fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Roadtripje van Inverness naar Skye

Ik ben helemaal geen automens – ik geef mijn geld liever uit aan andere dingen, leuke tripjes bijvoorbeeld. Zelf rijd ik in een oud brik, een prehistorische Opel, en dat vind ik prima zolang ‘ie me maar van A naar B brengt. Als ik voor mijn werk in een chique hotel overnacht parkeer ik ‘m gniffelend tussen de Jaguars en BMW’s.

Maar ik kan het best waarderen om even rond te toeren in een nieuwe huurauto. Een mooie omgeving helpt ook. In Zuid-Frankrijk kneurde ik heerlijk in m’n eentje van Montpellier naar Nîmes en reed ik meteen maar even door naar de Pont du Gard, het immense Romeinse aquaduct over de rivier de Gardon – deel van een 50 km lange waterweg naar Nîmes. En met een vriendin had ik een heel gezellig weekend toen we met een nagelnieuw autootje rondscheurden door de Ardèche. We volgden de Gorges de l’Ardeche, die al net zo kronkelde als het asfalt.

Maar de leukste autorit maakte ik op de Lofoten, toen ik daar was voor een verhaal in Nationaal Geographic Traveler. Ik mocht rijden, zodat de fotograaf om zich heen kon kijken. De Nationale Toeristenweg Lofoten leidt je hier over hoge bruggen van eiland naar eiland en op één punt volgden twee van die hoge bruggen elkaar meteen op – net een achtbaan!huurauto

Dit voorjaar maakte ik weer een leuke autorit, een korte weliswaar, maar zo mooi: van Inverness via Loch Ness naar Skye. Ik ging – met mijn gezin – naar het privé eiland Scalpay, voor de kust van Skye. Hoewel dat maar een dikke twee uur rijden van Inverness af ligt, het voelt echt als een roadtripje op zich. Want wat een afwisseling zie je onderweg en wat een highlights. Loch Ness (nee, Nessie niet gezien) is een gigantisch spiegelend wateroppervlak en de weg voert hier vaak vlak langs rotswanden, die in het voorjaar begroeid waren met uitbundig bloeiende brem. Het leek regelmatig alsof we ergens in Zuid-Europa zaten.Loch Ness

Aan Loch Ness ligt Urquhart Castle, een 13e eeuwse kasteelruïne, maar als je door de heuvels (toch echt wel een beetje Highlandgevoel!) doorrijdt richting Skye kom je bij het nog veel mooiere kasteel Eilean Donan. Kenners zien hier meteen het kasteel van de Highlander films in terug, maar ook zonder die associatie is het een plaatje: het kasteel ligt in het loch en wordt verbonden met het vasteland door een oude stenen brug. Binnen is het één groot kruip-door-sluip-door festijn, zo leuk dat zoonlief (5) ondanks de drukte meteen weer een rondje wilde maken toen we eenmaal buiten stonden.Urquhart Castle

En dat privé eiland? Daar werden we met een klein motorbootje naartoe gebracht. Een week lang alleen elkaar, een openhaard, kampvuur op het strand, takken in het water gooien, katapulten maken. Geen auto’s, geen wegen. Heerlijk.

Linda Korsten is reisjournalist en schrijft voor bladen als National Geographic Traveler, Viva Mama, Roots, ELLE eten en Trouw. Haar verhaal over de belevenissen op het privé eiland Scalpay verscheen 26 juli in het Parool.

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou