco in de buurt van het Umbrische stadje Gubbio. Je vertrekt vanuit een lieflijk groene vallei en gaandeweg kom je in een maanlandschap terecht. Wat kan de natuur toch prachtig zijn.

Gekste dat je hebt meegemaakt?

Aan een kruispunt zag ik een bord: Spoleto 10 km. Honderd meter verder stond een bord: Spoleto 7 km. Het kan flink opschieten in Italië.

Wat mag je niet overslaan?

Kort en bondig: héél Italië mag je niet overslaan.

Nog tips voor andere reizigers?

Blijf niet altijd op de hoofdwegen maar verken ook de secundaire wegen. Je ontdekt zalige dorpjes en mooie landschappen.

Wat is je volgende (geplande) reis?

Nog niet gepland maar iets in mij zegt dat Sardinië een volgende bestemming zou kunnen zijn.

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou