Op mini roadtrip door Italië

Italië, hét roadtripland bij uitstek… La bella Italia is natuurlijk een heerlijke bestemming om te genieten van het mooie weer, de afwisselende landschappen en – niet te vergeten – de geweldig lekkere gerechten. Bart, van online reismagazine Vetexbart reed van het verrassende Milaan naar het kunstrijke Florence en ontdekte onderweg ook nog heel wat mooie plekjes.

Milaan, het perfecte startpunt

Milaan

Het perfecte startpunt voor een roadtrip door Italië is uiteraard Milaan, gelegen in het noorden van het land. Voordat je aan je roadtrip begint, is het fijn om eerst nog wat dagen te genieten van deze stad. Denk aan toeristische bezienswaardigheden bezoeken zoals de fantastische Dom van Milaan, één van de grootste ter wereld. Of wat dacht je van een bezoekje aan stadspark Giardini Pubblici?

Parma

Parma

Onze eerste echte stop was Parma in de Emilia-Romagna regio, gelegen op zo’n 130 kilometer van Milaan. De stad staat synoniem voor lekker eten… Denk maar aan de parmaham en Parmezaanse kaas, die onlos(s)makelijk verbonden zijn met de plek. Maar Parma is veel meer dan ham en kaas! Zo heeft de compacte stad die door de Romeinen 2000 jaar geleden werd gesticht heel wat kunstschatten in de aanbieding. Er zijn prachtige kloosters en kerken te bezoeken, maar ook een citadel en enkele interessante musea. Die zijn vaak gevestigd in vroegere paleizen.

Bologna

Bologna

Deze bon-vivant hoofdstad van de Emilia Romagna regio wordt door toeristen – onterecht – nogal snel overgeslagen. Maar door de ligging tussen Florence en Venetië is het juist een ideale uitvalsbasis voor een roadtrip door Italië. Bologna heeft geen bekende topattracties of kunstschatten zoals steden als Rome en Venetië die wel op hun lijstje hebben pronken, maar wat geweldig is aan deze plaats is de prachtige architectuur. Met zijn eindeloze fotogenieke straten en pleinen – zonder de toeristische drukte – gaf de universiteitsstad ons meteen een goed gevoel.

Florence

Florence

Firenze of Florence, ligt op een dikke 100 kilometer van Bologna en is de hoofdstad van de regio Toscane. Vlakbij de rivier de Arno vind je een bruisende kunststad die iedereen zal verbazen. Musea, shoppen, lekker eten of gewoon rondslenteren? Jij kiest. Het is een stad waar echt voor ieder wat wils te vinden is. Wie Firenze zegt, zegt ook Renaissance, een architectuurvorm die overal opduikt. Het bekendste monument is ontegensprekelijk de kathedraal met zijn enorme koepel die te bewonderen is vanuit de hele stad.

La Spezia

La Spezia

Vanuit La Spezia – een echte Italiaanse studentenstad – kun je gemakkelijk de prachtige Cinque Terre dorpjes bezoeken. Dat kan met de auto, maar de trein is een stuk praktischer.

Cinque Terre

Cinque terre

Langs de steile en ruige kustlijn tussen de Italiaanse steden Levanto en La Spezia ligt de toeristische trekpleister Cinque Terre. De Vijf Landjes in de regio Ligurië staan synoniem voor een schilderachtig landschap, kleurrijke gevels en prachtige baaien. Vetexbart sprong samen met hordes toeristen op de trein om de dorpjes -die ook op de UNESCO-werelderfgoed prijken- te bezoeken.

Bart van Vetexbart

Reisjournalisten of -bloggers

De blog van Bart veranderde de laatste jaren van een reisdagboekje voor vrienden en familie tot een volwaardig online reismagazine. Hier deelt hij mooie artikelen en video’s over de bestemmingen die hij bezoekt! Soms stapt hij ook in een Sunny Car om de leukste plekjes van zijn bestemming te verkennen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.