Kloosterheiligdom in het hart van Griekenland

1 August 2016 0 59

Miez TravelGoom

Gastblogger

In het hart van het vasteland van Griekenland vind je de Meteora: op hoge rotspilaren gebouwde kloosters. De basis werd al in de 9e eeuw gelegd toen kluizenaars de rotsen beklommen en hun eigen leefomgeving creëerden. In 1336 werd het hoogst gelegen en belangrijkste klooster, Groot Meteoron, gesticht. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar spullen en mensen werden met netten en touwen van soms wel 40 meter vervoerd. Later zouden nog 23 kloosters volgen, maar de meeste hebben perioden van verval en (burger)oorlogen niet overleefd. Zes kloosters zijn er nu nog. Sinds 1988 staan ze op de Werelderfgoedlijst.

Ghios Nikolaos klooster op rots roadtrip

Het kleinste van alle kloosters van Meteora is het Agios Nicolaos klooster. Het stamt uit de 14e eeuw en is tegen rotsen van wel 300 meter hoog gebouwd. Je kunt het klooster bezichtigen. Vooral het driepersoonskerkje en het uitzicht op het dorp Kastraki zijn de moeite waard. Vertrek vroeg met je auto de bergen in, want het ochtendlicht is prachtig op deze bijzondere plek.

Nog meer doen op het Griekse vasteland

1. Athene

Voor de meeste roadtrips op het Griekse vasteland is Athene de aanvlieghaven. Dan sla je de hoofdstad natuurlijk niet over. De stad heeft een rijke historie. Heb je niet veel tijd, kies dan voor een bezoek aan de bekendste ruïne en tevens hét symbool van Athene, de Akropolis.

2. Pilion gebergte

Goed bereikbaar met een huurauto vanuit Athene is het Pilion gebergte, dat volgens de mythologie de woonplaats is van de centauren, de paardmensen. De 24 dorpjes die je hier vindt vallen vooral op door hun bijzondere bouwstijl. Pilion is geliefd bij wandelaars om de mooie natuur. Het gebergte loopt tot aan de kust en gaat naadloos over in prachtige stranden en een blauwe zee.

3. Evia

Evia is na Kreta het tweede grootste eiland van Griekenland, maar lang niet zo bekend en zeker niet zo druk. De meeste toeristen zijn Grieken. In Athene is het eiland populair voor een weekendje weg. Evia heeft veel te bieden: archeologische opgravingen, natuur, mooie stranden, bergdorpjes met waterbronnen etc. Leuk om een weekje met de auto rond te toeren en van de authentieke Griekse sfeer te genieten.

griekenland huurauto boom ctablok

Rij onbezorgd rond in Griekenland

Om ontspannen en in alle vrijheid te genieten in Griekenland regel je vooraf je all-in huurauto. Bij Sunny Cars zijn alle - benodigde - verzekeringen inbegrepen en kun je een ongelimiteerd aantal kilometers rijden. Dat rijdt een stuk lekkerder. Ontdek alle All-in voordelen!

Zoek huurauto in Griekenland >

Leave a Reply

* Nodig om je reactie kunnen plaatsen.