fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Resi Lankester (reisjournalist)

Een fly-drive is natuurlijk dé manier om jouw vakantieland te ontdekken. Vliegen naar een mooie bestemming en vervolgens daar met je huurauto rondtoeren. Zo kun je de mooiste plekjes bezoeken! Ter inspiratie vragen we iedere maand aan een frequente reiziger wat zijn of haar favoriete fly-drive bestemming is.

Vorige maand kon je lezen over de perfecte autohuur bestemming volgens Henriëtte Bokslag, deze keer is de beurt aan Resi Lankester, freelance reisjournalist en yogadocent. www.studiolankester.com

Waarom juist deze bestemming?

“Napels stond al heel lang op mijn wishlist. Het leek me een spannende, rauwe stad, met een magisch-realistische sfeer. En ik was erg benieuwd naar de pizza’s natuurlijk.  We besloten al snel om er een fly-drive van te maken: vliegen op Napels en dan met de auto de mooie baaien en dorpjes langs de Amalfikust verkennen.”

Wanneer heb je deze fly-drive gemaakt, en met wie?

“In mei 2015, met mijn vriend. Bewust gepland rond mijn verjaardag, zodat ik op die dag lekker met een glas prosecco bij het zwembad kon liggen.”

 

Favoriete flydrive Resi-Lankester

Hoe heb je je route bepaald?

“We zijn bij het plannen eerst helemaal los gegaan op alle agriturismi in de buurt van Napels en Amalfi. Wat is er veel moois en landelijks te vinden daar! Op de kaart leek het allemaal niet zo ver, maar toen we er de routeplanner op loslieten, bleek dat sommige locaties toch al snel vijf uur rijden van elkaar af lagen. We hebben uiteindelijk drie best luxe hotels geboekt, allemaal maximaal twee uur rijden van elkaar. De laatste niet te ver van Napels, zodat we daar ook makkelijk heen konden.”

Hoogtepunt?

“De uitzichten en het eten. Het eerste hotel lag in een schattig bergdorpje, Nocelle. Daar keek je tijdens het ontbijt op het dakterras kilometers ver uit over zee en de Amalfikust. Zo’n uitzicht waar je naar blijft staren, ook al is er behalve de zee, één boot, heel veel blauwe lucht en wat bergdorpjes niks te zien. In Nocelle aten we op de tweede avond bij Santa Croce, een tip van de hoteleigenaresse. We keken vanachter ons heerlijke glas Villa Matilde uit over de zee en de kustplaatsjes. Toen begon het enorm te onweren: het leek wel of de hele lucht in duizend stukken brak bij elke flits. Spannend en indrukwekkend, dat natuurgeweld zo dichtbij.”

Gekste dat je hebt meegemaakt?

“Dat de Italianen die wij hebben ontmoet zo slecht Engels spreken. Op de heenweg was onze bagage zoekgeraakt. Bellen naar het vliegveld de volgende dag bleek geen optie: we kregen niemand aan de lijn die ons in het Engels te woord kon staan. Uiteindelijk zijn we maar gewoon naar het vliegveld gereden. Een vriendelijke medewerker liet ons achter de douane, zodat we zelf uit een grote berg lost & found onze koffers konden vissen. Oh ja, en de ‘mezzo metro pizza’, in een familierestaurantje in Giungano. Niet op gekregen natuurlijk.”

Napels-Resi-Lankester-pizza

Wat mag je niet overslaan?

“Als ik de trip over mocht doen, had ik een lange wandeling gemaakt uit ons reisgidsje ‘Wandelen langs de Amalfikust’. En was ik alsnog naar Pompeï gegaan. Maar we hadden maar een week en wilden ook relaxen én op drie plekken logeren én Napels zien. Het was weer duidelijk een gevalletje van: veel te veel willen in een week!”

Heb je nog tips voor andere reizigers?

“Realiseer je dat de Amalfikustweg heel populair is en heel smal. Het autorijden daar vond ik niet zo relaxed, al was ik zelf alleen maar bijrijder. Ga dus zonder haast op pad en maak geregeld stops. Bij Amalfi zit een ondergrondse parkeergarage – een goed idee omdat een parkeerplek vinden in een dorpje nogal een opgaaf is. Je hoeft maar vaart te minderen of je wordt omver getoeterd door een gehaaste Italiaan. Naar Napels zijn we per trein gegaan, dat was prima te doen. Die stad ongeschonden in- en uitrijden en dáár een parkeerplek zoeken lijkt me zo goed als onmogelijk.”

Wat is je volgende (geplande) reis?

“Heb je even? Mijn wishlist is oneindig. Met vrienden staat een stedentripje gepland: misschien wordt het Lissabon of Porto, of juist een minder bekende bestemming zoals Krakau of Boekarest. Bali staat hoog op mijn lijst, net als Myanmar, Vietnam en Japan. Mijn vriend wil naar Hawaii, kan ik me ook helemaal in vinden. Gelukkig mag ik voor magazine KCK van de ANWB binnenkort ook weer op reis. Dus mij hoor je niet klagen.”

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou