fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Met een groene Golf naar Frankrijk

Nog net even voor dat de winter start had ik het geluk om er tussenuit te mogen knijpen. Na jarenlang cultureel-verantwoorde vakanties, ben ik sinds een jaar of wat verknocht aan sportieve vakanties. Golfsurfen is het enige wat ik nog wil op vakantie. Het gevoel van de juiste golf spotten….in peddelen, de push van de golf ….. de energie-explosie die volgt als je ‘down the line’ surft.

Ik moet het nog steeds doen met 3 tot 4 keer een golf pakken per 3 uur durende surfsessie, maar het is genoeg. Even helemaal terug op aarde en meegaan met het water. Aan het einde van zo’n week waardeer je de natuur en snap je waarom zoveel surfers het hebben over respect voor de natuur.

Dat één zijn met de wereld zorgt alleen wel weer voor een paar uitdagingen. Want hoe kom je op die perfecte surfspot zonder dat je de wereld volgooit met CO2­­ en andere troep. Reizen doe je voor de lol, op de negatieve gevolgen daarvan zit niemand echt te wachten. Maar toch is de verwachting dat impact van toerisme op het klimaat over 20 jaar met 150% gegroeid zal zijn. Een verwachting waar ik niet heel blij van word. Want hoe meer de aarde en het klimaat vervuilt raakt, hoe kleiner de kans dat wij in de toekomst ook nog leuk en ontspannen op reis kunnen. Daarom is groener reizen belangrijk en geloof ik dat groener reizen de toekomst is.

De perfecte spot met zo min mogelijk CO2

Heel leuk en idealistisch natuurlijk, en nu? Wat kun je nu eigenlijk zelf doen? Soms zijn het simpele keuzes. Ik vlieg bijvoorbeeld maar 1 keer per jaar en kies er wat vaker voor om het dichterbij te zoeken. Dichterbij zijn gelukkig veel mooie surfspots te vinden, in Frankrijk bijvoorbeeld. Dus tuf ik elk jaar met een auto naar Bretagne of Bordeaux…maar ja, dat lukt dus nog niet 100% groen. Met een actieradius van 60 km kun je met de elektrische Opel Ampera van de zaak niet verder komen dan de grens voordat je alweer op fossiel overgaat. En fossiel is zoals het woord al zegt eigenlijk niet meer van deze tijd.Uitzicht in Frankrijk

Echt groen reizen is dus met recht een uitdaging te noemen. Want de techniek is nog niet zo ver dat het ons helpt om alle CO2­-uitstoot te voorkomen, dus rest ons om groene keuzes te maken en het restant op te ruimen. Bij CO2-uitstoot heet dat compenseren. Dus huren mijn reisgenoot Arran en ik een auto (ik heb zelf geen auto) en carpoolen we richting Bretagne. Dat scheelt natuurlijk geld, maar ook veel CO2-uitstoot en is vele malen gezelliger. Wat nog overblijft compenseer ik door te investeren in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden.

Zo reden Arran, Natasja en ik afgelopen week zo groen mogelijk met de planken op het dak van onze huurauto naar de Bretonse kust. Onze accommodatie; Een huisje op de rotsen dat uitkijkt over de baai waar de golven binnenrollen. Alle lichten stonden op groen en we konden in één groene golf doorrijden naar Frankrijk.

Vitas Kersbergen

Sunny Cars werkt samen met GreenSeat om zoveel mogelijk CO2-uitstoot van haar huurauto’s te compenseren. Zij doet dit samen met haar reisorganisaties, die in grote getale meedoen. Boekt u bij deze reisorganisaties, dan reist ook u in een groenere huurauto waarvan de CO2-uitstoot is gecompenseerd….totdat de elektrische variant beschikbaar is natuurlijk.

Deze blog is geschreven door Vitas Kersbergen, verantwoordelijk voor Sales en Marketing Greenseat bij Climate Neutral Group.

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

comments for this post are closed

Reacties

Rijschool Utrecht

6 april 2014 | 5:26 pm | Reageer op Rijschool Utrecht

Welkom op de website van Rijschool Vlam
Op zoek naar een autorijschool in Utrecht? Dan ben je helemaal aan het juiste adres bij rijschool Vlam! Je kunt bij rijschool Vlam tegen scherpe tarieven rijlessen volgen in Utrecht. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar. Wil jij graag garantie voor het behalen van je rijbewijs? Dan is het examengarantie misschien iets voor jou! Je kunt ook pakketten van 10, 20, 30 of 40 rijlessen afnemen bij rijschool Vlam. Je bent met deze pakketten goedkoper uit dan dat je telkens losse rijlessen afneemt. Losse rijlessen kosten bij rijschool Vlam maar 35 euro! Dat is aanzienlijk goedkoper dan bij andere rijscholen in Utrecht.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou