fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Logeertip Andalusië: Hacienda la Morena

Hacienda la Morena roadtrip Andalusie binnenplaats

Tijdens een roadtrip door Andalusië heb ik samen met mijn vriend een groot deel van het gebied verkend en zijn we op hele bijzondere plekken geweest. De meeste daarvan zijn alleen bereikbaar per auto, dus we waren maar wat blij met onze huurauto. Ik denk nog vaak terug aan die topvakantie en wil ook zeker een keer terug om ook de kustlijn nog te ontdekken. Heerlijk om zo weg te dromen.

Logeren in het hart van Andalusië

Het is moeilijk kiezen, maar mijn beste tip is overnachten in Hacienda la Morena. Een superleuke plek in een prachtige omgeving tussen Sevilla, Malaga en Jerez de la Frontera in. In nog geen drie kwartier staat je huurauto middenin het centrum van Sevilla geparkeerd. Heb je genoeg van de stad? Dan lig je dus zo weer in alle rust aan het zwembad tussen de olijfbomen.

Hacienda la Morena roadtrip Andalusie

Of verken je de andere kant op, er is genoeg te beleven in de omgeving. De vriendelijke eigenaren (een stel uit Frankrijk en Nederland) zijn zo gastvrij dat je je meteen thuis voelt. Ze geven je leuke tips en organiseren gezellige avonden. Toen wij er waren, nodigden ze bijvoorbeeld een authentieke flamencogroep uit de buurt uit die een geweldig optreden verzorgden. Waar wij ook heel erg van genoten hebben, is de kookkunst van de Franse eigenaresse. Elke avond kun je in het restaurant van de hacienda een heerlijk 3-gangen diner eten. Met de Nederlandse eigenaar konden we het ook goed vinden en dronken we elke avond gezellig een lekker wijntje in de bar.

Parapeint roadtrip Andalusie lucht

Hij is zelfs met ons meegeweest naar de top van de berg naast de hacienda, waar hij parapeinters kende die me met een duovlucht konden meenemen. Zo heb ik de prachtige omgeving ook vanuit de lucht bewonderd. Een topervaring die ik nooit zal vergeten!

In Andalusië is nog veel meer te ontdekken. Een must is natuurlijk het moorse Alhambra in Granada, maar ook de Mezquita in Córdoba vond ik indrukwekkend. Ronda is ook een bijzondere stad, maar vond ik wel heel erg toeristisch.

Vooral ook doen tijdens je roadtrip in Andalusië:

1. Rijd naar de pueblos blancos. Andalusië staat niet voor niets bekend om deze witte dorpjes, want ze zijn echt sprookjesachtig mooi. Dat komt mede door de ligging in de bergen. Geniet van de leuke pleintjes vol terrasjes en het uitzicht op andere witte dorpjes.

2. Sla Malaga niet over. De meeste toeristen komen aan in Malaga, maar negeren die stad vervolgens. Onterecht in mijn optiek, want ik vond het een leuke stad. Niet zo heel toeristisch, mooie binnenstad en gezellige restaurantjes. Een leuke manier om de stad te leren kennen, is door middel van een fietstour. Ik boekte er een via Malaga Bike Tours.

3. Loop door het wonderlijke maanlandschap van El Torcal. De meest indrukwekkende rotsformaties die ik ooit heb gezien. Neem er de tijd voor, er zijn verschillende wandelingen door dit natuurgebied mogelijk.

El Torcal roadtrip Andalusie rots

Ilse Hage

Marketing coördinator

Ilse is Marketing Coördinator bij Sunny Cars en is daarnaast een reiziger in hart en nieren. Citytrips, rondreizen, roadtrips... Ze is van alle reismarkten thuis. Er zijn dan ook weinig plekken op de wereld die ze nog niet heeft ontdekt.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou