Op roadtrip door de ruige Hooglanden van Schotland

Schotland leent zich prima voor een stoere roadtrip met vrienden. Vanuit de gezellige stad Edinburgh rijd je via de Highlands naar Isle of Skye. Een bijzonder stukje Europa met ruige landschappen die je eigenlijk alleen hier kunt vinden. Je komt langs Fort William. Een must voor liefhebbers van Harry Potter, want hier ligt het beroemde Glennfinnan viaduct. De Hogwarts Express rijdt in de films over dit viaduct. Vanuit hier rijd je door naar Maillaig.

Deze route, de Road to the Isles, wordt gezien als een van de mooiste van Schotland. Bij Arisaig heb je een waanzinnig uitzicht over de eilanden Eigg, Rum en Skye. Nu Skye met een brug is verbonden aan het vasteland is de oversteek een makkie. Bijzonder op het eiland is de Quiraing (foto), een berggebied dat de naam draagt van vroegere aardverschuiving op het meest noordoostelijke puntje van Isle of Skye. Prachtig om te wandelen en te hiken. Met een beetje geluk in het zonnetje, want ja, het is in Schotland niet voor niets zo groen…

Schotland

Inverness

Schotland Highland War

Sinds KLM vanuit Amsterdam rechtstreeks op Inverness vliegt kun je Isle of Skye ook goed bezoeken vanuit deze stad. In deze hoofdstad van de Schotse Highlands ben je meteen middenin in Schotland. Schotser dan hier wordt het niet. Zeker als je de Highland Games bezoekt. Ze worden van mei t/m september gehouden op diverse plekken in Schotland. Onderweg naar Skye maak je natuurlijk een stop bij Loch Ness. Met een beetje geluk zie je Nessie, maar de meeste kans daarop heb je in de souvenirshop.

Glencoe

Schotland Glencoe

Niet ver van Fort William vind je de vallei van Glencoe. Hier kun je prachtige wandelingen maken of simpelweg genieten van de mooie autorit langs de vallei. Of maak zelf een ritje over het viaduct van Harry Potter met de The Jacobite Steam Train.

Bedwing de Ben Nevis

Schotland Ben Navis Valley

Ben Nevis de hoogste berg van Schotland. De beklimming naar de top op 1.344m is dan ook een flinke uitdaging. Je kunt kiezen voor een zware en een iets minder zware wandeling. Welke je ook kiest, je wordt sowieso getrakteerd op mooie vergezichten.

Reisreporter RobHoekstra

Reisjournalisten of -bloggers

RobHoekstra is een actieve Columbus Reisreporter en deelt op Columbus Reisreporter handige tips en mooie foto’s van zijn reizen. Voor Sunny Cars gaf hij deze tips over het verrassende en natuurrijke Schotland!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.