Macedonië, de parel van de Balkan!

Op vakantie naar een voor jou onbekend land? Hoe leuk is dat! De meest verrassende vakanties zijn juist die naar onbekende bestemmingen…

Denk eens aan Georgië, Sri Lanka of Oman. Deze drie bestemmingen waren voor de meeste reizigers een aantal jaren geleden nog onbekend, maar zijn nu juist heel erg in trek! Dit komt denk ik ook door (reis)programma’s als Wie is de Mol of BNN 3 op reis. Bij het kijken van die programma’s denk ik vaak: Wauw! Dat land wil ik écht een keer bezoeken. En dat zullen vast veel meer mensen denken.

Waterskiën of lunchen met een baba

Niet ver van huis kun je in Europa ook een originele en mooie reis maken. Na een vlucht van iets meer dan 2 uur strijk je neer in de parel van de Balkan, Macedonië. Ik kan je vertellen dat dit prachtige groene en bergachtige land deze bijnaam niet voor niets heeft gekregen. Het natuurrijke en authentieke Macedonië biedt ontzettend veel mogelijkheden voor elk vakantieganger. Wat dacht je van waterskiën op het meer van Ohrid of een traditionele lunch bereiden samen met een échte Macedonische baba

Met de huurauto door Macedonië

Matka Canyon in Macedonië

Een auto huren in Macedonië is lang zo gek nog niet. De rit tussen de hoofdstad Skopje en de bekende plaats Ohrid is een prachtige route. Onderweg kom je langs geweldige landschappen en prachtige gebouwen. Langs de weg zie je talloze minaretten en kerken waardoor je meteen geïnteresseerd raakt in de cultuur van het land. Het zal ook niet lang duren voordat je een gesprek voert met een van de locals, want wat een aardige mensen zijn dat! De Macedoniërs zijn ontzettend trots op hun land en cultuur en vertellen je hier graag alles over. De perfecte manier om meer van je bestemming te leren kennen!

In het roeibootje

Het leukste tijdens mijn rondreis in Macedonië was dat je binnen 5 minuten rijden in een compleet andere omgeving terecht kon komen. Wij verbleven in Ohrid, net iets buiten het drukke maar gezellige toeristische centrum, met uitzicht op het diepste meer van Europa. Met de auto ben je binnen een kwartier bij het kleine dorpje Sveti Naum, vlakbij bij de grens met Albanië. Hier hebben wij een prachtige rondvaart gemaakt in de waterbronnen van het Ohrid meer. Je kunt alleen genieten van de prachtige natuur en het heldere water van het nationale park Galičica vanuit een roeibootje.

Waarom adviseer ik een huurauto in Macedonië? Omdat het je vakantie zoveel leuker maakt. Het geeft je de vrijheid om je te kunnen verplaatsen naar prachtige plekjes. En het maakte het ook zo makkelijk om leuke uitstapjes te maken. Bijvoorbeeld naar kleine lokale restaurantjes waar je kunt genieten van een kopje koffie met tulumba (een lekkernij van gebakken deeg dat in siroop is gedompeld).

Ik zou zo weer eens terug willen naar Macedonië!

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

J van der Veen

17 februari 2019 | 7:46 pm | Reageer op J van der Veen

Wij hebben een reis geboekt naar het meer van Ohrid en bij Sunny Cars een auto gereserveerd. Kunne jullie ons een paar suggesties sturen voor autoroutes vanuit. Deze plaats? Wij zouden dat heel fijn vinden.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

18 februari 2019 | 9:56 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi,

Helaas hebben wij op dit moment (nog) geen autoroutes in Macedonië beschikbaar. Maar ik weet zeker dat er via Google wel heel wat mooie routes te vinden zijn. Bijvoorbeeld deze route langs Lake Ohrid, of deze route of deze route door het indrukwekkende macedonië.

Wat leuke inspiratie!

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Samson

7 februari 2019 | 6:07 pm | Reageer op Samson

Geweldige blog! Het is heel leuk om te lezen. Ik wacht ongeduldig op meer.
Gefeliciteerd met jouw geweldige ervaringen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.