fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Magisch mooi Santorini

Als het vliegtuig de daling inzet zie je het al; het Griekse eiland Santorini is veelzijdig en beschikt over veel pareltjes. De witte grotwoningen tegen de vulkaanrand, de bijzondere, zwarte stranden en de pittoreske dorpjes; alles ziet eruit om door een ringetje te halen. Snel de auto in om de hoogtepunten te ontdekken van Santorini.

Zonsondergang in Oia

Het dorpje Oia mag sowieso niet op je must see lijstje ontbreken. Dit dorpje, gelegen in het uiterste noorden heeft niet alleen de meest imposante Griekse grotwoningen, maar ’s avonds ook de mooiste zonsondergang. Zó oogstrelend dat deze plek in de top 10 mooiste zonsondergangen ter wereld staat. Mijn tip: parkeer de auto zo noordelijk mogelijk en loop naar de oude kasteelruïne voor het beste uitzicht.

Santorini Griekenland Maofojoy Oia

Vervlogen tijden op Santorini

Zoals je misschien wel gewend bent van het vasteland van Griekenland kun je ook hier de fascinerende Griekse geschiedenis bewonderen. Rij vanaf Kamari Beach de hoge berg op. Via een slingerweg ben je binnen 10 minuten bovenop de 360 meter hoge berg Messavouno, waar je door Oud Thira (de oude hoofdstad) kunt wandelen. Erg bijzonder om alle opgravingen van vanaf de 9e eeuw voor Christus te zien. Bovendien is vanaf hier het uitzicht op het eiland grandioos. Entree kost 2 euro per persoon.

Santorini Griekenland Maofojoy Oudthira

Rood strand

Santorini mag dan een klein eiland zijn, er zijn grote verschillen in de strandjes te ontdekken. Zo weet je niet wat je ziet als je naar Red Beach rijdt. Vanaf het dorpje Akroteri zie je de rotsen langzaamaan van kleur veranderen van bruin naar donkerrood. Parkeer de auto bij het kerkje aan zee en wandel ongeveer 5 minuten omhoog voor het beste uitzicht op dit natuurfenomeen

Santorini Griekenland Maofojoy Redbeach

Zo spectaculair als een filmset

Tot slot geef ik graag de tip om vooral lekker rond te rijden en je te laten verrassen. Rij naar de minder bekende dorpjes in het midden en het zuiden, zoals Pyrgos en Megalochori en eet met de locals mee. Daarnaast is Eros Beach nog niet bekend bij de vele toeristen. Zowel de weg ernaartoe als het strand zelf is zo spectaculair als een filmset.

Santorini Griekenland Maofojoy megalochori

Deze gastblog is geschreven door Nathalie Paak. Nathalie is freelance journalist, tekstschrijver, fotograaf en heeft inspiratieplatform Map of Joy opgezet. Inmiddels is Map of Joy uitgegroeid tot een travelcommunity, ook op social media. Zowel op Facebook, TwiterInstagram als op Pinterest is Map of Joy zeer actief.

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou