Met een bergroute geniet je nog meer van Italië

De autostrada A10 | A12 is een smalle en drukke snelweg langs de Italiaanse Rivièra met een aaneenschakeling van tunnels. Leuk om met je huurauto te rijden? Niet echt. Maar ach, je hebt alle vrijheid en bovenal mag je van Sunny Cars een ongelimiteerd aantal kilometers rijden. Vermijd dus deze drukke weg en rijd over de prachtige, kronkelige kustwegen en bergweggetjes. Zo leer je het prachtige Italië écht kennen.

Klaar voor je roadtrip?

Ga het binnenland achter San Remo in door de valleien Armea en Crosia, langs verstilde Middeleeuwse dorpen als Apricale, Baiardo, Dolceaqua, Perinaldo en Ceriana. Neem bijvoorbeeld tussen Ventimigla en Bordighera de SP59 bergweg langs wijngaarden en olijfboomgaarden, met adembenemend vergezichten. Je doet er even wat langer over, maar het is genieten daar. Op de foto zie je het dorp Perinaldo, dat rond het jaar 1000 werd gebouwd. Bellisimo!

Perinaldo-bergroute-roadtrip-italie-edit

Nog meer doen aan de Italiaanse Riviera

1. Een dagje strand

Een dagje strand aan deze kust is een belevenis. Veel Italianen uit Turijn en Milaan hebben een eigen vakantieappartement en in augustus komen ze massaal vakantie vieren. Dat doen ze op de ouderwetse Italiaanse manier: bed huren, parasol erbij en dan met de hele familie flaneren, zwemmen en heel veel praten en eten. Na afloop is het douchen en omkleden in de strandhuisjes, want een echte Italiaan gaat niet in zijn zwembroek naar huis.

Na afloop is het douchen en omkleden in de strandhuisjes, want een echte Italiaan gaat niet in zijn zwembroek naar huis.

2. Breng een bezoek aan Frankrijk

Perinaldo ligt in Italië, maar je bent op steenworp afstand van Monaco. Leuk om een dagje naar toe te gaan, maar het verderop gelegen Nice heeft meer te bieden. Een gezellig oud centrum, een hele lange boulevard met dito strand, straten vol prachtige winkels en restaurants en een prima klimaat. Geen wonder dat zoveel Nederlanders hier overwinteren.

Portovenere

3. Een roadtrip langs de Italiaanse kust

Terug naar Italië. De Ligurische kust of Bloemenrivièra is lang. Ze strekt zich uit van de Franse grens tot aan La Spezia en is leuk om met de auto te verkennen. Het gebied is een stuk ruiger dan het verderop gelegen Toscane, de keuken licht met veel vis, gegrilde groenten en de echte pesto uit havenstad Genua. Tussen Genua en La Spezia liggen de wereldberoemde Cinque Terre. Prachtig om te zien, maar het is hier in de zomer wel erg druk en toeristisch. Ga dan liever naar het verderop gelegen Portovenere. Net zo mooi en stukken rustiger!

Janna van Eekelen

Reisjournalisten of -bloggers

Janna van Eekelen is een actieve Columbus Reisreporter en deelt op Columbus Reisreporter tips en mooie foto´s welke gemaakt zijn tijdens haar reizen. Voor Sunny Cars gaf zij deze tip voor een must-see-plekje in Italië die je absoluut met een huurauto moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.