Op wintersport? Hier moet je aan denken bij de winterbanden

Het is koud buiten, brrr. Het wordt dus langzamerhand ook tijd voor de wintersportvakanties! Weet jij al waar je dit jaar van de pistes af gaat sjezen? En heb je ook al nagedacht over de reis? Je kunt met je eigen auto richting de sneeuw, met een huurauto vanuit Nederland of met het vliegtuig en vervolgens op je bestemming een auto huren… Genoeg opties. We leggen graag uit hoe jij veilig de weg op kan tijdens de wintersport en vertellen je hoe het zit met winterbanden bij Sunny Cars!

Veilig de weg op met winterbanden

Als je een fanatieke wintersporter bent, dan weet je waarschijnlijk ook dat winterbanden in veel landen verplicht zijn. Denk aan DuitslandFinland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en Polen. Wie tijdens de wintersport in een auto stapt zonder winterbanden, begeeft zich op glad ijs. Letterlijk en figuurlijk. Denk dus altijd aan de winterbanden als je richting het sneeuwovergoten paradijs vertrekt.

Wat is een winterband? Bij een lage temperatuur wordt rubber hard en verlies je grip op het wegdek. De rubbersamenstelling in een winterband is zachter en het profiel is anders, waardoor je tóch een goede grip hebt.

Of het verplicht is om winterbanden te gebruiken, kan verschillen per land. Zo zijn er landen die een vaste periode hebben waarin de winterbanden verplicht zijn en andere landen verplichten het enkel bij winters weer. De ANWB heeft een handig overzicht voor je, zodat je precies weet wat de regels omtrent winterbanden zijn in de Europese wintersportlanden.

Extra kosten? Nee!

Bij Sunny Cars hebben we er al voor gezorgd dat de winterbanden standaard inbegrepen zijn als je een auto huurt in een land waar deze verplicht zijn, zonder extra kosten dus. Wat je misschien niet weet, is dat de kosten voor winterbanden vaak niet bij de prijs van je huurauto zijn inbegrepen. Bij het ophalen van de huurauto dien je dan nog te betalen voor een set winterbanden. De kosten daarvoor kunnen best hoog oplopen! Maar heb je een keuze? Nee, niet echt. Het is immers niet verstandig om de weg op te gaan zonder winterbanden. Maar bij Sunny Cars is dat dus niet het geval en zijn de winterbanden standaard inbegrepen als de winterbanden verplicht zijn.

Huur je in een land waar winterbanden niet verplicht zijn (bijvoorbeeld in Nederland)? Dan zijn de winterbanden ook niet standaard inbegrepen bij de huurprijs. In de huurvoorwaarden vind je dan terug of het mogelijk is om winterbanden te reserveren en wat dit kost. Deze kosten betaal je dan ter plaatse. Bij Sunny Cars kun je winterbanden toevoegen bij accessoires.

Heeft een huurauto standaard winterbanden?

Het WT-pakket (winter tyres) is dus bij ons al standaard inbegrepen bij de all-in autohuur als winterbanden verplicht zijn in jouw vakantieland. Ga je bijvoorbeeld naar Oostenrijk op vakantie met de auto, of wil je daar een auto huren? Dan zijn winterbanden verplicht van 1 november t/m 15 april bij winterse omstandigheden. Op deze bestemming zitten de winterbanden dus ook al inbegrepen in je all-in autohuur.

Tip: veel mensen kiezen er steeds vaker voor om met het vliegtuig naar hun wintersportbestemming te vliegen en daar een auto te huren. Zo heb je geen last van die ellendige files en sta je een stuk steller op de piste!

Extra winteraccessoires? Wél bijboeken

Wil je er zeker van zijn dat jouw huurauto is uitgerust met extra zaken als sneeuwkettingen en een skibox, dan moet je die wél extra reserveren. Dit is namelijk niet standaard inbegrepen bij de all-in autohuur. Tijdens het maken van je reservering kun je deze accessoires (indien beschikbaar) aanvragen. Zet bij stap 2 in het reserveringsproces, onder ‘Accessoires aanvragen’, een vinkje bij de items die je wil bijboeken. Je kunt direct zien wat deze items kosten, dus ook daarbij geen verrassingen, maar: deze moet je wél ter plaatse betalen.

winterbanden-sneeuwkettingen-accessoire

Heb je nog vragen over winterbanden? Of probeer je een reservering te maken voor je wintersportvakantie maar kom je er niet helemaal uit? Laat het ons weten of neem contact op met reservation@sunnycars.nl. Onze autohuurexperts helpen je graag! Wil je meteen je huurauto reserveren voor de wintersport? Reserveer dan snel je huurauto!

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.