Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Real Time vertalen met Word Lens

Één ding is zeker als je op vakantie gaat naar het buitenland; je krijgt te maken met een andere taal. Afhankelijk van waar je naartoe gaat (en of je de taal spreekt) kan dit in sommige gevallen nogal wat vragen oproepen. En hoe handig is het dan als je de vertaalapp Word Lens op je telefoon hebt.

In een andere app van de maand blog heb ik Google Translate laten zien. De toegevoegde waarde van Word Lens is dat deze app “real-time” kan vertalen. Word Lens is overigens door Google gekocht en deze technologie zal, op den duur, waarschijnlijk ook in Google Translate worden opgenomen.

Hoe werkt Word Lens?

Heel simpel! Je richt je camera op de te vertalen tekst en de vertaling verschijnt direct op je scherm in dezelfde opmaak. Je hebt geen netwerkverbinding nodig, ideaal dus voor op vakantie.

De bovenstaande video laat al een aantal situaties zien waarin je Word Lens goed kunt gebruiken. Bijvoorbeeld bij het lezen van een menukaart, bewegwijzering en vooral ook erg handig bij verkeersborden. Je kunt er zomaar boetes mee voorkomen ;-).

Klik op de pauzeknop onderin om het beeld even vast te zetten, vervolgens kun je de woorden aanklikken om de individuele vertaling te bekijken. Je kunt ook op het woordenboek onderin klikken om zelf een woord in te tikken en de suggesties voor de vertaling te zien.

Word Lens real time vertalen

Word Lens vertaalt Engels van en naar: Duits, Frans, Italiaans, Portugees, Russisch en Spaans. Uiteraard zijn niet alle vertalingen perfect, het blijft immers een app, maar in de meeste gevallen krijg je wel een goed idee van de algemene betekenis.

Word Lens is gratis beschikbaar voor iPhone en Android

Claudia Voncken

Head of Online Marketing

Sinds 2010 werkt Claudia voor Sunny Cars. Als Head of Online Marketing houdt zij zich dagelijks bezig met het verbeteren van de online aanwezigheid in Nederland, België en Frankrijk. Blogs van Claudia gaan hoogstwaarschijnlijk over handige apps óf ze geeft je handige tips en inzichten omtrent autohuur.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Stefan

24 maart 2015 | 6:34 pm | Reageer op Stefan

Mensen, ik nu vond een goede online vertaler http://nl.opentran.net/ . Ik hoop dat hij iemand is nuttig.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Claudia Voncken

18 augustus 2014 | 4:52 pm | Reageer op Claudia Voncken

Hallo Peter,

Leuk dat je mijn blog gelezen hebt en bedankt voor je oplettendheid ;-)

Met zonnige groet,
Claudia

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Peter Boorsma

3 augustus 2014 | 11:28 am | Reageer op Peter Boorsma

Er klopt niets van de vertaling van het Engels naar het Spaans die in het voorbeeld wordt gebruikt (Y lo va en otro dirección). Ik begrijp dat niet alle vertalingen perfect zijn, maar als het voorbeeld al niet klopt....

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou