Leuk dat toeren, maar hoe zit het met parkeren? Deze app helpt je

Toeren in een huurauto is héél leuk. Het volume van de lokale radio lekker hard en in de vijfde versnelling op zoek naar verborgen dorpjes en op naar de hipste steden. Dat is toch het ultieme gevoel van vrijheid tijdens je vakantie? Maar het laatste waar je op zit te wachten is natuurlijk parkeerstress. Is dit wel een goede parkeerplek, waar kan ik betalen, is dit niet te duur en hé, wat staat er op dat verkeersbord? Pff…

Download daarom ParkU

Deze app zorgt voor een parkeeroplossing in elke situatie in heel Europa. Last minute even opzoeken waar je in de buurt kan parkeren? Check. Van tevoren alvast een parkeerplek opzoeken? Check. Zo heb je keuze uit meer dan 6 miljoen parkeerplekken in 30 landen.

Wat doet de app?

Met de app zoek, vergelijk en vind je parkeerplaatsen in je buurt of op je bestemming. Zo kun je bijvoorbeeld heel makkelijk prijzen vergelijken van parkeerplaatsen. Ook kun je bij sommige plekken of garages zelfs zien wat te beschikbaarheid is. Daarnaast zijn er handige filters, zodat je je zoekopdracht specifieker kunt maken. Wil je lang parkeren? Is er bewaking aanwezig? En zie je de tarieven liever per uur of per dag?

Navigeer naar je parkeerplek

Heb je op de kaart een geschikte parkeerplek gevonden? Dan navigeer je je gemakkelijk hiernaartoe. Veel parkeerplekken in Nederland zijn vooraf al van tevoren te reserveren. Je vult dan je kenteken, autotype en tijdsduur in. Je ziet vervolgens meteen het parkeertarief staan en je kunt dan zelfs al afrekenen. In het buitenland is dit op veel plekken niet mogelijk, maar het is toch al heel handig om te zien waar je op je bestemming kunt parkeren?

De app uitproberen? Je vindt ‘m hier voor iOS en Android

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

sarah

21 maart 2018 | 11:03 am | Reageer op sarah

Dat is heel handig. Maar werkt deze app op WiFi? Anders komt er data in het buitenland stress bij !

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

21 maart 2018 | 12:55 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Sarah,

Helaas heb je wel data nodig op het moment dat je de app gebruikt. Maar gelukkig zijn roamingkosten vanaf juni 2017 binnen Europa definitief verleden tijd. Wat ik zelf altijd buiten Europa doe is een simkaartje kopen (op bijvoorbeeld het vliegveld). Vaak is dit niet zo duur (zo had ik een keer 5GB voor € 15,-), zodat ik dit soort handige apps gewoon zonder zorgen kan gebruiken!

Met zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.