fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Road trip Porto – Salamanca

Ik ben dol op road trips, dol op Europa. Lange, rustige bergroutes, spannende hoge wegen, prachtige routes langs het strand en bijzondere rotsen. Tuurlijk zit je veel in de huurauto en wil je met warm weer lekker naar buiten. Maar tijdens een roadtrip zie je zoveel moois!

Begin van het jaar maakte we een mooie road trip van Porto in het westen van Portugal, naar Salamanca, in Spanje. Ideaal voor minimaal vijf dagen. Heb je langer de tijd? Rijd dan door naar Madrid. De route andersom pakken kan natuurlijk ook.

Huurauto road trip portugal spanje Porto Salamanca uitzicht

Porto

Voordat we de huurauto pakken bij de luchthaven, verblijven we eerst een paar dagen in het mooie Porto. Een prachtige stad voor een stedentrip. De Douro rivier is het stralende middelpunt van de stad. De bruggen geven een fantastisch uitzicht. Porto is kleurrijk, vol met vrolijk geschilderde huisjes, authentieke tegeltjes. Porto is niet heel rijk, maar sfeervol, de mensen vriendelijk. De was die overal buiten hangt is hét straat beeld van de stad. Eet, drink, proef en geniet van het drukke Porto.

road trip portugal spanje stad porto

Vila Real

DE studentenstad in het Noorden en midden van Portugal. De perfecte uitvalbasis om de Douro vallei te ontdekken. Langs de Douro rivier staan enorme wijngaarden vol met druiven. Ga langs een van de Quinta’s voor een rondleiding door een wijnboerderij en een glaasje Port.

Uitzicht road trip portugal spanje rivier


Mazouco

Een romantische huisje op de berg, mét open haard, wie wil dat niet? Mazouco is een minidoprje aan de grens van Portugal en Spanje, in een prachtig natuurgebied. Uitzicht over de rivier en over Spanje. Wandelen, genieten van de rust, van de natuur en af een toe pak je de huurauto om de omgeving te verkennen.

Ciudad Rodrigo

Voordat we bij Salamanca aankomen maken we nog even een tussenstop. Dit stadje is klein, maar fijn. Prachtige Spaanse architectuur en de gouden zonnestralen vlak voordat de zon onder gaat. Onderweg komen we hoge bergen met sneeuw tegen.

Huurauto langs de weg road trip portugal spanje porto salamanca

Salamanca

Na de korte tussenstop rijden we door naar onze eindbestemming Salamanca. Al ver voordat je de stad binnen rijdt zie je indrukwekkende gebouwen boven de stad uit pronken. In deze studentenstad spreken ze het authentieke Spaans en je proeft de echt Spaanse sfeer. Salamanca is een sprookje, elke gebouw, elk muurtje, elke hoek van de straat is mooi. Levendig, gezellig en temperamentvol. Onze trip zit er helaas weer op.

Bianca Kramer (foodtravelphotography) reist in 5 dagen van Porto naar Salamanca en ontdekt mooie steden, de prachtige omgeving en de Portugese & Spaanse cultuur.

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou