Roadtrip in Zuid-Afrika? Alle ins en outs over de Tuinroute

Zuid-Afrika is een perfecte bestemming voor een roadtrip voor vrijwel elk type reiziger. Je vindt er namelijk van alles wat… cultuur, lekker eten, strand, zon (heel veel zon), wilde dieren en meer. In Zuid-Afrika heb je ook veel keuze uit verschillende routes voor een roadtrip. Voor ieder wat wils! Voor mij sprong de Tuinroute er toch echt wel tussenuit. Het is dan ook één van de populairste routes en wordt ook wel een Instagramwaardige route genoemd. Ik neem je mee op mijn roadtrip en vertel je over de plekjes die je niet mag missen!

Start je roadtrip in Kaapstad

Tafelberg in Zuid-Afrika

Ik startte mijn reis in het veelzijdige en leuke Kaapstad. Ik had de eerste paar dagen de tijd om deze geweldige stad en de omgeving rustig te verkennen. Gelukkig had ik daar al de all-in huurauto tot mijn beschikking. Ik kon op mijn eigen gemak rijden naar het Robben Island, V&A Waterfront, Bo-Kaap en de Tafelberg. Plekken die je natuurlijk niet mag missen tijdens je vakantie met huurauto in Zuid-Afrika. In Kaapstad heb je ook de mogelijkheid om een duikje te nemen in de geschiedenis en meer te leren over de Zuid-Afrikaanse cultuur. Erg interessant en een goede start van je roadtrip door Zuid-Afrika.

Tussenstop in een stadje met Hollands karakter

Swellendam in Zuid-Afrika

Na een paar leuke dagen in Kaapstad begin je écht aan je roadtrip door Zuid-Afrika: mijn eerste stop vanuit Kaapstad was Swellendam. Een klein en leuk stadje met een Hollands karakter. Je ziet hier de Nederlandse invloeden enorm. Lekker lunchen kun je doen bij Ikigai Coffee Bar & Deli. Bezoek na je lunch in Swellendam de Nederduitse Gereformeerde Kerk. Je kijkt hier je ogen uit. Is het geen plaatje, die witte kerk met de helderblauwe lucht op de achtergrond? De huurauto kun je gemakkelijk aan de overkant van de kerk parkeren en je rijdt na een kort bezoekje zo weer naar de volgende roadtripstop!

Op naar Mosselbaai

Mosselbaai in Zuid-Afrika

Na Swellendam reed ik door naar Mosselbaai. Een kleine havenstad op vier uur rijden van Kaapstad. Dit is de plek waar de eerste Europeanen onder leiding van de Portugese ontdekkingsreiziger Bartholomew Diaz aanmeerden. Je komt hier meer over te weten in het plaatselijke museum.

Leuk weetje: Mosselbaai heeft haar naam te danken aan de vele mosselen die de Nederlandse zeevaarders hier vonden toen zij in 1597 de plek per boot bereikten. Het is dan ook niet gek dat je hier kunt genieten van heerlijke visgerechten. Aanrader: Cafe Gannet!

Wilde dieren spotten in Zuid-Afrika!

Game drive in Zuid-Afrika

De volgende dag was het tijd voor het hoogtepunt van mijn vakantie! Ik reed naar Botlierskop om een Game Drive te doen. Een bezoek aan Zuid-Afrika is immers niet compleet zonder Game Drive. Ik had het geluk om leeuwen, neushoorns, olifanten, buffels en wrattenzwijnen te spotten. En o ja, ook een zebra liet zich nog even zien. Een heel mooie ervaring.

Mooi uitzicht in Knysna Heads

Knysna Heads in Zuid-Afrika

Na een ochtendje dieren spotten reed ik over de N2 richting Knysna Heads om een bezoek te brengen aan een mooi uitzichtpunt. Volg de borden langs de weg en geniet vervolgens van het uitzicht en de rust. Op 1,5 uur rijden van Knysna vind je het Tsitsikamma National Park. Hou je van natuur en het rijden langs mooie uitzichtpunten? Ga hier dan vooral heen! Parkeer onderweg je auto en neem vooral de tijd om optimaal te genieten van Zuid-Afrika en de prachtige natuur.

Olifanten spotten en een local ervaring

Addo Elephant National Park in Zuid-Afrika

Na ongeveer 2,5 uur rijden kom je aan in het authentieke Addo. Wil je een local ervaring? Boek dan een overnachting in Addo African Home. Kies voor een Afrikaans hutje, want dat maakt je Zuid-Afrikaanse avontuur compleet! Je druk maken om je huurauto? Dat hoeft écht niet. Je kunt je all-in huurauto makkelijk parkeren bij de accommodatie. Natuurlijk mag je in Addo een bezoek aan Addo Elephant Park niet overslaan. Dit prachtige en overweldigende park maakt zoveel indruk op je, dat beloof ik! Met de huurauto kun je gemakkelijk zelf door het park rijden. Zoveel olifanten bij elkaar heb je nog nooit gezien.

Terug naar Kaapstad

Aan het einde van mijn reis keerde ik weer terug naar Kaapstad en de cirkel was rond. Ik vond mijn roadtrip door Zuid-Afrika fantastisch, want het is zo’n veelzijdige bestemming. Geen dag, stad of park is er hetzelfde.

Afsluiten in Stellenbosch

Stellenbosch in Zuid-Afrika

Van Addo naar Kaapstad rijd je ook nog langs Stellenbosch. Hier ben ik zelf niet geweest, maar veel toeristen vinden dit ook echt een aanrader. Stellenbosch is het hart van de wijnbouw van Zuid-Afrika. Je kunt hier dan ook bij verschillende wijnboerderijen wijnen proeven. Máár: don’t drink and drive. Zorg dus altijd voor een BOB!

Twijfel jij nog over het maken van een roadtrip in Zuid-Afrika? Niet doen en ga! Houd er wel rekening mee dat je in Zuid-Afrika links rijdt. Onze autohuurexperts zoeken graag met je mee naar de juiste all-in huurauto het meest geschikt is voor jouw vakantie in Zuid-Afrika.

Nadia El Ghalbzouri

Marketeer

Nadia werkt bij Sunny Cars als Marketeer. Ze is gek op het ontdekken van nieuwe culturen en zich hierin te mengen. Bezoekt het liefst landen met een rijke geschiedenis zodat ze in de verhalen kan verdwalen...

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Henk

30 januari 2020 | 6:02 pm | Reageer op Henk

Het makkelijkste om een automaat te huren. Anders moet je met je linkerhand schakelen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Thea van der Hoek

26 januari 2020 | 5:01 pm | Reageer op Thea van der Hoek

Naar Robbenisland kan je echt niet rijden!
De tuinroute heeft de naam, maar route 62 (de langste wijnroute) is vele malen mooier en zou ik liever aanraden!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

28 januari 2020 | 10:57 am | Reageer op Sanne van Reek

Hi Thea,

Bedankt voor je feedback! :-)

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Annemieke

26 januari 2020 | 4:16 pm | Reageer op Annemieke

Ja mooi hè, maar er is nog veel meer te zien. ik boek voor mijn klanten altijd bij jullie. En altijd naar tevredenheid ook.
En ja ik maak al heel lang reizen door dit mooie land, met locale kennis ook. Dus wil je erheen met een goede auto van Sunny CArs, neem met mij contact op.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Thea van der Hoek

26 januari 2020 | 5:07 pm | Reageer op Thea van der Hoek

My Citybus is een aanrader in Kaapstad. Het verkeer in Kaapstad is heel erg druk!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.