fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Marieke van Dantzig (Plus Magazine)

Het is voordelig en nog leuk ook: een weekend shoppen met vriendinnen in Engeland waar het wemelt van de outlets en shoppingmalls. Acht Plus Magazine-redactiemeiden probeerden het uit, en kwamen terug met verhalen, vermoeide voeten en een personenbus vol tassen met koopjes.

Twee dagen op koopjesjacht aan de andere kant van het kanaal: liefhebbers van de uitverkoop als wij zijn worden daar best een beetje opgewonden van. We stippelen een route uit langs zoveel mogelijk winkelcentra, trekken onze makkelijkste schoenen aan en verzamelen vrijdagochtend om 8 uur voor wat een vrolijk weekend gaat worden. Met een personenbusje gaat de reis naar Duinkerken, om daar in te schepen op de veerboot naar Dover. In een stralend zonnetje varen we naar de overkant van het Kanaal, sommigen zijn al druk bezig met het maken van een boodschappenlijstje. Twee dagen winkelen in Engeland opent grote perspectieven, vooral omdat er een paar shopping-outlets op het programma staan waar kortingen van 60-70 procent geen uitzondering zijn.

Dover en Folkestone
Tien minuten na aankomst in Dover zijn we al in het eerste winkelcentrum, De Bradelei Wharf, met zicht op de haven en grote kapmeeuwen die brutaal dichtbij komen als wij een appel eten. Een halfuurtje later zijn we in Folkestone, in My Bouverie Place, middenin het centrum gelegen. Een opvallend grote ASDA supermarkt domineert, maar er is ook een Primark en een Next.

AshfordDames van Plus magazine aan het shoppen
De volgende bestemming is Ashford, waar we het McArthur Glen Designer Outlet Centre bezoeken. Dit is het echte werk! Een mooi, ruim opgezet winkelcentrum, overdekt door een opvallende witte tentconstructie, ontworpen door dezelfde architect als van het Olympische O2 Dome in Londen.

Om acht uur, als de winkels dan eindelijk gesloten zijn strijken we neer in het restaurant en doen ons tegoed aan verrukkelijke pizza’s en salades. Winkelen maakt hongerig!

Maidstone en Bluewater
Goedgemutst gaan we de volgende ochtend op weg naar Maidstone, naar shoppingmall Fremlin Walk, een nieuw, mooi gebouwd winkelcentrum met 50 winkels, met een enorm Marks & Spencer warenhuis waar we ons verlekkerd vergapen op het uitgebreide food department. Er worden koekjes ingeslagen, en thee, en sauzen en pork pies, Blue Stiltonkaas, fruitcakes, scones en marmelades …

Door naar Bluewater, het grootste winkelcentrum van Europa met zo’n 300 winkels. Prachtig gelegen aan de voet van de White Cliffs.

Alle merken zijn vertegenwoordigd, en ook de grote warenhuizen als John Lewis, House of Fraser en Marks & Spencer hebben enorme winkels in het complex.

Help! Waar te beginnen? Eerst maar eens een heerlijke latte macchiato bij Starbucks, waarna ieder zijn eigen weg gaat om vooral geen tijd te verliezen.

Hilarisch zijn de momenten als iedereen op de afgesproken tijd bij de bus aankomt. Bergen met papieren tassen, schoenendozen en plastic tasjes, opgewonden gekwetter, en dan moet er natuurlijk geshowd en gepast worden. Het commentaar niet van de lucht, bewondering voor de bijzondere vondst, voor de spotprijs die is betaald.

Canterbury
Iedereen is moe en toch rijden we aan het eind van de middag nog naar het charmante Canterbury. Een modern winkelcentrum middenin de oude binnenstad, maar er zijn ook kleine winkels en boetiekjes in beeldschone oude huizen. De laatste inkopen worden gedaan en dan heerlijk aan de wijn in een gezellig restaurantje. Rondom de prachtige 6e eeuwse (!) kathedraal zijn talloze pubs en restaurants te vinden, een gezellige drukte, zo op zaterdagavond. De jongens en meisjes van Canterbury hebben zich opgedoft en slenteren over straat. De pubs zijn vol, er is veel te zien en te beleven. Nog een laatste drankje dan.

Alle gekochte spullen in de huurauto laden

Marieke van Dantzig, redacteur Reizen bij Plus Magazine

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou