Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Op zoek naar de watervallen van Neda

Het leuke van een auto huren is dat je op plekken komt waar je anders niet zo snel zou komen. Het allerleukste is natuurlijk als je een plek vindt die nog niet zoveel mensen hebben ontdekt. De watervallen van Neda in de buurt van het Griekse Olympia is er zo een. Volgens de Griekse mythologie is de waternimf Neda hier geboren in het meertje en het zou hier prachtig zijn. Dat laatste klopt, maar de route er naartoe is wel voor echte durfallen en doorzetters en je hebt een auto nodig met aardig wat power.

Watervallen Neda springen roadtrip

Om te beginnen is de bewegwijzering summier en de kaart niet altijd gedetailleerd genoeg.  In het nabijgelegen bergdorpje Pletania zijn ze duidelijk niet gewend aan toeristen, de bewoners vragen zich af wat je komt doen… en dat terwijl de weg naar de watervallen toch echt dwars door centrum van dit dorpje loopt. Sterker nog, vanaf het dorpje is het nog maar een kilometer naar de waterval. Dat lijkt dichtbij, maar de weg is niet geasfalteerd. Er is alleen een smal rood zandpad en regelmatig kom je naar beneden gevallen rotsblokken tegen. Daarbij loopt de weg met vele haarspeldbochten nogal steil naar beneden! Het duurt nog zeker een half uur voor je beneden bent. Ook de wandeling naar de waterval zelf duurt nog zo’n 20 minuten, maar dan wacht je een prachtige waterval met azuurblauw water en een mystieke sfeer. Kleine tegenvaller: het water is ijs- en ijskoud! Maar voor echte durfallen en doorzetters maakt dat niet uit.

Zeker doen in de Peloponnesos

1. Een bezoek aan Olympia

Natuurlijk ga je naar Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen. Ver voor Christus werden hier de eerste spelen gehouden. Het duurde 1 dag en bestond uit een loop van 192 meter. Hoe anders is het nu. Nog elke vier jaar wordt hier de Olympische vlam ontstoken en dit jaar gaat hij op weg naar Rio de Janeiro. Verder is het klassieke heiligdom Olympia vooral bekend om zijn archeologische opgravingen, waaronder de Tempel van Hera.

2. Het amfitheater van Epidaurus

Nog zo’n hoogtepunt is het amfitheater van Epidaurus. Het mooiste en best bewaard gebleven openluchttheater van Griekenland. Als je geluk hebt kun je hier een voorstelling bijwonen. Behalve dat zo’n voorstelling al een ervaring op zich is, kun je dan pas echt de prachtige akoestiek bewonderen. Wel van te voren boeken, want het is snel uitverkocht. Ga je met de auto zorg dan dat je een goede kaart bij je hebt, de weg ernaartoe is vrij smal en het staat niet goed aangegeven.

3. Het kanaal van Korinthe

Iedereen kent wel de foto’s van het Kanaal van Korinthe. Het 6,3 km lange en 24 meter brede kanaal tussen de Golf van Saronikos en de Golf van korinthe. Op de doorgaande weg van Athene naar de Peloponnesos kom je er vlak langs. Een stop is de moeite meer dan waard.  Het is spectaculair om te zien hoe de brug deels in het water zakt om de boten doorgang te verlenen.

Christa Thieme

Reisjournalisten of -bloggers

Christa Thieme is een actieve Columbus Reisreporter en deelt op Columbus Reisreporter tips en mooie foto´s welke gemaakt zijn tijdens haar reizen. Voor Sunny Cars gaf zij deze tip voor een must-see-plekje in Griekenland die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou