fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Mona Lisa smiles!

Dit ben ik, een Nissan Sunny, een prachtig staaltje techniek uit het land van de reizende zon. Ik bied mijn diensten aan bij een autoverhuurbedrijf. Vreemde paradijsvogels met rijbewijs, onverwachte situaties en de prachtigste plekjes, ik laat er in deze blogs mijn lichten over schijnen.

Benidorm autohuur

In één van mijn eerste blogs refereerde ik aan een achtergelaten viltstift. In deze blog zal ik je vertellen over de keer dat deze eens echt goed van pas kwam.

Tijdens de zomer wordt de Spaanse badplaats Benidorm omgetoverd tot Nederlands grondgebied. Het oude vissersplaatsje heeft normaliter zo’n 73.000 inwoners, maar groeit in de zomer uit naar een middelgrote stad met ruim 500.000 bewoners. Ter vergelijking, denk dan aan een stad als Den Haag of Antwerpen.

Het is niet verwonderlijk dat ook het verkeer hier last van ondervindt en dat de infrastructuur hier niet op is berekend. En om het erger te maken, Benidorm heeft een klein centrum met veel smalle sluip-door-kruip-door weggetjes.

Maandagochtenddrukte!

Het is maandagochtend en het echtpaar voor deze week wil graag gaan winkelen. Met de auto naar het centrum. Het stel heeft blijkbaar grootse plannen, de volgende zaken staan op het boodschappenlijstje: Voor kleindochterlief moet een Spaanse jurk worden gekocht, kleinzoon zal worden verwend met een raceauto. De neef van mevrouw, oom Ed, spaart magneetjes voor op de koelkast, dat moet natuurlijk ook gekocht worden. Verder nog 6 flessen Spaanse Rioja voor thuis. En als laatste, 2 gekke outfits voor de Hollandse avond van donderdag in het hotel! @Roy Donders, hier zijn ze nog wel hoor, de juichpakken!! De souvenirwinkeltjes van Benidorm kunnen een top omzet tegemoet zien ;-))

Spaanse jurk autohuur

Ik word geparkeerd in een nauw straatje op 5 minuten lopen van het centrum. Terwijl het echtpaar zich stort op de souvenirwinkeltjes rijdt er een vrachtauto van biermerk San Miguel de straat in. Het afgelopen weekend is de lokale horeca bijna drooggelegd, dus er moet hoognodig bevoorraad worden. De vrachtwagen komt naast mij tot stilstand en de chauffeur begint uit te laden. Rolcontainers vol met bier worden op straat gezet. Op het moment dat de chauffeur zich even omdraait om een ongeduldig toeterende automobilist van repliek te dienen, komt één van de rolcontainers in beweging. Deze botst vervolgens tegen mijn rechterachterkant aan. De druk gebarende en foeterende chauffeur heeft niets in de gaten als hij de container vastpakt en deze de straat van de Bodega induwt, waar de alcohol moet worden afgeleverd. Ik blijf in shock achter… mijn mooie flank! De stroomlijn ruw onderbroken door een enorme deuk en kras van 10 centimeter. Ik heb het gevoel alsof de Mona Lisa net met een fluorescerende markeerstift is bewerkt. Paniek maakt zich van mij meester. Ik ben een beschadigd model en ik voel hoe ik mijn sproeivloeistof de vrije loop laat.

Mona Lisa

Licht geraakt!

Als het vrachtje is afgeleverd, springt de chauffeur weer in zijn cabine. De automobilist krijgt nog een laatste wegwerpgebaar en de vrachtwagen vervolgt zijn route.

Hoe gaan we dit nu oplossen? Vraag ik mij af.

Het echtpaar komt 3 uur later, bepakt en bezakt, gegeten en gedronken, terug van het shoppen. Als de tassen op de achterbank worden gezet, valt de blik van meneer op de schade. De man roept meteen zijn vrouw erbij en samen kijken zij verbaasd om zich heen. Wijzend op mijn litteken. Die zat er toch niet toen wij de auto ophaalden!?!! GOD^$#±”9ME!!

Even Alicante bellen!

Nadat de gemoederen enigszins zijn bedaard, pakt mevrouw de huurpapieren erbij. Hierop staat dat er contact dient te worden opgenomen met de verhuurder. Deze zit gevestigd in Alicante. Meteen pakt mevrouw haar mobieltje en belt met het noodnummer van de verhuurder, mijn werkgever.Bellen met verhuurder autohuur

Deze geeft een aantal instructies, mevrouw gebaard naar haar man dat ze een pen nodig heeft. De man graait tussen de tassen die op de vloer in de auto staan en zijn hand vindt een achtergelaten groene viltstift.

Mevrouw kijkt even op naar haar man en noteert vervolgens met de groene stift de instructies van de verhuurder. Na te hebben opgehangen volgt opluchting; ze zijn helemaal gedekt. Geen eigen risico bij Sunny Cars. De klanten kunnen het eigen risico bij terugkomst direct declareren. Als ze willen mogen ze zelfs de auto omwisselen. Ik schrik op: HOEZO WISSELEN?

Mevrouw gaat verder met haar uitleg, de auto wordt dan door de verhuurder gemaakt zodat ‘ie er weer als nieuw uitziet voor de volgende klanten. Maar ze mogen mij ook nog even houden. Doen ze het erna!

Alle spanning valt van mij af. Als nieuw! Klinkt als een spa-behandeling.

green marker autohuurDe klanten stappen in de auto en rijden naar het hotel voor een borrel! Tijdens de terugrit vraagt mevrouw aan haar man, hoe kwam jij eigenlijk aan die groene viltstift?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Reizigers blog

9 september 2014 | 3:36 pm | Reageer op Reizigers blog

Er leuk blog om te lezen en daarom reageer ik hierop. Ik lees graag verhalen en ervaringen van mensen die bijzondere dingen meemaken in het buitenland. Om zo de cultuur te proeven en te zien hoe zij het ervaren. Ik kom zelf ook regelmatig in Spanje. Als dit mij zou overkomen zou ik echt even niet weten wat ik moet doen. Ik vind dat je het goed hebt opgelost en gelukkig werd alles gedekt!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou