fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Met Google Translate een online vertaaldienst op zak!

In @pp van de maand wordt maandelijks 1 (reis)app besproken, die voor jou onmisbaar is op vakantie. Deze maand is dat Google Translate.

De taalgids is vaak een essentieel boekje tijdens een vakantie in het buitenland. In zo’n taalgids vind je meestal (toeristische) informatie over het land en een hoop praktische voorbeelden van vertalingen zoals; getallen, datum en tijd, medische zaken, vervoer, een woordenlijst etc.

Er zijn diverse vertaalsites die je ook een aardig eind op weg kunnen helpen. Eén daarvan is Google Translate, een veelgebruikte online vertaaldienst, waarvoor ook een app te downloaden is.

Inspreken, beluisteren en zoeken met foto
Het leuke van deze app is dat je de gewenste vertaling op verschillende manieren kunt ingeven. Naast invoer via tekst kun je namelijk ook inspreken en vervolgens de vertaling beluisteren. Ook kun je via de app (op Android) op de camera klikken en een foto maken van een tekst, waarna je kunt selecteren welk stuk er vertaalt dient te worden. Al met al erg handig als je er even niet uit komt bij het ophalen of inleveren van de huurauto.

Google Translate app

Overige opties
De app onthoudt je geschiedenis, maar biedt ook de mogelijkheid om favorieten op te slaan, zodat je veelgebruikte zinnen snel terug kunt vinden en je eigen “taalgids” samen kunt stellen.

Google Translate is overigens ook te gebruiken zonder netwerkverbinding met de offline woordenboeken, het is raadzaam om deze vooraf te downloaden.

Download voor Android en iPhone.

Claudia Voncken

Head of Online Marketing

Sinds 2010 werkt Claudia voor Sunny Cars. Als Head of Online Marketing houdt zij zich dagelijks bezig met het verbeteren van de online aanwezigheid in Nederland, België en Frankrijk. Blogs van Claudia gaan hoogstwaarschijnlijk over handige apps óf ze geeft je handige tips en inzichten omtrent autohuur.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou