Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Met de Skoda door de Spaanse bergen

In de Spaanse provincie Cantabria liggen de natuurparken Collados del Asón, Saja-Besaya en het nationaal park Picos de Europa. Cantabria is met 9000 grotten de reus in de grottenwereld. En toch is het een vergeten en onbekend gebied, zelfs voor Spanjaarden. Van oost naar west doorkruizen we de Cantabrische bergen in de gehuurde Skoda Octavia.

Na drie uur rijden van Bilbao naar de Picos de Europa parkeren we de Skoda Octavia. We stappen uit. Gloednieuw is de wagen. En een ruimte in de kofferbak! Je zou hier met een groot gezin mee op vakantie kunnen.

Spanje bergen scoda

De zuidkant van de Picos de Europa is opvallend gevarieerd. Hoog boven in de bergen zijn  bloeiende bergweiden, omringd door scherpe toppen. De valleien zijn lieflijke landschappen, met rivieren en dorpen vol traditie en cultuur. Daardoor heb je een grote variatie aan wandelingen. In de zon! Want het is de Riviera van de Picos.

Uitstapjes

Af en toe dalen we af om met de auto uitstapjes te maken naar een klooster, een kaasmakerij en een wijnproeverij. Meanderend over de bergwegen, die vrijwel verlaten zijn. Dit is nog echt autorijden. Met openbaar vervoer zou het veel lastiger zijn deze uitstapjes te maken.

spanje bergen koe
Als we een paar dagen later doorsteken naar het natuurpark Collados del Asón bewijst de auto opnieuw goede diensten. De gids heeft zijn Spaanse vrienden meegenomen – het is tenslotte weekend – en met drie auto’s hebben we maximale vrijheid. De Spanjaarden hebben de puzzel razendsnel gemaakt. Na een lange wandeling, rijden we naar een restaurant om het plaatselijke gerecht cocido montanes te eten. Vlakbij, zeggen ze als ze wegrijden en wij hen in de Skoda volgen. Ruim een uur later stoppen we bij een lokale tent in the middle of nowhere, waar ze de lekkerste cocido montanes serveren. Verlaten bergen, maar de parkeerplaats vol auto’s: Spanjaarden hebben er wat voor over om lekker te eten.

Deze gastblog is geschreven door schrijfster Karin Anema. Ze heeft een voorliefde voor reizen naar uithoeken van de wereld en om vreemde culturen te doorgronden. Tegelijkertijd reist ze met veel plezier naar Europese bestemmingen om ook daar verhalen over te schrijven.

 

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou