Op naar Kangaroo Island met Sam!

Sam Van den Haute van de blog www.checkoutsam.nl verkende Kangaroo Island met een all-in huurauto via Sunny Cars. Dit was allesbehalve ‘gewone’ vakantie. Benieuwd naar zijn reiservaring? Lees dan snel verder.

Met mijn all-in huurauto verkende ik de Galapagos van Australië: Kangaroo Island. De naam verklapt natuurlijk al dat je hier veel van deze springende dieren kunt spotten, maar er is nog véél meer te ontdekken. Wat mag je zeker niet missen tijdens een roadtrip op Kangaroo Island? Dit zijn mijn hoogtepunten!

Wildlife spotten: veel meer dan alleen kangoeroes!

Overal in Australië kun je wilde dieren zien, maar nergens zag ik er zoveel als op Kangaroo Island. De bekendste mascotte van Australië is natuurlijk de kangoeroe, en die zie je hier echt overal. Vooral tegen zonsondergang lijken ze tevoorschijn te huppelen.

Daarom ook meteen een tip: matig je snelheid wanneer de zon begint onder te gaan. Ze springen vaak uit het niets de weg op en dat is best schrikken…

Kangaroo Island

Natuurlijk zijn Skippy en zijn vriendjes niet de enige inwoners van dit eiland! Zo zijn er ook de veel schuwere wallabies. De kleine (en schattigere!) versie van de kangoeroe.

Koala’s kun je ook overal zien, maar vaak gaan ze zo goed op in de bomen dat het echt moeilijk is om ze te spotten. Een plek waar je deze knuffelberen gegarandeerd kunt zien (ik zag er meer dan twintig!), is het Hanson Bay Wildlife Sanctuary. Hier zag ik trouwens ook héél veel kangoeroes en zelfs een mierenegel; het Australische neefje van onze Europese egel.

Een andere plek waar je al deze beesten kunt zien, is vlakbij het Flinders Chase bezoekerscentrum.

Als je oog in oog wil staan met zeehonden, dan raad ik aan om naar het Seal Bay Conservation Park te rijden. Hiervoor moet je dan wel betalen, maar zo dichtbij een hele kolonie zeehonden staan doe je ook niet elke dag… Leg je focus hier trouwens niet alleen op de zeehonden, maar kijk ook eens naar de mooie landschappen. Kangaroo Island is echt een paradijs!

Ongerepte en paradijselijke stranden

Kangaroo Island heeft tientallen stranden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het mooie aan deze zanderige paradijsjes is dat ze heerlijk ongerept zijn. Vaak zie je zelfs geen enkele andere persoon in de buurt!

Het turquoise water staat in schril contrast met het sneeuwwitte zand en je zou zo denken dat je op één of ander onbewoond eiland bent aangespoeld. Hoewel er geen enkel lelijk strand is op Kangaroo Island, vond ik vooral Pennington Bay, Vivonne Bay, Emu Bay en Stokes Bay de moeite. Als je een beetje geluk hebt, kun je zelfs kangoeroes zien rondhuppelen op het strand!

Flinders Chase National Park

In het Flinders Chase National Park vind je enorm veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Bedenk wel dat dit helemaal in het westen van het eiland ligt, en dat je vroeg moet vertrekken om hier een kijkje te nemen.

Vanuit het bezoekerscentrum maak je prachtige wandelingen door ongerepte natuur en als je veel geluk hebt, kun je zelfs het erg schuwe vogelbekdier zien. Ik zag ze niet, maar eigenlijk is er zoveel moois te zien dat je daar niet lang stil bij blijft staan.

Een andere highlight, zijn de Remarkable Rocks. Een hoop gigantische uitgeholde stenen die helemaal zijn ingepalmd door een roestbruine kleur. Vanaf dit granieten uitzichtpunt heb je een fantastisch uitzicht over de azuurblauwe zee en de eindeloze eucalyptus wouden iets verderop.

Als je nog geen genoeg hebt gekregen van alle wilde beesten op dit eiland, dan raad ik ten slotte ook nog aan om naar de Admirals Arch te rijden. Deze griezelige grot werd helemaal uitgehold door de wild klotsende zee en lijkt nu op een grote gapende mond waarbij de stalagmieten en stalactieten op vlijmscherpe tanden lijken. Het ziet er misschien een beetje angstaanjagend uit, maar dat schrikt de vele zeeleeuwen die hier wonen niet af! Vanaf het platform kun je zien hoe ze vrolijk in en uit het water plonzen en verdwijnen in het schuimende zeewater.

De fantastische wegen en uitzichten vanuit je auto

Kangaroo Island is het paradijs voor roadtrippers. Hier zijn de wegen allesbehalve saai! Terwijl je rondrijdt krijg je niet alleen adembenemende natuur te zien, maar ook enkele van de mooiste uitzichten van het hele eiland. Met de auto kom je regelmatig op een punt waar de straat opgeslokt lijkt te worden door Moeder Natuur.

Kingscote en Penneshaw

Een reis naar Kangaroo Island doe je natuurlijk voor de rust en de fantastische natuur. Toch loont het ook de moeite om Kingscote en Penneshaw te ontdekken. Dit zijn de twee grootste steden op het eiland.

Als je de ferry neemt vanuit Cape Jervis (een uurtje van Adelaide), dan kom je aan in Penneshaw. Dit (piepkleine) dorpje is op en top gezellig en bovendien heb je van hieruit prachtige uitzichten over het eiland en de oceaan.

Kingscote is iets groter en ligt ook een stukje centraler in het eiland. Bovendien vind je hier ook verschillende goede restaurants en ook hier heb je mooie uitzichtpunten. Ga zeker eens naar de haven van Kingscote. Daar fladderen altijd wel enkele (gigantische!) pelikanen rond. In beide steden vind je trouwens ook de enige tankstations van Kangaroo Island. En dat is niet zo onbelangrijk als je met een huurauto rondreist!

Checkoutsam

Reisjournalisten of -bloggers

Volgens Sam is reizen de beste leerschool die iemand kan krijgen. Met zijn blog wil hij laten zien dat reizen helemaal niet duur hoeft te zijn. Hij verkent de mooiste en meest onbekene reisbestemmingen op zijn eigen manier. Benieuwd naar al zijn reisverhalen? Check dan www.checkoutsam.nl!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Truus

27 december 2020 | 11:28 am | Reageer op Truus

We hebben een paar jaar geleden op dit prachtige eiland gekampeerd. Auto van Sunnycars natuurlijk. Geweldige natuur, heel veel dieren.
‘s Nachts op de camping hopten de kangoeroes rond de tent. Echt tientallen. Mooie stranden. Je hoeft inderdaad geen 4wheel drive te huren. De wegen zijn prima. Je kunt er ook leuk zandsurfen en eindeloos wandelen. Water mee natuurlijk.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

11 januari 2021 | 3:51 pm | Reageer op

Dat klinkt als een fantastische reis, Truus! :-)

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sandra

4 december 2022 | 12:38 pm | Reageer op Sandra

Dag Sam,
Leuk om te lezen! Een mooie ervaring! Wij hopen in februari ook naar dit mooie eiland te reizen. Ook wij hebben goede ervaring met Sunny cars maar kunnen deze nu niet vinden in Penneshaw. Weet jij meer?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

5 december 2022 | 12:09 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Sandra, we verhuren geen huurauto's op Kangaro Island zelf, maar je kunt wel een auto huren in Adalaide en vanaf daar met de ferry oversteken naar het eiland. Dit is echter niet altijd toegestaan. Om te zien of dit een optie is voor jouw autohuur kun je het beste kijken naar de specifieke voorwaarden van de huurauto. Hier kun je zien of een grensoverschrijding naar Kangaroo Island is toegestaan. Als het mogelijk is, is dit altijd op aanvraag. Vergeet het dus niet aan te geven tijdens het maken van je reservering. Kom je er niet uit, dan helpen we je graag telefonisch verder met al je vragen. Met zonnige groet!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.