fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Mag ik overal (naartoe) rijden?

Het lijkt een simpele vraag, maar eigenlijk een hele relevante vraag met verschillende antwoorden. Tijdens het controleren van mijn flanken komt dit onderwerp ter sprake.

Een stel jonge twintigers (Lynn, Anna en Caatje) heeft na een jaar hard werken een vakantie naar Italië geboekt. Het zijn zelfbewuste meiden die zich geen knollen voor citroenen laten verkopen.

Voor aanvang van de huur hebben ze de voucher goed doorgenomen. Ze weten dus dat de auto met dezelfde hoeveelheid brandstof moet worden ingeleverd als waarmee deze geleverd wordt. Ook weten ze dat ze via Sunny Cars gedekt zijn bij schade. Geen andere verzekeringen nodig dus.

De grens over

Caatje wil graag een dagje naar Frankrijk, en stelt de vraag: `Mogen wij zomaar de grens over?´ De medewerker zegt dat dit altijd gemeld moet worden, maar dit voor Frankrijk verder geen problemen oplevert. Het is anders als je naar Oostbloklanden wil rijden. Een grensovergang naar bijvoorbeeld Slovenië of Kroatië is bij sommige verhuurders verboden of er kan een extra aanvullende verzekering nodig zijn. Ook bij het bezoeken van een eiland krijg je te maken met extra kosten, op een ferry of boot is de auto niet standaard verzekerd.

grensoverschrijding frankrijk

Gelimiteerde verkeerszone

Lynn weet dankzij een blog op sunnycars.nl dat er in Italië -historische centra zijn waar je met de auto niet mag komen zonder ontheffing. Deze zona traffico limitato worden via borden aangegeven, maar zijn voor toeristen niet altijd even herkenbaar. Hier geeft de medewerker aan dat het inderdaad voorkomt dat sommige toeristen met boetes worden geconfronteerd omdat ze deze zones zijn binnengereden.

Het is natuurlijk zaak dat de bestuurders de verkeersregels goed kennen, dat is volledig de eigen verantwoordelijkheid. `Laat dat maar aan Lynn over om zich aan de regeltjes te houden´, zeggen Caatje en Anna met een knipoog.

Zona traffico limitato Italië

Dus nee, je mag niet overal zomaar rijden. Soms heb je toestemming nodig, krijg je te maken met boetes of rijd je onverzekerd rond. Advies nodig? Laat gerust van je horen!

Dit ben ik, een Nissan Sunny, een prachtig staaltje techniek uit het land van de reizende zon. Ik bied mijn diensten aan bij een autoverhuurbedrijf. Vreemde paradijsvogels met rijbewijs, onverwachte situaties en de prachtigste plekjes, ik laat er in deze blogs mijn lichten over schijnen. Heb jij ook wel eens met een dergelijke beperking te maken gehad? Mail mij op (n.sunny@sunnycars.nl) en deel ook jouw ervaring.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

J. van den Brink

11 maart 2018 | 10:17 am | Reageer op J. van den Brink

Wij hebben goede ervaringen met Sunny Cars. Ook de huurders van ons huis in Spanje adviseren wij altijd bij Sunny Cars te huren en zelf doen wij dat ook. Dit keer geland in München en gereden naar Italië. Global verhuur is een partner van Sunny Cars. Vriendelijke receptie.: "Oh Sunny Cars, so no Insurance....". Wel moesten we € 54.- extra betalen omdat we een groene kaart nodig hadden, €1000.- borg en € 5.- voor een oranje veiligheidshesje. Daarna kregen we een 'gratis' upgrade naar een Ford Focus met 6000 km op de teller. Top auto! Wel voelde wij ons in de mailing genomen. Was die €54.- een smoesje voor de upgrade of moet je echt zoveel betalen voor een groene kaart

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

R. Vlastuin

15 januari 2017 | 3:09 pm | Reageer op R. Vlastuin

Ik heb goede ervaringen met Sunny Cars. Ik ga eind mei begin juni naar de baai van Kotor in Montenegro, dichtbij de grens met Kroatie. Ik land op airport Dubrovnik, Kroatie. Ik wil weer een auto huren bij Sunny Cars. (ANWB-lid).
Mag ik met de huurauto de grens over naar mijn hotel in Montenegro? En in dat land rondrijden?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou