fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Rijbewijs vergeten en toch de huurauto ophalen: kan dat?

Met al je koffers, een zware tas en een stapel papieren die je nodig hebt om je huurauto mee te krijgen sta je in de rij van de autoverhuurder.
Je bent aan de beurt en de baliemedewerker vraagt je om je rijbewijs. “Goed” denk je, “even opschieten dan kan ik lekker naar m´n vakantiehuis”. Tot je je portemonnee open maakt en je hart een sprongetje maakt. Niet van verliefdheid, NEE, van schrik! Je komt er namelijk achter dat je je rijbewijs bent vergeten!!

Kopietje

Terwijl je daar staat zou je het liefst door de grond zakken. Maar goed, dat gaat niet. Je zegt tegen de medewerker dat je jouw rijbewijs bent vergeten, maar dat je het thuisfront zal vragen of ze een kopie willen sturen. Dat moet geen probleem zijn toch? Je krijgt als reactie dat dat niet mag en krijgt te horen dat je géén huurauto mee krijgt zonder een geldig rijbewijs.

Wat? Geen huurauto?

Daar sta je dan. Je hebt je halve huishouden meegesjouwd en moet dit dus nu in een taxi zien te krijgen. Is er echt geen andere oplossing?

Helaas niet.

Een kopie van een rijbewijs wordt niet geaccepteerd. Je dient echt een geldig rijbewijs te overhandigen.

Sunny Cars-overhandigen sleutel-V2

 

 Wat als dit jou overkomt? En hoe krijg je toch de huurauto mee?

Oké, hier sta je er dus alleen voor. Maar het kan ook gebeuren dat je met zijn tweeën reist. Dan kan je altijd vragen of jouw reisgenoot – uiteraard moet die dan wel een geldig rijbewijs hebben, anders kom je nog nergens – als hoofdbestuurder op het contract gezet kan worden. Vaak is dit geen probleem. Heel soms hebben ze daar een nieuw voucher voor nodig. Bel dan even met ons 24/7 nummer (+31 (23) 5699690). Wij kunnen dit direct voor je aanpassen, zodat je daarna de huurauto in ontvangst kunt nemen.

En hoe zit dat als je geen creditcard hebt?

Datzelfde schrik moment komt ook voor, maar dan met de creditcard. Helaas geldt ook hier: Géén creditcard = géén huurauto. Bij sommige (het zijn er niet veel) autoverhuurders is het mogelijk om een contante waarborg achter te laten. Vergeet dan niet om je IBAN en BIC nummer aan ze door te geven, zodat de waarborg ook teruggestort kan worden. Een autoverhuurder is niet happig op contante teruggave van de waarborg, omdat het vaak om hoge bedragen gaat.

Maar om er voor te zorgen dat je helemaal zonder problemen (en zonder stress) de huurauto op kunt halen is het natuurlijk beter om je rijbewijs én credit card gewoon mee te nemen! Daarom stuurt Sunny Cars je voor aanvang van je huur nog een herinneringse-mail met de belangrijkste zaken die je nodig hebt om jouw Sunny Car op te halen. Handig toch?

Mascha Vork

Customer Care

Sinds januari 2014 is Mascha werkzaam op de Customer Care afdeling, maar ze werkt al sinds 2012 bij Sunny Cars! In haar blogs schrijft ze over veelvoorkomende misverstanden en lastige situaties met een huurauto. Informatief, leerzaam en soms ook vermakelijk.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou