On the road met alle familieleden, iedereen gaat mee!

Zandkastelen bouwen met je kinderen, met opa en oma naar de camping of romantisch met zijn tweetjes weg. Wat is jouw ideale vakantie? Uit ons trendrapport blijkt dat veel Nederlanders er graag op uittrekken met een divers gezelschap. Ruim een kwart gaat met het gezin op vakantie en acht procent maakt avontuurlijke plannen met opa’s en oma’s, neven en nichten, zwagers en schoonzussen en kleinkinderen.

Als de kinderen nog jong zijn (12 jaar of jonger) gaan de (schoon)ouders vaker mee op vakantie. Dan kunnen pa en ma ook nog even tot rust komen als opa en oma met het kroost spelen. Als de kinderen wat ouder zijn, gaat het gezin weer vaker op stap met vrienden.

Ikzelf ging vroeger samen met mijn ouders, broertje en zusje naar campings in Frankrijk. Heerlijk vonden we dat. Rondstruinen, vrienden maken, pingpongen en ga maar door. We bleven lang niet elke vakantie op één plek maar gingen vaak naar twee of drie campings.

Gezinnen gaan het liefst naar Spanje

Spanje is net als in 2017 en 2016 het land waar reizigers het vaakst een auto huren tijdens de vakantie; bijna vier op de tien deden dat. Vooral gezinnen met kinderen vieren het liefst vakantie in Spanje (42%). Als families – opa’s en oma’s, (schoon)ouders, (klein)kinderen, broers en zussen – met elkaar op reis gaan, kiezen ze veel vaker dan anderen voor Frankrijk (16%).

Ikzelf ging vroeger samen met mijn ouders, broertje en zusje naar campings in Frankrijk. Heerlijk vonden we dat. Rondstruinen, vrienden maken, pingpongen en ga maar door. We bleven lang niet elke vakantie op één plek maar gingen vaak naar twee of drie campings. Uit ons trendrapport blijkt ook dat rondreizende gezinnen waarvan het jongste kind 12 jaar of jonger is, minder vaak overnachten op vijf op meer locaties. Net als wij vroeger, verblijven ze vooral op één (13%), twee (21%) of drie (34%) plekken tijdens hun rondreis.

Spanje is net als in 2017 en 2016 het land waar reizigers het vaakst een auto huren tijdens de vakantie; bijna vier op de tien deden dat.

Vieze kinderzitjes

Met jonge kinderen ontkom je niet aan kinderzitjes in de huurauto. Het eigen vertrouwde kinderzitje vinden veel mensen toch wel erg fijn, niet alleen omdat je weet dat je een goed zitje hebt maar ook omdat je geld bespaard. Ook vindt 35 procent een gebruikt kinderzitje gewoon vies. Wat ook vaak vanuit huis wordt meegenomen, zijn navigatiesystemen. Wel luisteren gezinnen iets vaker naar een ingebouwd navigatiesysteem dan de rest (41 procent vs 34 procent).

Hoe reis jij en neem jij weleens een kinderzitje of navigatiesysteem mee op vakantie? Laat het ons weten in de reacties. We zijn benieuwd! 😀

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Margreet

30 september 2018 | 1:00 pm | Reageer op Margreet

Afgelopen zomer 2 autostoeltjes voor 2 kinderen meegenomen. We wilden de kindjes in de vliegtuigcabine in de stoeltjes hebben, lukte met veel moeite heen wél, terug voor 1 kind niet. Veel gedoe! En veel gesjouw ook. Huren autostoel is duur. Eigen autostoel ging gratis mee bij Transavia (kinderen beide <2 jaar, maar wél op eigen stoel).

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.