Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Leeftijd en autohuur

Minimumleeftijd  voor autohuur

Wederom een veelgestelde vraag, maar lastig om met een eenduidig antwoord te komen. De minimumleeftijd is iets waar Sunny Cars geen invloed op heeft, want deze leeftijd wordt door de verzekeraars  van de lokale partner bepaald. Sunny Cars heeft een speciaal pakket voor jonge bestuurders, waardoor het in de USA en andere landen toch mogelijk is om vanaf 21 jaar een auto te huren.

Leeftijd en verzekering

De gemiddelde minimumleeftijd om een auto te mogen huren is 23 jaar. Dit verschilt echter per bestemming en ook per partner. Wist je dat er op sommige bestemmingen een maximumleeftijd is voor het huren van een auto? Indien dit van toepassing is vind je deze informatie terug in de huurvoorwaarden. De exacte minimumleeftijd is afhankelijk van de bestemming en de voorwaarden van de lokale partner, maar ook van de  huurauto categorie. Wil je een grotere of luxe auto, dan zijn de leeftijdsregels vaak strenger. Voor de USA is het verder niet van belang hoe lang je al in het bezit bent van een rijbewijs, terwijl dat voor andere bestemmingen wel mee kan tellen.

Klein meisje achter het stuur

Het is onmogelijk om uitzonderingen te maken, want dan heb je geen verzekering. En zonder verzekering autorijden is overal wettelijk verboden! Als er geen maximum leeftijd vermeld staat, dan is deze niet van toepassing. Wel is er altijd een minimum leeftijd, afhankelijk van de verzekering die onze partner heeft afgesloten. Kijk altijd in de huurvoorwaarden van de geselecteerde huurauto om teleurstellingen te voorkomen!

Under Age pakket

Dankzij het Under Age pakket is het mogelijk om op jongere leeftijd, namelijk vanaf 21 jaar, een auto te huren in de USA. Met dit pakket mag zowel de hoofdbestuurder, als eventuele extra bestuurders, 21 zijn.

Eigen verantwoordelijkheid

Zoals ik al zei kunnen er echt geen uitzonderingen gemaakt worden op de lokale afspraken, simpelweg omdat er dan geen verzekering is. Dat is illegaal en bovendien zorgt dat voor onnodig veel extra werk in het geval van schade of een ongeluk. Sunny Cars voelt zich verantwoordelijk voor haar autohuurders en het opgeven van een onjuiste leeftijd is voor eigen verantwoordelijkheid. Als er onjuiste gegevens zijn verstrekt en deze niet voldoen aan de lokale eisen krijg je de auto niet mee.

Sunny Cars is een bemiddelaar en werkt met meerdere partners samen. Het kan dus zijn dat in hetzelfde gebied de eisen verschillen, omdat op basis van beschikbaarheid met een partner wordt gewerkt waarbij de minimumleeftijd wellicht hoger is.

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Juut van Dullemen

4 februari 2020 | 1:18 pm | Reageer op Juut van Dullemen

Wij willen met vakantie naar Corsica, we zijn 81 en 83, kunnen we daar een auto huren?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Senna Janson

12 januari 2020 | 10:35 pm | Reageer op Senna Janson

Mijn naam is Senna en van de zomer gaan mijn vriend van 3 aug t/m 17 aug naar Kreta. Ik zou graag een auto bij jullie willen huren in de stad Heraklion.

Nu mijn vraag! Ik heb net gelezen over jullie under age pakket. Mijn vriend is 21 jaar oud en heeft 3 en een half jaar rij ervaring. Is het mogelijk om een auto bij jullie te huren op Kreta?

Ik hoor het graag!

Mvg,
Senna Janson

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

13 januari 2020 | 11:40 am | Reageer op Sanne van Reek

Hi Senna,

Meer informatie over de minimumleeftijd vind je terug in de huurvoorwaarden onder het kopje 'Belangrijke huurinformatie'. Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Lutske

9 januari 2020 | 4:36 pm | Reageer op Lutske

Kan mijn man een auto huren hij is 73 jaar wij gaan naar Cantania sicilië

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

10 januari 2020 | 9:23 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Lutske,

Ja hoor, goed nieuws :-). Ik heb even drie huurauto's op onze website vergeleken en daar is de maximumleeftijd 80 jaar. Je man mag dus gerust rondrijden in een all-in huurauto via Sunny Cars. Check voor de zekerheid wel altijd even de huurvoorwaarden. Onder het kopje Belangrijke huurinformatie. Hier staat wat de maximumleeftijd voor de door jouw gekozen huurauto is.

Alvast veel plezier in Catania!

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

J.G. van Oosten

5 januari 2020 | 10:08 pm | Reageer op J.G. van Oosten

Ik ga via Tui naar Faro in Portugal en daarna naar Monte Gordo. Ik ben in 1931 geboren en bezit vanaf mijn 20 jarige leeftijd al een personenauto en heb een aanrijding veroorzaakt. Geniet van maximale korting van 75%, Sinds 12 jaar rijd ik met auto met automaat. Mijn linkervoet mag ik niet belasten. Een kleine medische ingreep heeft tot gevolg gehad dat mijn linkervoet, Dit noemt nen een klapvoet. Gelukkig dus geen problemen. Tui. geeft een bepaalt advies, mij inziens suncars? Als ik een auto mag huren wat is dan de prijs van 14 -25maart 2020.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

6 januari 2020 | 8:33 am | Reageer op Sanne van Reek

Beste,

Wat leuk dat u op vakantie gaat naar Portugal! Voor een passend autohuuradvies wil ik u adviseren om een e-mail te sturen naar reservation@sunnycars.nl. Mijn collega's van de reserveringsafdeling helpen u graag verder.

Met zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Hammer

15 augustus 2019 | 8:43 am | Reageer op Hammer

Wat zijn de extra kosten bij leeftijd 79 jaar. Rijd iedere dag in Amsterdam.het is voor Corfu.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

19 augustus 2019 | 11:44 am | Reageer op Sanne van Reek

Hallo,

De maximumleeftijd is 75 jaar. Dit is wel te verlagen tegen een toeslag van € 15,- per dag. Mocht je dit willen aanvragen of je hebt hier vragen over, dan kunnen mijn collega's van de reserveringsafdeling je helpen.

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Mattie

4 augustus 2019 | 4:28 pm | Reageer op Mattie

Mijn dochter en ik willen een auto huren in Sydney. Mijn dochter is 21 jaar en heeft 3 jaar haar rijbewijs. Zij zou volgens de site de auto niet zelf kunnen huren vanwege haar leeftijd. Kan zij echter wel als extra bestuurder aangemerkt worden met bijbetaling van 9.90 Australische dollar per dag?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

5 augustus 2019 | 1:46 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Mattie,

Wat gaaf dat je naar Sydney gaat met je dochter! Het is mogelijk om de minimumleeftijd te verlagen naar 21 jaar, dit kost inderdaad €9,90 per dag. De extra bestuurder is niet standaard inbegrepen via Sunny Cars, maar in sommige gevallen wel. Je ziet dan 'inclusief extra bestuurder' staan, tijdens het zoeken naar de geschikte huurauto. Let hier dus even goed op! Want als dit niet inbegrepen is in de huurprijs, dien je ter plaatse ook nog kosten te betalen voor een extra bestuurder (naast de toeslag voor het lagen van de minimumleeftijd). Dat zou zonde zijn!

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Anouk

22 mei 2019 | 11:59 am | Reageer op Anouk

Wij willen in Griekenland een auto huren maar wel met de leeftijd van 21, verder is iedereen in het bezit van een rijbewijs langer dan 2 jaar. Is dit mogelijk of mag je echt pas vanaf je 23ste een auto huren?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

27 mei 2019 | 11:40 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Anouk,

In de huurvoorwaarden vind je de minimumleeftijd terug voor de huurauto die jij op het oog hebt. Soms is het mogelijk om de minimumleeftijd te verlagen naar bijvoorbeeld 21 jaar, tegen betaling van een toeslag. De prijs staat er dan ook bij vermeld.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Peter Jansen

12 mei 2019 | 12:52 pm | Reageer op Peter Jansen

Net zoals 2 jaar geleden wil ik in november in Zuid-Afrika een auto bij jullie huren (3 weken). De vorige keer wilde ik uit veiligheidsoverwegingen een kopie van mijn paspoort (zonder BSN) afgeven. Ik was echter verplicht het origineel te overhandigen om een kopie te maken. Ik was/ben daar niet blij mee, vooral omdat identiteitsfraude hand over hand toeneemt en het volgens mij volgens de Nederlandse wet zelfs verboden is om het paspoort aan onbevoegden af te geven.
Wat is uw standpunt hierover?

Met vriendelijke groet,

Peter Jansen
06 47 58 21 62

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Monique

6 mei 2019 | 10:26 pm | Reageer op Monique

Jammer dat het niet direct vermeld stond bij de reservering dat mijn dochter van 23 extra moest betalen. Ze dient nu een toeslag van 211 te betalen voor het huren van een auto in Malaga. Ze zag dit pas in de bevestigings mail. Dit hoort toch duidelijk te zijn bij de boeking vind ik. Wij huren altijd bij jullie omdat er normaal gesproken achteraf geen extra onvoorziene kosten bij komen .

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

8 mei 2019 | 9:27 am | Reageer op Sanne van Reek

Beste Monique,

Bedankt voor je bericht. Ik kan me voorstellen dat het erg vervelend is dat je dochter voor extra kosten is komen te staan. Daar houden wij bij Sunny Cars niet van! Tijdens het maken van je reservering vragen wij naar je leeftijd. Ben je tussen de 25 en 65 jaar oud? Zo niet, wat is dan je leeftijd. Er staat ook een bericht bij: Het kan zijn dat er additionele kosten gerekend worden op basis van de leeftijd. Zie hiervoor de huurvoorwaarden. Vervolgens kun je dus in de huurvoorwaarden zien of je een toeslag dient te betalen om de minimumleeftijd te verlagen. Het wordt dus wel degelijk vermeld voordat de reservering wordt gemaakt. Daarnaast adviseren wij klanten om sowieso altijd de huurvoorwaarden goed door te nemen vóórdat je reserveert, zodat je precies weet wat je boekt.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

christel

17 maart 2019 | 12:18 pm | Reageer op christel

Ik ga in April met mijn dochter van 19 jaar naar Los Angeles en wil een auto, bij voorkeur een SUV, huren. Mag mijn dochter ook rijden? Dank en groet, Christel

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

22 maart 2019 | 10:00 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Christel,

De minimumleeftijd verschilt per huurauto (en per lokale partner). Je kunt de minimumleeftijd heel makkelijk zelf opzoeken in de huurvoorwaarden. Vul op onze website je zoekopdracht in, zoek een huurauto die je aanspreekt, klik op 'bekijk huurvoorwaarden' en vervolgens lees je meer over de minimumleeftijd.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Nina

3 maart 2019 | 6:05 pm | Reageer op Nina

Mijn vader en ik willen een auto huren in Zuid-Afrika aankomende zomer. Ik, 23 jaar, heb dan nog geen jaar mijn rijbewijs. De auto die we willen huren heeft een minimum leeftijd van 21 jaar. Mag ik tweede bestuurder zijn?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

5 maart 2019 | 9:44 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Nina,

Ja hoor, het maakt niet uit of je als 23-jarige al 4 jaar je rijbewijs hebt of pas 1 jaar. Daar geldt geen minimum voor! Jij mag dus ook gewoon rijden. Wel goed om even op te letten of er al een extra bestuurder is inbegrepen bij de autohuur of dat je dit nog moet regelen! In deze blog lees je daar meer over.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Ruth

27 december 2018 | 8:24 am | Reageer op Ruth

Mijn zoon is bijna 20 en wil in Italie graag ook rijden, hij heeft een jaar zijn rijbewijs.
Nu is bij jullie de leeftijdsgrens 21 maar ik zie bij LOC auto rent waar jullie mee samen werken dat het wel mogelijk is om tegen een extra fee als 19 jarige een auto te huren.
bieden jullie dit ook aan?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

7 januari 2019 | 11:44 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Ruth,

Jazeker. Het is mogelijk om de minimumleeftijd te verlagen tot 19 jaar, hier betaal je dan een toeslag voor. Dit kan echter wel verschillen per huurauto en wagenparkaanbieder. Vergelijk dus altijd even goed de huurvoorwaarden. De informatie hierover vind je onder het kopje 'Verlagen van de minimumleeftijd'.

Mocht je hier nog vragen over hebben of je hebt hulp nodig bij het reserveren van de huurauto, neem dan contact op met onze reserveringsafdeling. De autohuurexperts helpen je graag verder!

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Dieuwke de Leeuw

29 november 2018 | 1:34 pm | Reageer op Dieuwke de Leeuw

Ik wil in de zomer een auto huren in Ierland met het premiumpakket. Mijn dochter is dan 21. Mag zij rijden als 2e bestuurder en hoeveel kost dit extra?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

3 december 2018 | 10:42 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Dieuwke,

De minumumleeftijd voor het huren van een auto in Ierland is 25 jaar. De minimumleeftijd is helaas niet te verlagen. Je vindt deze informatie terug in de huurvoorwaarden van de door jou gewenste huurauto onder het kopje 'Belangrijke huurinformatie'.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

truus

14 augustus 2018 | 11:35 am | Reageer op truus

wij willen naar orlando doen we al velen jaren,mijn vraag is dan ook mijn man is 79 en ik 73 is er daar ook een leeftijds grens ,en zo ja kan ik het dan op mijn naam nemen ,en mag me man dan ook rijden.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

15 augustus 2018 | 10:36 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Truus,

Wat leuk dat jullie gaan roadtrippen door Orlando. Dat is vast een mooi avontuur! Ik heb eventjes wat huurvoorwaarden vergeleken en daarin wordt geen maximumleeftijd genoemd. Dus goed nieuws! Voordat je de huurauto reserveert is het wel nog eventjes handig om zelf de huurvoorwaarden te controleren. Je mag natuurlijk ook altijd contact opnemen met onze reserveringsafdeling, zodat zij het voor je kunnen nakijken.

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Laura

14 juni 2018 | 4:28 pm | Reageer op Laura

Beste,
In juli gaan mijn broer, zus en ik op vakantie naar Amerika. Hiervoor zullen we een auto huren. Mijn zus zal de hoofdbestuurder zijn en is al 26 jaar. Ik wil graag 2de bestuurder zijn maar word tijden ons verblijf pas 25. Zal dit een probleem zijn en zullen we hiervoor moeten bijbetalen?
Mvg

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

14 juni 2018 | 4:48 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Laura,

Wat leuk dat jullie met z'n drietjes naar de USA gaan! :-D. De minimumleeftijd voor het huren van een auto in de USA is 25 jaar. Dit betekent dat je bij huuraanvang 25 jaar oud moet zijn, er wordt dan - als je 24 bent - niet gekeken of je binnen enkele dagen 25 wordt en alsnog de auto kunt huren. Ik wil je ook niet aanraden om de minimumleeftijd te verlagen tegen een toeslag, omdat dit geldt voor de gehele huurperiode. Dat zou natuurlijk zonde van het geld zijn!

Je wordt tijdens je verblijf in de USA 25 jaar, daarom wil ik je aanraden om op de dag dat je 25 bent geworden (of natuurlijk later, dat mag ook :-p) naar een verhuurkantoor te rijden en je daar als extra bestuurder op het contract bij te laten schrijven.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Decleire Willy

24 mei 2018 | 7:41 pm | Reageer op Decleire Willy

huurauto gereserveerd bij Sunny Cars Avignon TGV van 09/06/2018 tot 13/06/2018
Ik ben hoofbestuurder,mag mijn reisgenoot( 60j in bezit van belg.rijbewijs) ook rijden?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

25 mei 2018 | 3:42 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Willy,

Ik heb je reservering even opgezocht in ons systeem en de huurvoorwaarden er bij gepakt. Daarin staat het volgende: 'Extra bestuurder € 11,- per dag eventuele extra bestuurders moeten ter plekke ook een rijbewijs en paspoort overleggen om op het huurcontract bijgeschreven te kunnen worden'. Helaas is een etra bestuurder dus niet inbegrepen.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Karin

29 maart 2018 | 11:21 am | Reageer op Karin

Goedenmorgen ,ik heb de volgende vraag ,mijn vriend en ik gaan in september 2018 naar Ibiza San Antonio, we willen voor een paar dagen een kleine auto huren, maar mijn vriend heeft afgelopen oktober 2017 zijn rijbewijs gehaald hij is 42 jaar , maar kan je dan wel een auto huren omdat op een maand na hij geen jaar zijn rijbewijs heeft. Met vriendelijke groet Karin

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

5 april 2018 | 1:49 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Karin,

Bedankt voor je berichtje en wat leuk dat jullie een auto willen gaan huren op Ibiza! Helaas is het zo dat als er in de huurvoorwaarden staat dat je minimaal 1 jaar in het bezit moet zijn van je rijbewijs je ook écht 1 jaar in het bezit moet zijn. Dit geldt vanaf de dag dat je de huurauto ophaalt (stel dat je pas op de derde huurdag een jaar je rijbewijs hebt, kun je niet je huurauto ophalen).

Hopelijk is het mogelijk voor jou om de huurauto te besturen?

Met zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Gisele Speck

16 maart 2018 | 12:03 pm | Reageer op Gisele Speck

Is het zo dat een auto huren in Italie, alleen maar kan voor mensen onder de 75 jaar ? Mijn man is 79 en ik word binnenkort 75. Is dit een algemene regel of kan dit afhangen van het verhuurkantoor?
Ik geloof dat dit voor Spanje geen probleem is.
Vriendelijke groeten en dank U wel !

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

16 maart 2018 | 1:34 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hallo Gisele,

Wat leuk dat u een auto wilt gaan huren in Italië. Het is inderdaad zo dat op sommige bestemmingen een maximumleeftijd wordt aangehouden van 75 jaar. Maar goed nieuws, in Italië ligt de grens bij 80 jaar. Dit kunt u lezen in de huurvoorwaarden, onder het kopje 'Belangrijke huurinformatie'. Het kan wel verschillen per wagenparkaanbieder, dus controleer dit nog even goed voordat u de huurauto reserveert. Natuurlijk mag u ook altijd telefonisch contact opnemen met onze reserveringsafdeling, mijn collega's helpen u daar graag bij het maken van een reservering.

Met zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

diana

10 maart 2018 | 7:34 pm | Reageer op diana

Mijn zoon is 20 en heeft in april 2018 2 jaar zijn rijbewijs is er dan geen enkele mogelijkheid om in Portugal
een auto te huren?

Gr. Diana

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

12 maart 2018 | 4:22 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Diana,

De minimumleeftijd bij veel wagenparkaanbieders in Portugal is 25 jaar. Je kunt de leeftijd wel verlagen tegen een toeslag. Het verschilt per partner en auto wat de mogelijkheden en kosten zijn. Zo zie ik in een van de huurvoorwaarden het volgende staan: 9-20 jaar voor € 7,50 per dag per bestuurder. Het is dus handig om even huurauto's met elkaar te vergelijken. Hier is een heel handige knop voor: je vinkt 'Vergelijk' bij drie auto's aan en klikt op 'Vergelijk'. Zo kun je heel gemakkelijk driemaal huurvoorwaarden naast elkaar vergelijken.

Als het je niet lukt kun je natuurlijk ook contact opnemen met onze reserveringsafdeling. Mijn collega's daar helpen je graag verder!

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Cbalk

7 maart 2018 | 10:23 pm | Reageer op Cbalk

Wij hebben vorig jaar een auto geboekt bij rentecar komen aan om auto te halen alles was geregeld in Nederland omdat me man 70 was moesten we een dure verzekering er bij nemen op alicante anders geen auto me vacantie was er bijna door verpest de verzekering koste ons 260.€ bezwaar gemaakt ze konden er niets aan doen.wij willen wel huren maar dit willen wij niet meer.laat ons weten dat dat bij u niet zo is .de garantie willen we eerst hebben .met vriendelijke groet .cb

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

9 maart 2018 | 4:00 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hallo,

Bedankt voor je bericht. Wat vervelend om te lezen dat het vorig jaar zo mis is gegaan. Ter plaatse nog voor extra kosten komen te staan is nooit fijn! Gelukkig staan we bij Sunny Cars voor duidelijkheid en transparantie. Je huurt via ons altijd all-in, alle benodigde verzekeringen zijn inclusief. Je betaalt de huursom vooraf en ter plaatse hoef je niets meer te betalen (alleen nog de waarborg voldoen). Op sommige bestemmingen wordt er echter wel om een toeslag gevraagd vanwege de leeftijd, maar dit geldt niet op álle bestemmingen. Weet je al waar je dit jaar een auto wil huren? Je kunt natuurlijk altijd even telefonisch contact opnemen met mijn collega's op de reserveringsafdeling, zij kunnen je meer vertellen of er een toeslag geldt. Daarnaast kunnen ze je natuurlijk helpen bij het maken van de reservering. Zo weet je meteen zeker dat alles goed geregeld is!

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jellis

11 februari 2018 | 5:12 pm | Reageer op Jellis

Hallo,
ik wil graag een auto huren in Kroatië en wil de minimumleeftijd verlagen. Deze wordt echter niet aangerekend bij het bestellen van de auto. Moet ik dat ter plaatse betalen en is het gegarandeerd dat dit mogelijk is? Ook wil ik met de auto naar Slovenië, ben ik dan ook nog verzekerd als ik jonger ben dan de minimum leeftijd?
Groetjes, Jellis.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

26 februari 2018 | 5:01 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Jellis,

Leuk dat je wil gaan toeren door Kroatië! Of het verlagen van de minimumleeftijd mogelijk is, lees je terug in de huurvoorwaarden. Hierin staan bijvoorbeeld ook de kosten vermeld. Het klopt inderdaad dat dit niet meteen wordt berekend in de totaalprijs, omdat je hiervoor eerst contact moet opnemen met onze reserveringsafdeling. Zij vragen dit dan voor je aan! Met de huurauto naar Slovenië rijden is mogelijk, maar check vooraf wel even de huurvoorwaarden. Hier staat meer over onder het kopje 'Grensoverschrijding. Je betaalt trouwens alleen de kosten voor het verlagen van de minimumleeftijd in Kroatië, dus niet ook nog eens in Slovenië.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Erik van ooijen

16 januari 2018 | 7:53 pm | Reageer op Erik van ooijen

Wat zijn dan de kosten van zo'n under age pakket als je reist in Californië en Arizona?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

17 januari 2018 | 11:04 am | Reageer op Sanne van Reek

Hi Erik!

De kosten van dit pakket verschillen per lokale partner. Als je tijdens het zoeken naar een huurauto in Californië of Arizona filters op Under-age pakket (staat links onder Servicepakketten), krijg je alle auto's te zien waarbij dit pakket inbegrepen is. In de huurvoorwaarden van de voorgestelde auto's staat dan: 'MINIMUM LEEFTIJD: 21 jaar voor alle bestuurders'.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

ERIK

15 januari 2018 | 8:57 pm | Reageer op ERIK

Is het op Ibiza mogelijk om het Under Age pakket af te sluiten?
We gaan nl met 7 personen en willen dan een 2e auto laten besturen door een 21 jarige.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

16 januari 2018 | 10:44 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Erik,

Wat leuk dat je je vakantie naar Ibiza aan het voorbereiden bent. Er is geen fijner vooruitzicht dan een vakantie! Voor welke periode willen jullie de auto reserveren? Ik heb nu even op een willekeurige datum gekeken en heb drie huurauto's vergeleken - dit kun je doen door auto's aan te vinken en te klikken op 'Vergelijk'. Ik heb huurauto's gevonden in de categorie Compact waarbij de minimumleeftijd 21 jaar is. In de huurvoorwaarden staat voor welke categorie dit van toepassing is. Er staat dan bijvoorbeeld: "MINIMUM LEEFTIJD: Voor categorie YB, BB, DB 21 jaar, overige categorieën 25 jaar." Bovenaan de huurvoorwaarden staat de Sunny Car's categorie.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Linse

30 april 2017 | 2:51 pm | Reageer op Linse

Beste

Wij hebben vernomen dat we vanaf 18 jaar met een under age toeslag in Kroatië mogen rijden met een huurauto klopt dit? Onze mogelijke bestuurders zijn namelijk 20 jaar (2 jaar in het bezit van een rijbewijs), 2 x 21 jaar (1 jaar in het bezit van een rijbewijs). Wie van ons zou er mogen rijden met een gehuurde auto?

Hartelijk dank

met vriendelijke groeten

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

2 mei 2017 | 9:43 am | Reageer op Pieta Harsveld

Dag Linse,

Bedankt voor je reactie.

De voorwaarden kunnen per auto verschillen omdat wij met verschillende wagenparkaanbieders samenwerken. Je kunt de voorwaarden op de website eenvoudig inzien door onder de auto op 'bekijk huurvoorwaarden' te klikken. Je kunt ook de voorwaarden van meerdere auto's vergelijken met de knop'vergelijk huurvoorwaarden'. Handig om te weten: De leeftijdsverlaging geldt voor alle bestuurders die op het huurcontract staan. Je hoeft hiervoor dus niet per persoon te betalen.

Alvast veel plezier gewenst en een hartelijke groet,

Pieta

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

14 april 2017 | 9:24 am | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Beste Jeanine,
Wat een heerlijke bestemming. Alvast veel plezier gewenst!
Nadat je een auto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden openen. Onder het kopje rijbewijs vind je de eisen terug. In dit geval dien je minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van je rijbewijs. Is er nog iemand anders in het gezelschap die langer zijn/ haar rijbewijs heeft? Misschien kun je je dan laten rijden :-)
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jeanine

13 april 2017 | 1:20 pm | Reageer op Jeanine

Beste Susanne,
Ik wil een auto huren in Kallithea, Rhodos. Ben 34 jaar, maar heb mijn rijbewijs net 3 maanden.
Kan ik een auto huren? Ik lees namelijk alleen iets over minimumleeftijd en dat er bij sommige maatschappijen de eis is van 1 of 2 jaar je rijbewijs hebben.

Vriendelijke groet,
Jeanine

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Lia Westera

13 februari 2017 | 12:02 pm | Reageer op Lia Westera

Goede informatie geeft U. Mijn vraag is: mijn vrienden uit Nederland willen naar Beziers, Fr. vliegen om mij te bezoeken in de buurt van Perpignan. Zij zijn 86 jaar oud en kunnen ze dan
nog een auto huren in Beziers????
Met vr. groeten,
Lia Westera.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Lia Westera

13 februari 2017 | 1:48 pm | Reageer op Lia Westera

Dit heb ik al gedaan!!!!!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

13 februari 2017 | 2:07 pm | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Dag mevrouw Westera,
Bedankt voor uw bericht.
Ik heb het huidige aanbob bekeken en geen van de verhuurders waar we op dit moment mee werken hanteert een maximum leeftijd. Laat uw vrienden als ze gaan reserveren nog wel de huurvoorwaarden van de betreffende auto doornemen. Het staat onder het kopje MINIMUM/ MAXIMUM LEEFTIJD.
Wat heeft u al gedaan?
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Joost kemp

8 februari 2017 | 8:06 pm | Reageer op Joost kemp

Goedemiddag.
Ik ga in juni naar Amerika Chicago en ben zelf 31 jaar oud..
Mijn vriendin is dan 22 jaar oud.
We willen een dodge charger huren, en daarbij mijn vriendin ook toevoegen als extra bestuurder.
Moet ik dan alleen het under age pakket kiezen of daarbij ook nog het pakket extra bestuurder?
Dus beide paketten? Ik verneem graag van jullie.
Mvg joost

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

9 februari 2017 | 9:43 am | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Goedemorgen Joost,
Wat een heerlijk vooruitzicht!
Je zet beide vinkjes aan. Kies je namelijk alleen extra bestuurder dan heb je een pakket voor meerdere bestuurders van 25 jaar of ouder. Kies je alleen underage dan heb je een pakket met alleen een hoofdbestuurder onder de 25 jaar.
Lukt het zo? Zo niet, bel gerust 023-5699 696. We helpen je graag!
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Joost

9 februari 2017 | 2:12 pm | Reageer op Joost

Beste susanne..
Het is mij op deze manier helemaal duidelijk..
Het klopt verder ook dat wij dus via jullie volledig verzekerd zijn en daar dus geen extra verzekeringen meer hoeven af te sluiten toch? En de kastjes voor eventuele tolwegen op traject.. kan ik die ook bij boeken of is dat alleen lokaal mogelijk? Mvg joost

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

9 februari 2017 | 3:24 pm | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Dag Joost,
Klopt! Extra verzekeringen zijn niet nodig! In Chicago kun je een Toll Pass Waiver afsluiten waarbij je de tol afkoopt. Dit staat uitgelegd in de voorwaarden die je tijdens het reserveren leest en die je ook bij je voucher nogmaals krijgt. Dit regel je ter plaatse.
Fijne reis!
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Willemien

3 februari 2017 | 8:04 pm | Reageer op Willemien

Hallo,

Ik ga met een vriendin een rondreis doen door de VS. Zij is 25 op het moment dat we gaan. Ik word 3 dagen na het begin van de reis 25. Is het dan nog steeds noodzakelijk om voor alle weken dat wij rond reizen een under age verzekering af te sluiten of kan dit ook alleen voor de dagen dat ik nog 24 ben? We hebben overigens allebei 6 jaar ons rijbewijs.
Alvast bedankt!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

6 februari 2017 | 9:49 am | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Hoi Willemien,
Wat gaaf dat jullie dit gaan doen!
De leeftijd op de datum dat het contract gesloten wordt is leidend. Kunnen jullie de eerste drie dagen zonder auto? Dan zou ik de autohuur pas op je verjaardag in laten gaan, want dat scheelt je een hoop geld! Bel als je nog vragen hebt even met onze autohuur experts 023- 5699 696, dan denken ze met je mee voor de beste oplossing!
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

lidy nas

18 november 2016 | 3:25 pm | Reageer op lidy nas

iK ZOU GRAAG DE LEEFTIJDSGRENS VOOR HET HUREN VAN EEN AUTO IN iTALIA WETEN? pARTNER IS 74 JR. oOK ALS TWEEDE BESTUURDER MOGELIJK????
vRIENDELIJKE DANK, Lidy Nas.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

21 november 2016 | 9:58 am | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Beste mevrouw Nas,
Bedankt voor uw bericht. Wij werken in Italië met meerdere partners die verschillende voorwaarden hanteren. Kijk dus even in de voorwaarden van de auto van uw keuze. De maximum leeftijd die daar genoemd wordt geldt zowel voor de eerste als tweede bestuurder.
Hulp nodig bij het selecteren van de auto met de beste voorwaarden? We helpen u graag! U kunt ons bereiken op: 023-5699 696.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Charlotte

24 oktober 2016 | 8:16 pm | Reageer op Charlotte

Hallo,

Ik vertrek van 1/11 tot 8/11 naar Roemenië.
Ik ben 21 jaar en ben 2 jaar in het bezit van mijn rijbewijs.
De auto die ik zou huren zou een kleine auto zijn. Volgens de huurvoorwaarden kan ik de auto huren. Nu is mijn vraag of ik nog een extra verzekering als 21 jarige moet nemen? Aangezien ik dit nergens in het huurcontract zie. Of kan ik de auto dan huren aan de gewone prijs?

Alvast bedankt

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

25 oktober 2016 | 9:11 am | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Beste Charlotte,
Bedankt voor je reactie.
In Roemenië werken we met 3 verhuurders. Bij twee is de minimum leeftijd 25 jaar en betaal je een toeslag om deze te verlagen. Bij de derde is de minimum leeftijd 21 en hoef je dus geen toeslag te betalen. Dit staat vermeld in de huurvoorwaarden, dus controleer deze even wanneer je de reservering maakt.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Anne

14 september 2016 | 12:05 pm | Reageer op Anne

Hoe lang moet je in het bezit zijn van een rijbewijs om een auto te kunnen huren in LA. Ik heb 10 mei mijn rijbewijs gehaald en ga in Oktober naar LA. Ik ben wel al ouder dan 25.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

15 september 2016 | 9:56 am | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Beste Anne,
Bedankt voor je reactie.
Nadat je een auto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden openen. Hier staat altijd onder het kopje `Rijbewijs`wat de vereisten zijn. In dit geval staat er alleen:´ - RIJBEWIJS: U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en uw paspoort kunnen tonen bij het ophalen van de huurauto. Als u geen nieuw EU-rijbewijs heeft dient u over een internationaal rijbewijs te beschikken. Deze is alleen geldig in combinatie met het oude nationale rijbewijs. Beiden dienen getoond te worden bij het ophalen van de huurauto.´ Er is dus geen minimum aan het aantal jaren dat je je rijbewijs moet hebben. Bijzonder hè? Dit kom je ook alleen in de VS tegen.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Luna

4 september 2016 | 8:24 pm | Reageer op Luna

Hoi,
Ik zou graag met een vriendin door Los Angeles kunnen rijden, aangezien wij hebben gelezen dat openbaar vervoer erg tegenvalt daar. Ik heb nu een jaar mijn rijbewijs en ben 18 jaar. Kan ik dan ook al een auto huren, ik vond de extra prijzen niet helemaal duidelijk, dus ik dacht vraag het zo even, dankjewel alvast!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

5 september 2016 | 10:17 am | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Hoi Luna,
Bedankt voor je bericht.
De VS is zo´n beetje de enige bestemming waar je met 18 jaar al een auto kunt huren. Je kiest dan voor ons Under-age pakket. Kom je er online niet uit? Bel gerust: 023-5699696.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Michiel tax

16 augustus 2016 | 8:00 am | Reageer op Michiel tax

Hallo
Ik ben 23 jaar en ga met mijn vriendin en een vriend naar malaga. Zowel bij mini als eco staat er min leeftijd 25 klopt dit ? Mv

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

16 augustus 2016 | 12:36 pm | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Beste Michiel,
Bedankt voor je bericht. Wij werken met meerdere aanbieders. Wellicht heeft een op het eerste gezicht duurdere auto andere voorwaarden, waardoor je geen `under age` toeslag hoeft te betalen en uiteindelijk voordeliger uit bent. We adviseren je graag! Je kunt ons bereilken op: 023 - 5699 696.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jolanda

2 augustus 2016 | 11:07 am | Reageer op Jolanda

Wij gaan in september op vakantie naar Gran Canaria en willen voor een aantal dagen een auto huren; bij voorkeur een SUV.
Mijn man en zoon willen bestuurder zijn. Mijn zoon is 21 jaar en ruim twee jaar in het bezit van zijn rijbewijs. Is het mogelijk om met de bijbetaling van 17 euro per dag een SUV te huren met mijn zoon als extra bestuurder of moeten wij gaan huren in een andere klasse?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

16 augustus 2016 | 11:57 am | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Beste Jolanda,
Hartelijk dank voor je bericht. Ik was zelf heerlijk vakantie vieren in Costa Rica. Ik neem aan dat je inmiddels al contact met onze autohuur experts hebt gehad om te bespreken wat voor jullie de beste keuze is. Mocht je nog vragen hebben kun je ons bereiken op: 023- 5699 696.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Daan

13 april 2016 | 10:51 am | Reageer op Daan

Hoi, ik wil voor de periode 9 juli t/m 23 juli een auto huren in Malaga (vliegveld). Ik ben 22 jaar en 4 jaar in 't bezit van een rijbewijs. Nu zie ik dat je voor de categorie small en economy 21 jaar moet zijn. Echter zie ik ook dat er een Under Age pakket beschikbaar is, geldt dit ook voor Malaga? Ik kan deze in de reservering namelijk niet aanvinken. Hoor het graag.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

13 april 2016 | 11:34 am | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Beste Daan,
Bedankt voor je reactie.
Je kunt het beste even bellen. Dan kijken onze autohuur experts samen met jou wat voor jou het beste aanbod is.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Rian

3 maart 2016 | 2:10 pm | Reageer op Rian

Hoi mijn zoon van 23 wil een auto huren in Griekenland, Kreta. Mag hij daar rijden?
Hij heeft 5 jaar zijn rijbewijs.
mvg Rian

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

3 maart 2016 | 2:26 pm | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Beste Rian,
Bedankt voor je reactie.
Nadat je een auto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden openen. Hier lees je wat de minimum leeftijd is. Deze verschilt per autocategorie. Voor mini en economy is het minimum 21 jaar.
We wensen je zoon een fijne reis!
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

J. van den Akker

1 maart 2016 | 9:52 pm | Reageer op J. van den Akker

Wij huren een auto( Dodge Caravan Minivan) in Los Angeles. Mag mijn dochter die dan 24 jaar is ook rijden?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

2 maart 2016 | 10:36 am | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Beste meneer of mevrouw Van de Akker,
Jazeker, u kunt dan voor het under age pakket kiezen. Met dit pakket mogen ook bestuurders van 21 tot 25 jaar de auto besturen.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

b.g.j. ringeling

25 januari 2016 | 7:41 pm | Reageer op b.g.j. ringeling

ik lees van alles over de minimumleeftijd maar hoe zit het nu met de maximumleeftijd?Wij (71 en 79 jaar) willen een auto huren op Corsica (Ajaccio) voor 15 dagen in mei/juni a.s.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

26 januari 2016 | 9:24 am | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Beste meneer en mevrouw Ringeling,
Hartelijk dank voor uw reactie.
Het antwoord op uw vraag vindt u in de huurvoorwaarden die u kunt openen, nadat u de auto heeft gekozen. Ik heb voor u gekeken en zie dat er geen maximum leeftijd gehanteerd wordt. Contoleeert u dit a.u.b. wel tijdens het maken van de reservering en vult u voor de zekerheid uw geboortedatum in, dan controleren wij het ook nog eens.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Kim

14 december 2015 | 12:52 pm | Reageer op Kim

Bij mijn boeking staat ouder dan 25 jaar. Wil dit zeggen dan degene die rijdt 25 jaar moet zijn of 26 jaar? Ik heb nu geboekt met mijn vriend als bestuurder (25 jaar), mocht dit mogelijk zijn dan zal ik overwegen zelf te rijden.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

14 december 2015 | 1:07 pm | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Beste Kim,
Bedankt voor je reactie.
Hiermee wordt bedoeld 25 jaar en ouder.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou