fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Road trip door Zuid-Afrika

Freelance travel journalist Debbie Pappyn reisde af naar het prachtige Zuid-Afrika waar ze al meerdere keren een auto heeft gehuurd. Meer reisinspiratie van Debbie lees je op classetouriste.com.

Zuid-Afrika_huurauto_Kaapselandschap

Landen in Afrika en weten dat er een stevige, blinkende 4×4 op je staat te wachten, kan het nog beter? We zijn terug in Zuid-Afrika en we wisten het al van onze vorige trips: dit land verken je best met de auto en road trippen hier geeft een absoluut gevoel van vrijheid. Omdat we deze keer van plan zijn om bijna 4500 kilometer te doen, beslissen we om een 4×4 te nemen want de route gaat nu langs de meer onbekendere west kust (de Wes Kus zoals ze het hier noemen) om dan de stoffige Karoo in te duiken en eens goeiendag te gaan zeggen in de Kalahari. Vorige keer bleven we meer rond Kaapstad hangen en was de VW Golf die we toen ook met Sunny Cars huurden meer dan genoeg. Maar nu is onze witte Hilux een zegen: de vele camerakoffers kunnen mooi opgeborgen worden en wanneer we off road gaan of eens een zanderige weg kiezen, hoeven we ons geen zorgen te maken.

Via Winelands naar Tulbagh

De eerste stop is ergens voorbij de toeristische en drukke Winelands, richting het mooie, Kaapse stadje Tulbagh. We slaan een onverharde weg in, en rijden de ondergaande zon tegemoet. Een weggetje dat er uitziet alsof het naar nergens gaat en op niks uitkomt, het soort dat we graag hebben tijdens een road trip. We stappen nu en dan eens uit, om foto’s te nemen van dat mooie Kaapse landschap en de kleuren die constant veranderen. De vrijheid om dit te doen, zelf beslissen wanneer je de auto aan de kant zet om een fotootje te nemen, dat is luxe. Wat verder weg neem ik de eerste foto van onze trouwe Hilux, net voor de zon ondergaat en we verwachten worden in het romantische en fraaie Bartholomeus Klip farm en guesthouse. Het eerste laagje rood stof siert al onze witte 4×4, zoals het hoort, nietwaar?

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou