Een maximumleeftijd bij autohuur. Hoe zit dat?

Overwinteren. Heerlijk! Wie wil tijdens de koude wintermaanden nu niet opwarmen in het warme zuiden? In oktober vertrekken en pas ergens half februari terugkeren naar Nederland. Of gewoon even twee weekjes op vakantie in januari, die lange, saaie en grauwe wintermaand. Op een zekere leeftijd hoef je geen rekening meer te houden met schoolvakanties en kun je buiten het hoogseizoen om profiteren van de rust en gunstige prijzen. Dat is een voordeel! En zo’n vakantie maak je natuurlijk nog leuker en aangenamer met een huurauto voor de deur van je vakantieverblijf. Zo kom je op leuke plekjes! Maar vanaf een bepaalde leeftijd kan het lastiger worden om een auto te huren…

Op sommige locaties is er namelijk een maximumleeftijd. Hoe dat zit? We leggen het je uit.

Mag ik nog een auto huren?

Op verschillende bestemmingen geldt een maximumleeftijd. Nee, dit is echt geen leeftijdsdiscriminatie en wij twijfelen heus niet aan jouw rijvaardigheden. Het is zo dat autoverhuurders een aantal eisen stellen waar jij als huurder aan moet voldoen. Denk hierbij aan het feit dat je in bezit dient te zijn van een creditcard op naam om de waarborg mee te voldoen en uiteraard een rijbewijs om überhaupt te mogen rijden. Ook dien je op sommige bestemmingen minimaal 1 of 2 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs én wordt er soms een leeftijdsgrens gesteld voor oudere bestuurders.

Ook is er een minimumleeftijd voor jonge bestuurders, zo mogen zij vaak vanaf 21 of 25 jaar een auto huren.

Verzekeringsvoorwaarden

De maximumleeftijd die wordt gesteld, heeft te maken met verzekeringsvoorwaarden. De maximumleeftijd is dus niet wettelijk bepaald, maar verschilt per autoverhuurder. Het kan dus zijn dat wij in een land met drie autoverhuurders samenwerken en dat zij alle drie een andere maximumleeftijd hanteren.

Te oud?!

Als de maximumleeftijd kan verschillen per wagenparkaanbieder (en dus ook kan verschillen per huurauto op onze website), hoe weet je dan of jij voldoet aan de voorwaarden? Dit wil je natuurlijk graag vooraf weten, zodat je ter plaatse niet voor een verrassing komt te staan. Op onze website kun je bij elke huurauto de huurvoorwaarden bekijken. Hierin staat wat de minimum- en maximumleeftijd is. Dit kan op één bestemming verschillen. Na de boeking vermelden we het nog eens op het informatieblad dat je bij de voucher ontvangt. Hier lees je over de maximumleeftijd onder het kopje ‘Belangrijke huurinformatie’.

Maximumleeftijd invullen op de website

Bij Sunny Cars staan we voor duidelijkheid en transparantie. Daarom melden we, voordat je de huurauto reserveert, dat er mogelijk een maximumleeftijd kan gelden en dat daar extra kosten aan verbonden zijn. Je kunt dan nogmaals de huurvoorwaarden openen om dit te bekijken.

Het verschilt dus per auto. Zo kan de minimumleeftijd 21 en maximumleeftijd 65 jaar zijn, maar ook 25 en 80 jaar.

Jong geleerd, oud gedaan

Gelukkig zijn er ook wagenparkaanbieders die helemaal geen maximumleeftijd hanteren. Als dit het geval is, vind je géén maximumleeftijd terug in de huurvoorwaarden. Zorgeloos toeren tot dat je er genoeg van hebt, dus! Wat ons betreft is genieten met een huurauto jong geleerd, oud gedaan.

Mocht je binnenkort weer een huurauto via Sunny Cars willen reserveren en wil je graag meer informatie over de maximumleeftijd, heb je een vraag of wil je hulp bij het maken van een reservering? Dan staan onze autohuurexperts voor je klaar! Je kunt een e-mail sturen naar reservation@sunnycars.nl of bellen naar 023 – 5 699 696.

Mascha Vork

Customer Care

Sinds januari 2014 is Mascha werkzaam op de Customer Care afdeling, maar ze werkt al sinds 2012 bij Sunny Cars! In haar blogs schrijft ze over veelvoorkomende misverstanden en lastige situaties met een huurauto. Informatief, leerzaam en soms ook vermakelijk.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

R.Rotmeijer

3 februari 2019 | 9:53 am | Reageer op R.Rotmeijer

Hallo beste mensen,
Ik ben 73 kan ik nog huren in Amerika?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

4 februari 2019 | 5:24 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi,

Ja hoor, dit kan :-).

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

A.Wilms

10 februari 2019 | 9:22 pm | Reageer op A.Wilms

Ik ben 83jr, kan ik in Zuid-Spanje nog een auto huren?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

PHILIP BERBEN

3 februari 2019 | 11:55 am | Reageer op PHILIP BERBEN

Ik ben ben vorig jaar september 3 weken door de Verenigde Staten gereisd per huurauto
zonder enig probleem . Ik ben 72 .

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

4 februari 2019 | 5:24 pm | Reageer op Sanne van Reek

Leuk! :-D

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Denise Crabbé

17 februari 2019 | 1:23 pm | Reageer op Denise Crabbé

Hallo,
Wij landen in Malaga en rijden de zuidkust af tot in Almería. Mij echtgenoot is dan 82 jaar en is 2de bestuurder. Kan dat??? Andere jaren zonder probleem rondgetoerd!
Dank voor een antwoord.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

18 februari 2019 | 9:52 am | Reageer op Sanne van Reek

Hallo Denise,

Bedankt voor je vraag! De maximumleeftijd kan verschillen per wagenparkaanbieder, zoals we in de blog schrijven. Zo heeft de ene lokale partner in Spanje een maximumleeftijd van 74 jaar en geldt er bij de ander geen maximumleeftijd. Bij sommige lokale wagenparkaanbieders kun je de maximumleeftijd ook verhogen.

Controleer dus altijd goed de huurvoorwaarden voordat je de huurauto reserveert. En is het niet helemaal duidelijk wat de maximumleeftijd is, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

M. van Gils

7 mei 2019 | 11:44 am | Reageer op M. van Gils

Goedemiddag,

wij huren al jaren, tot volle tevredenheid, via Sunny Cars, een auto.

De laatste jaren overwinteren we in Spanje gedurende 9 à 10 weken. Heerlijk natuurlijk. Wat alleen zo vervelend is, dat we iedere 30 dagen bij de autoverhuurder terug moeten komen om een nieuwe huurperiode aan te laten breken. Een heel gedoe: je moet de tank vol hebben en je bent een hoop tijd en benzine kwijt om naar de autoverhuurder te reizen. Vaak krijg je dezelfde auto weer mee terug naar je vakantieadres.
Mijn vraag is: kan deze 30 dagen regeling nou niet anders?

Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,
M. van Gils
Apeldoorn

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

8 mei 2019 | 9:24 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi,

Ik begrijp dat dit vervelend is, als je graag een auto huurt voor een langere periode. Helaas is dit niet mogelijk. De lokale wagenparkaanbieder ziet de huurauto graag eventjes terug na 30 dagen, puur om te checken of alles goed gaat en de auto niet ineens verdwenen is! Dit is iets waar wij niets aan kunnen veranderen, helaas.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Wim Schreurs

31 juli 2019 | 9:40 pm | Reageer op Wim Schreurs

Beste Maxcha
Wij willen in oktober naar Ibiza op vakntie gaan, Wij willen vanaf het vliegveld een auto huren,
Mijn voruw is 66 jaar en de bestuurster tijdens onze vakantie. Is huren mogelijk of geld er een max leeftijd van 65?
groetjes Wim Schreurs

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

1 augustus 2019 | 9:40 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Wim,

Wat leuk dat jullie naar Ibiza gaan! In de meeste gevallen geldt er op Ibiza geen maximumleeftijd. Controleer zelf nog even goed de huurvoorwaarden voordat je de huurauto reserveert. Je vindt de informatie over maximumleeftijd onder het kopje 'Belangrijke huurinformatie' in de huurvoorwaarden.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.