Ontdek deze 8 hoogtepunten in Kroatië met je huurauto

Kroatië is de laatste jaren een echte topbestemming geworden. Niet zo gek, want je kunt er heerlijk relaxen langs de prachtige Dalmatische kust met z’n mooie stranden en eilandjes. Genieten doe je ook van de watervallen van Krka, het zeeorgel in Zadar, lekkere vis en heel veel zon. Kroatië heeft alles in huis voor een afwisselende roadtrip. We hebben een aantal mooie plekjes voor je verzameld die je zeker moet bezoeken als je met je huurauto op pad gaat

1. Verlate baaitjes op schiereiland Pelješac

Op het schiereiland Pelješac, dat je via het vasteland in Ston zo kunt op- en afrijden, tref je rustige dorpjes, gezellige visrestaurants en verlate baaien waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. De inwoners leven van visvangst en wijnbouw. 

peljesac-kroatie
Op het schiereiland Pelješac tref je rustige dorpjes, gezellige visrestaurants en verlate baaien.

2. Lokale wijnen in Klek

Houd onderweg naar Split de kleine bordjes langs de weg goed in de gaten. Je komt langs vele wijnmakers, waaronder Winery Rizman in Klek. Een familiebedrijf dat wijn maakt van organisch geteelde druiven. Ideaal voor een stop en een wijnproeverij van zowel witte als rode wijn. Je kunt de proeverij combineren met een brunch of diner. Het uitzicht over de kust en de eilanden is hier werkelijk fenomenaal. Wat wil je nog meer?

klek-kroatie
Het uitzicht in Klek over de kust en de eilanden is hier werkelijk fenomenaal.

3. Zwemmen bij Krka

In Krka mag je bij een van de watervallen zwemmen, de Skradinski Buk. Het heldere water zit vol vis, waaronder forel. Neem een snorkel mee en je ziet de vissen zo voorbij zwemmen. Je kunt ook eerst omhooglopen naar de andere watervallen en dan op de terugweg relaxen in het water. Ga bij voorkeur in de ochtend, dan is het nog rustig. Krka is een groot natuurgebied en heeft diverse ingangen, maar de makkelijkste is bij Lozovac. Hier kun je parkeren en met een boot naar de watervallen varen.

krka-kroatie
In Krka mag je bij een van de watervallen zwemmen, de Skradinski Buk. Het heldere water zit vol vis, waaronder forel.

In Kroatië is van de laatste zondag in oktober tot en met de laatste zondag in maart dimlicht of dagrijlicht ook overdag verplicht. Dit geldt ook in tunnels. Buiten deze periode is verlichting alleen verplicht bij slecht zicht.

4. Game of Thrones- rondleiding in Split en Dubrovnik

In Split en Dubrovnik zijn talloze scènes van de televisie- serie Game of Thrones opgenomen. Je kunt dan ook deelnemen aan speciale Game of Thrones- rondleidingen. De gidsen hebben vaak als figurant in de serie gespeeld en daardoor weten ze opvallend veel feiten en grappige details. Voor de kenners: Split fungeert als de stad Meereen. In Dubrovnik zijn ontzettend veel scenes opgenomen. Heb je de serie gekeken? Dan zal je er veel dingen herkennen. Het is altijd verstandig om van tevoren de tour te reserveren.

dubrovnik-kroatie-2
In Split en Dubrovnik zijn talloze scènes van de televisie- serie Game of Thrones opgenomen.

5. Op naar eilandje Brāc

Vergeet niet een van de eilanden voor de kust te bezoeken. Je kunt de auto laten staan en een dagtrip maken. Ga bijvoorbeeld naar Brāc, dat het dichtst bij het vasteland ligt. Het is goed te bereiken vanuit zowel Split als Makarska. Zlatni Rat op het eiland Brač is een van de meest unieke stranden ter wereld. Het is een langwerpig kiezelstrand dat elke dag van vorm verandert door de wisselende stroming. Het wordt dan ook wel ‘levend strand’ genoemd. Het kan hier in het hoogseizoen best druk zijn. Ga vroeg in de ochtend! Dan kun je nog lekker langs de waterkant slenteren.

zlatni-rat-kroatie
Zlatni Rat op het eiland Brač is een van de meest unieke stranden ter wereld.

Wil je een van de Kroatische eilanden verkennen en de huurauto meenemen op de ferry? Dit kan. Maar geef dit van tevoren dan wel aan! Dan ben je op de ferry en de eilanden namelijk ook verzekerd. Meer hierover lees je altijd in de huurvoorwaarden.

6. Naar de top van de Biokovo

De Biokovo is de op één na hoogste berg van Kroatië en ligt aan de Dalmatische kust. Het hoogste punt op 1762 meter heet Sveti Jure. De rit naar boven is 17 kilometer lang en een van de mooiste van Kroatië met ook weer op veel plekken mooie uitzichten. Maar eerlijk is eerlijk, de weg naar boven is ook smal en steil. Ben je niet zo’n held ga dan liever niet met de auto, maar met een van de jeeptours. Heb je een goede conditie dan kun je ook naar boven lopen, maar doe ook dat liever met een gids. Beide tours kun je boeken bij een van de kiosken op de boulevard van Makarska.

biokovo-kroatie
De Biokovo is de op één na hoogste berg van Kroatië en ligt aan de Dalmatische kust.

7. Historie in Trogir

Je kunt tijdens je vakantie rondom Split ook naar het middeleeuwse stadje Trogir. Een plek met heel veel geschiedenis! Door de jaren heen is het in handen geweest van onder andere de Grieken, Romeinen, Fransen… Al die verschillende culturen hebben hun stempel gedrukt op de stad. Je vindt er dan ook mooie bouwwerken in de Romaanse, Renaissance en Barok stijl. Best logisch dus, dat deze stad sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De kathedraal hier is een van de kunsthisto- rische hoogtepunten van Dalmatië. In de mooie Krknjasi-baai eet je vis bij de gelijknamige konoba, een typisch Kroatisch restaurant.

trogir-kroatie
Je kunt tijdens je vakantie rondom Split ook naar het middeleeuwse stadje Trogir. Een plek met heel veel geschiedenis!

8. Het zeeorgel van Zadar

Wie naar het uiterste puntje van de boulevard van Zadar loopt, hoort iets unieks. Het lijkt wel of de golven van de zee muziek maken. De tonen zijn niet uit te leggen, je moet het zelf een keer gehoord hebben. Ze worden gemaakt door het zeeorgel van Zadar, een kunstwerk van architect Nikola Basic. Het is maar liefst 70 meter lang en klinkt op elk moment van de dag anders. Neem je handdoek mee en luister zo lang als je wilt naar de bijzondere klanken. Het is ook een ideale plek voor een zonsondergang; met livemuziek en een drankje.

zadar-kroatie
Wie naar het uiterste puntje van de boulevard van Zadar loopt, hoort iets unieks.

Verken de verrassende omgeving van Split met je huurauto

Optimaal genieten van het prachtige Kroatië? Zorg dan dat je een huurauto tot je beschikking hebt! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de huurauto op te halen op de luchthaven van Split, de luchthaven van Dubrovnik of de luchthaven van Zadar. Nadat je je all-in huurauto hebt opgehaald, kun je alle mooie kustplaatjes en historische dorpjes verkennen. Bij ons huur je altijd een all-in auto. Je krijgt ter plaatse niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Je weet dus precies waar je aan toe bent en dat is wel zo fijn!

Wil je extra comfort en gemak aan je reservering toevoegen? Dat kan! Bij ons kun je je autohuur namelijk op maat maken met handige services. Kies bijvoorbeeld voor Online Check-in, dan zorgen wij ervoor dat jouw huurcontract al ingevuld voor je klaarligt bij aankomst! Of sla de wachtrij over met de Fastlane. Ook kun je kiezen voor de service Jonge Huurauto. Dan rijd je zeker weten rond in een comfortabele, jonge huurauto en dat is wel zo prettig!

Bekijk ons aanbod in Kroatië

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.