fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Natuurschoon bij de One Thousand Islands in Canada

Reis je van Toronto naar Montreal, dan moet je zeker een stop maken bij de One Thousands Islands. Deze archipel van bijna 1.800 eilandjes ligt op de grens van Canada en Amerika in de rivier de St. Lawrence.

Lake Ontario auto roadtrip

Wij volgden  Highway 401 tot Belleville, waar we de One Thousand Islands opreden richting Prince Edward en Glenora om daar verder te gaan per ferry naar Adolphustown.

boldt castle canada roadtrip

Vanaf de boot zie je de fraaiste buitenhuizen. De bekendste is Boldt Castle op Heart Island, aan de Amerikaanse kant van de rivier. Het kasteel met 120 kamers, kantelen en torens was een geschenk van George Boldt (van het Waldorf Astoria Hotel in New York) aan zijn vrouw. Helaas overleed zij kort voor de voltooiing en bleef het kasteel bijna 80 jaar lang onaangeroerd.  In 1977 is het gerestaureerd en geopend voor het publiek.

Wat je nog meer moet doen in Canada

1. De Niagara Falls

De Niagara Falls behoren tot de grootste en de bekendste watervallen van de wereld, dus die mag je zeker niet overslaan. De waterval bestaat eigenlijk uit drie watervallen. De Horseshoe Watervallen liggen in Canada en de Bridal Veil Falls en de American Falls in de VS. Wil je de waterval van heel dichtbij bekijken? Dat kan met een rondvaartboot, maar zorg dan wel dat je droge kleding bij je hebt!

2. De Rocky Mountains

Canada wordt grotendeels gedomineerd door de Rocky Mountains. Banff National Park en Lake Louise worden jaarlijks bezocht door 8 miljoen mensen, maar laat dat je niet afschrikken. Het park is adembenemend mooi. Een goed beeld van de schoonheid krijg je als je de Icefields Parkway volgt, een 230 km lange bergweg langs rivieren, gletjers en canyons. Als je geluk hebt zie je ook nog een beer.

3. Een van de mooiste steden: Vancouver

Helemaal aan de andere kant van Canada ligt een van de mooiste steden van de wereld: Vancouver. De stad is erg geliefd bij toeristen en staat sinds de Olympische Winterspelen er warden gehouden helemaal op de kaart. De stad heeft een bijzondere haven, de grootste Chinatown van Noord-Amerika, veel leuke winkels en hippe bars en – je kunt het ook overdrijven – 180 stadsparken.

Dineke ten Hooven

Reisjournalisten of -bloggers

Dineke ten Hooven is reisagent bij The Travel Club en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in Canada die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou