Roadtrippen is hartstikke hip. Ook onder de 60-plussers!

Roadtrippen is hip, daar is geen twijfel over mogelijk. Sla een populair reismagazine open en de mooie autoroutes vliegen je om de oren. De geliefde reisprogramma’s van de televisiezender BNN? Ook daar zoeken ze het liefst de mooiste plekjes met de auto. Er is geen ontkomen aan.

Je zou misschien denken dat roadtrippen hip is onder jongeren, maar uit ons trendrapport blijkt dat de zestigplussers ook dol zijn op roadtrippen. Zij slapen het vaakst van iedereen op drie verschillende plekken tijdens de vakantie en gaan graag roadtrippen om zoveel mogelijk te zien en te genieten van de vrijheid die je hebt met een huurauto.

Goede voorbereiding is het halve werk

Ik had in eerste instantie niet verwacht dat deze doelgroep vaker dan anderen op drie plekken overnacht. Maar als ik wat langer stil sta bij het vakantiegedrag van de zestigplussers in mijn omgeving besef ik dat zij veel rondreizen tijdens hun vakantie. Best logisch, want ze zijn flexibel en gaan waarschijnlijk inmiddels niet meer met kinderen op reis. Na al die jaren van kindervakanties hebben ze tijd (en zin) om erop uit te trekken om zoveel mogelijk te zien. Wat wel opvallend is, is dat toch 57 procent de route en overnachtingsplekken wél vooraf van dag tot dag uitstippelt. De meesten zien dus graag veel op reis, maar willen wel goed voorbereid op stap gaan. Op de bonnefooi? Daar doen ze niet aan.

"De 60-plussers ondervinden minder irritaties tijdens het huren van een auto in het buitenland. Misschien omdat ze de huurvoorwaarden goed doorlezen?"

Ook als het gaat om de huurauto is volgens deze leeftijdsgroep een goede voorbereiding het halve werk. Als ze een auto boeken, is de prijs trouwens niet zo doorslaggevend als bij de jongere doelgroepen. Uit het trendrapport blijkt dat hoe ouder men is, hoe minder belangrijk het bedrag is. Zestigplussers hechten meer waarde aan de huurvoorwaarden en vinden deze ook duidelijker dan andere leeftijden. Verder ondervinden ze minder irritaties tijdens het huren van een auto in het buitenland dan mensen van andere leeftijden. Misschien omdat ze de huurvoorwaarden goed doorlezen?

Vrouw met wegenkaart

Good old wegenkaart

Eenmaal onderweg slaan zestigplussers het vaakst de good old wegenkaart open (40 procent) in tegenstelling tot reizigers onder de dertig jaar (10 procent). Maar de meesten vinden de route via hun eigen, zelf meegenomen navigatiesysteem. Waar ze tijdens de autorit ook goed op letten is het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur. 75 procent van de zestigplussers zorgt ervoor dat ze achter het stuur niets met de telefoon doen tegenover 40 procent van de mensen onder de dertig jaar.

Grappig verschil tussen Nederlandse en Belgische zestigplussers is dat Belgen naast hun partner vaak met vrienden op stap gaan (23 procent). In Nederland gaat nog geen 10 procent van de zestigplussers met vrienden op vakantie. Zij kiezen massaal voor hun partner of gaan met hun kinderen.

Hoe zit dat bij jou? Ga je juist vaker met je partner op vakantie óf met vrienden? Laat het ons weten in de reacties!

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.