Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

On the road met reisblogger Explorista

Reisblogger Milou, of eigenlijk moeten we Explorista zeggen, besloot een paar jaar geleden de wereld rond te reizen. Ze kwam erachter dat je ook makkelijk veel van de wereld kunt zien zonder dat je bergen met geld uitgeeft, ‘travel on a budget’.  Tegenwoordig reist ze ongeveer twintig keer per jaar naar de meest uiteenlopende plekken en dankzij haar online marketing agency kan ze de hele dag met reizen bezig zijn en overal ter wereld werken zolang ze wifi heeft! Wat een verademing moet dat zijn. Ze ontdekte de meest magische plekken van Andalusië, waar een huurauto echt onmisbaar is.

WAAROM ANDALUSIË?

Andalusië stond bij mij al heel lang op het wensenlijstje. Het is een prachtig gebied met ruige natuur, witte dorpjes, prachtige architectuur, zonnig weer en heel veel tapas. Er is voor iedereen wel een reden om de streek te bezoeken.

Explorista in Andalusië

WAAROM HEB JE EEN AUTO GEHUURD?

Met een huurauto kun je op plekken komen waar je met het openbaar vervoer niet of nauwelijks komt. Het geeft je bovendien de vrijheid om af en toe even te stoppen voor een foto of een koud drankje op het terras van een schattig dorpje, wanneer je daar zin in hebt. En je hoeft niet te sjouwen met koffers, ook wel fijn!

WELKE ROUTE HEB JE GEREDEN?

We hebben de auto opgepikt in Malaga en zijn toen via natuurpark El Torcal Antequera naar Marbella gegaan. Van daaruit hebben we de omgeving van Ronda ontdekt. De volgende dagen verbleven we in Sevilla, met een uitstapje naar Cordoba. De laatste twee dagen parkeerden we de auto en hebben we bij het zwembad gelegen in een dorpje buiten Malaga.

WAAR WAS JE ZONDER HUURAUTO NIET GEKOMEN?

We zijn diep in de heuvels van Andalusië geweest, en daar waren we met het openbaar vervoer niet snel gekomen. Ook sliepen we in hotels die zo afgelegen lagen dat een huurauto echt noodzakelijk was.

TYPISCH ANDALUSIË?

Natuurlijk de witte dorpjes! Rijd gewoon lekker door de omgeving en kijk wat je tegenkomt. Stop af en toe voor een drankje en tapas, en geniet daarnaast van de Moorse architectuur. Die invloeden kom je overal nog tegen en maken de regio voor mij super speciaal!

Ben je benieuwd naar de route door Andalusië? Lees dan alles over deze roadtrip op de blog van Explorista

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou