Naar de Canarische Eilanden? Dit mag je niet missen!

Nadat we afgelopen weekend nog van wat zonnige dagen mochten genieten, is het nu toch echt voorbij met de pret. Het is herfst en dat is te merken! Maar op de Canarische Eilanden is genoeg zon, zee en strand te vinden. Wij hebben nog wat leuke tips voor je, dus laat de voorpret maar beginnen!

Tenerife

Als je Tenerife onveilig gaat maken, zet dan de Pico del Teide op het programma. Vanaf de hoogste berg van Spanje heb je een uitzicht om nooit meer te vergeten. Een huurauto is wel echt een aanrader, tenzij je in bent voor een lange voettocht naar boven.

Ben je toe aan verkoeling? Dan is Las Teresitas gelukkig niet ver weg. Palmbomen, goudgeel saharazand en de bergen in je rug: Las Teresitas wordt niet voor niets het mooiste strand van Tenerife genoemd.

Lanzarote

Lanzarote heeft een uniek landschap. Je waant je er soms zomaar op de maan. Zeker in nationaal park Timanfaya voel je je net Neil Armstrong. Fascinerend! Zorg er ook voor dat je El Mirador del Rio niet mist. Dit prachtige uitkijkpunt bevindt zich op de meest noordelijke punt van Lanzarote en biedt je een schitterend uitzicht over de oceaan.

En als je dan toch op Lanzarote bent, maak dan ook eens de oversteek naar Fuerteventura. Er vertrekt elk uur een veerboot naar Corraleja vanuit de haven van Playa Blanca. De overtocht duurt 40 minuten.

La Palma

La Caldera de Taburiente

Liefhebbers van groen zijn op La Palma helemaal op hun plaats. Een bezoekje aan nationaal park La Caldera de Taburiente mag dan ook echt niet ontbreken. En ben je met de auto? Rijd dan naar La Cumbrecita, een van de mooiste uitkijkpunten in het park.

Met een auto kun je ook naar de Observatorium Roque de los Muchachos, de sterrenwacht van La Palma. Volgens kenners is het de op een na beste plek in de wereld voor onderzoek naar de sterren, omdat het astronomische zicht er zo goed is. Genieten!

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Ronald Bloemendaal

30 september 2019 | 8:27 am | Reageer op Ronald Bloemendaal

Wij gaan swinters altijd naar Gran Canaria, geen playa de Ingles maar lekker met de auto door het binnenland. Supermooie natuur!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

30 september 2019 | 11:58 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Ronald,

Heerlijk! Even de winterzon opzoeken.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Theo

29 september 2019 | 8:57 pm | Reageer op Theo

Jaap kom al 10 jaar op fuerteventura. Hier heb je alles heel veel mooi weer.in het noorden engels georienteerd duinen en in het zuiden duits georienteerd en flinke zandstranden ,in het midden flinke heuvels en bergen.
Je hoeft niet bang te zijn want er zijn veel boulevards weinig trappen lopen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap

29 september 2019 | 11:57 am | Reageer op Jaap

Zeer inspirerend verhaal. Na 12x op Madeira te zijn geweest, zou ik daar best eens heen willen. Omdat ik vanwege een slecht been een verblijf nodig heb zonder trappen en evt een lift ben ik erg huiverig om een andere bestemming te proberen. Ook stranden blijken vaak onbereikbaar ivm trappen of duinen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Henk Janssen

29 september 2019 | 10:11 am | Reageer op Henk Janssen

Leuk artikel . Geeft weer heel veel zin om daar naar toe te gaan

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

30 september 2019 | 11:46 am | Reageer op Sanne van Reek

Leuk om te lezen, Henk! :-)

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.