fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Marjolein: Mijn favo' fly drive is Zuid-Afrika!

Een fly drive is natuurlijk dé manier om jouw vakantieland te ontdekken. Vliegen naar een mooie bestemming en vervolgens daar met je huurauto rondtoeren. Zo kun je de mooiste plekjes bezoeken! Ter inspiratie vragen we iedere maand aan een frequente reiziger wat zijn of haar favoriete fly drive bestemming is.

Vorige maand kon je lezen over de perfecte autohuur bestemming volgens Nathalie Willems, deze keer is de beurt aan Marjolein Westerterp, hoofredacteur en uitgever bij Oog voor Afrika.

Wat is jouw favoriete fly-drive bestemming?

Mijn favoriete fly-drive bestemming is Zuid-Afrika. Hoewel we ook zeer goede herinneringen hebben aan onze drieweekse reis door het lege Namibië.

Marjolein Westerterp in Zuid-Afrika

Waarom juist Zuid-Afrika als bestemming?

Zuid-Afrika heeft jaren geleden al mijn hart gestolen vanwege het prachtige en afwisselende natuurschoon, de dieren, de kwaliteit van leven en niet te vergeten de mensen. Als zij glimlachen begint de zon te schijnen. We kozen de laatste keer voor de nog redelijk onontdekte Oostkaap en de Wild Coast.

Wanneer heb je deze fly drive gemaakt, en met wie?

Oktober 2012. Ik was samen met fotograaf Peter Boshuijzen, mijn vaste reispartner en fotograaf voor het blad OOG VOOR AFRIKA.

In wat voor huurauto heb je rondgereden?

Een Toyota Corolla

Hoe heb je je route bepaald?

We hebben de route bepaald op een paar dingen die we per se wilden zien. Vanuit Port Elizabeth naar Addo Elephant Park, vervolgens naar Kariega Game Reserve bij Kenton-on-Sea vanwege de Big 5. Vervolgens hebben we een stuk N2 gereden, de afslag genomen naar Fort Beaufort om naar het spirituele plaatsje Hogsback te rijden. Een wandelparadijs in de bossen en bergen, met indrukwekkend natuurschoon. Via de N6 terug naar de N2 omdat we in de voetsporen van Nelson Mandela wilden treden. We hebben zijn huis gezien, natuurlijk het museum, de plaats waar hij is opgevoed, kortom: we hebben zijn jeugd en heden nagereisd. Via Umtata en de R61 zijn we naar Port St. Johns gereden. Het natuurschoon en de Pondocultuur zijn indrukwekkend. We wilden hier naar toe omdat veel van de natuuropnames van de film Wit Licht met Marco Borsato hier zijn opgenomen. Via Mbotyi naar Palm Beach (zo heerlijk als het klinkt) en daarna door naar Durban, waar we de auto naar een paar prettige stranddagen weer hebben ingeleverd.

Hoogtepunt?

Zo dicht in de buurt van Nelson Mandela te zijn. Zijn huis in Qunu is een villa, geen paleis. Zijn bescheidenheid zie je overal in zijn geboortestreek terug.

Gekste dat je hebt meegemaakt?

In Port St. Johns belandden we op een live muziekfestival dat het hele weekend duurde in de Jungle Monkey. Een verrassende mix van moderne en traditionele muziek. Op het podium zat tijdens alle voorstellingen een slapende haan.

Wat mag je niet overslaan?

Mbotyi. De ligging is prachtig, tussen de watervallen, theeplantages en aan zee waar koeien op het strand lopen. In het dorpje kun je op bezoek bij een sangoma, een traditionele genezer.

Marjolein en Peter bij olifant Zuid-Afrika

Nog tips voor andere reizigers?

Neem de tijd als je Zuid-Afrika echt wilt ervaren. De afstanden zijn groot en hoewel de wegen in principe goed zijn, kost het vaak meer tijd dan je denkt om op je volgende plaats van bestemming te komen.  Het linksrijden lijkt in het begin lastig, maar het went snel. Er wordt in Zuid-Afrika steeds meer op snelheid gecontroleerd. Hou je daarom aan de aangegeven snelheid, haal niet in bij ononderbroken strepen en let op de flitsers die vaak bij de ingang van steden staan.

Wat is je volgende (geplande) reis?

Naar het noorden van Zuid-Afrika, van Johannesburg via de Panoramaroute naar Hoedspruit, dan door Kruger National Park naar het noorden, via het onbekende maar waarschijnlijk prachtige Mapunguwbe National Park langs een aantal parels van de Limpopo om daar kennis te maken met de Venda-cultuur. We maken een uitstapje naar Mashatu, een geweldig game reserve op de grens met Botswana en terug naar Johannesburg.

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou