Roadtrippen langs verstopte parels in Macedonië

De ongebaande paden ontdekken? Dan hoef je echt niet heel ver te zoeken. Daarvan vind je er namelijk genoeg van in Europa! Veel landen zijn nog onontdekt, maar gelukkig weten steeds meer mensen ze te vinden. Het zijn stuk voor stuk unieke pareltjes! Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan Macedonië? Rondom het Meer van Ohrid heb je geweldige uitzichten, leuke dorpjes en mooie plekjes die je alleen met een huurauto kunt bereiken. Het is een plek die je enorm zal verrassen! Daarom geven wij tips voor een roadtrip rond het Meer van Ohrid.

Wij vinden het geweldig om de ongebaande paden ontdekken. Dat zijn namelijk de mooiste plekjes waar je zonder huurauto niet komt! Daarom hebben we een driedelige serie geschreven waarin we de mooiste onbekende landen uitlichten. Lees bijvoorbeeld ook over Slovenië en geniet van de roadtrip door Kroatië.

Struinen door Ohrid

Als je met een huurauto Macedonië wilt verkennen, is het heerlijk om in de stad Ohrid te beginnen. Ondanks dat het niet de hoofdstad van het land is, is het hier wel enorm gezellig en vooral rijk aan cultuur. Je hoeft je hier niet te vervelen. Er zijn genoeg smalle straatjes en gezellige winkeltjes om lekker door te struinen. Ohrid is deels autovrij, dat wandelt heerlijk! Het leukste aan deze stad is het uitzicht vanaf de top: de wandeling er naartoe is prima te doen en je wordt beloond met een geweldig uitzicht.

shutterstock_1426740269-768x326-filter-2
De omgeving van Ohrid is enorm groen. Veel om te ontdekken dus!

Wil je een uitstapje maken naar de hoofdstad Skopje? Dan ben je een kleine 3 uur onderweg. Zorg wel voor een auto met voldoende power, want je zult roadtrippen door de bergen!

De huurauto in

Als je Ohrid hebt gezien, is het tijd om een huurauto op te halen bij een stadslocatie en het Meer van Ohrid rond te rijden. De uitzichten over het meer vanaf de stadshaven zijn al zó mooi, dat kan van dichtbij alleen nog maar beter worden!

De eerste stop is Sveti Jovan Kaneo, een van de bekendste plekken rondom het meer en een echt kenmerk van Macedonië. Niet gek ook, want je hebt niet alleen een geweldig uitzicht over het meer, deze orthodoxe kerk is ook een lust voor het oog. Ze zijn namelijk heel gedetailleerd en sierlijk te werk gegaan.

shutterstock_1012250893-1-768x513-filter-2
Het Sveti Jovan Kaneo is hét kenmerk van Macedonië. Wij snappen wel waarom: dit is toch schitterend?

Het beste is om bovenlangs het meer om te gaan, Ohrid ligt namelijk ‘halverwege’ het meer. Onderweg kun je even stoppen in Struga, wat een leuke aanrader is voor een drankje. Na een pitstop kies je voor de weg die het dichtst bij het meer loopt: zo geniet je echt van de mooiste plaatjes onderweg! Ook zul je hier een aantal strandjes tegenkomen. Macedonië is dan geen typische strandbestemming, maar dankzij het meer kun je gelukkig wel op een aantal plekken met de voetjes omhoog en een verfrissende duik nemen.

Historische highlights bezoeken

De laatste stop aan deze kant van het meer is bij de St. Archangel Michael ‘Cave church’. Dit is een kerk die in een klif is gebouwd, heel bijzonder! Je moet er wat trappen voor afleggen, maar je wordt beloond met een uniek bouwwerk ín de rots, historische muurschilderingen en, wederom, een geweldig uitzicht. Iets dat je zeker niet wil missen!

shutterstock_541222654-768x513-filter-2
Na dit paadje moet je nog een aantal trappen op voordat bij de Cave Church bent

Vanaf hier kun je ervoor kiezen om de grens met Albanië over te gaan, maar dat mag alleen als je grensoverschrijding hebt aangevraagd (en is goedgekeurd) bij Sunny Cars. Anders ben je namelijk niet verzekerd! Is dat niet het geval? Keer dan om en neem eens een andere route op de terugweg, wie weet wat voor pareltjes je tegenkomt! Een andere must-see bij het Meer van Ohrid met de auto ligt namelijk helemaal aan de andere kant: het St. Naum klooster. Sla deze echt niet over, daar ga je spijt van krijgen! Van de ene kant van het meer naar de andere kant is ongeveer een uurtje rijden.

Tip: Vergeet niet je mistlichten aan te zetten zodra je in Macedonië in de auto stapt. Dat is hier namelijk verplicht, ook overdag!

Het St. Naum klooster en de omliggende bezienswaardigheden zijn bijna magisch. Je kunt hier ook een boottochtje maken: dat water is tropisch! Alsof je ergens in Azië bent. Ook heb je hier diverse eettentjes en restaurantjes. De perfecte locatie om de zonsondergang te bekijken. Liever een afgelegen strandje? Tja, dan kun je natuurlijk gewoon weer in de auto stappen en jouw ideale plekje vinden. Romantisch, toch?

shutterstock_1588596511-1-768x512-filter
Bij het St. Naum Klooster kun je boottochtjes maken. Ja, het water heeft echt zo een tropische kleur!

Overtuigd van Macedonië? Het is een land met veel verschillende kanten en veel verstopte parels. Ook de rest van het land is absoluut de moeite waard. Natuurlijk wel mét een all-in huurauto. Kun je niet wachten om op pad te gaan? Bij Sunny Cars is wijzigen altijd kosteloos, dus je kunt alvast een reservering maken voor je toekomstige roadtrip.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.