Van Nice naar Grasse – een prachtige route!

Frankrijk leent zich natuurlijk perfect voor de mooiste roadtrips. Het is nu eenmaal een veelzijdig land met talloze prachtige landschappen! Heb je altijd al eens de omgeving van Nice willen verkennen? Dan is dit een mooie route voor jou.

Voordat je met de huurauto op pad gaat kun je eerst een paar dagen in Nice blijven. Deze stad heeft meer te bieden dan je denkt: historische veelzijdigheid, strand, shoppen en nog veel meer. Na Parijs is het de stad met de meeste musea, waaronder die van Matisse. De etappe gaat langs de Côte d’Azur, door de Provence met prachtige landschappen en een stukje over de Mimosaroute. Je eindigt in Grasse, het walhalla van de parfumindustrie. Stap je in? We leiden je langs de route.

Een stop in Antibes

Antibes in Frankrijk

Neem vanaf Nice kustroute D6098 naar Antibes. Stop voor een koffie in deze bruisende ommuurde binnenstad en wandel even naar de enorme jachthaven. Je kijkt je ogen uit, want de meest indrukwekkende jachten van de Côte d’Azur vind je hier.

Langs de miljardairstulpjes

Juan les Pins, Frankrijk

Rijd verder naar badplaats Juan-Les-Pins, maar wel via de kustroute Cap d’Antibes (D2559) langs de miljardairstulpjes. Voor een mooi uitzicht over de kustlijn kun je boven op de kaap naar de vuurtoren rijden. Hier vind je ook een recent gerestaureerd zeemanskerkje. In Juan-Les-Pins is het ‘s zomers druk. Parkeren om even een duik te nemen kan er moeilijk zijn.

Op weg naar Cannes

Mandelieu, Frankrijk

Rijd daarom liever door naar Cannes. Boulevard de la Croisette is mooi, maar erg duur. Ter hoogte van de wijk La Bocca liggen publieke stranden waar je niet zo diep in de buidel hoeft te tasten. Je kunt er makkelijk parkeren en in een van de vele kiosken eet je een Pan Bagnat, een broodje tonijn uit de Provence.

Om hier te komen ga je vanuit Cannes naar Mandelieu. Na Mandelieu kom je op de Mimosaroute (D6098/D559). Een mooie kustroute met baaitjes waar je heerlijk wegdroomt over de Middellandse Zee. Stop ook even bij Rade d’Agay. Een van de mooiste baaien aan deze kust. Vanaf het strand heb je een prachtig uitzicht op het Esterel-gebergte.

Overnachten tussen de druivenvelden

Ramatuelle in Frankrijk

De volgende stop is Fréjus waar je kunt overnachten tussen de druivenvelden. Ga na Fréjus verder op de Mimosaroute via kustweg D559 naar Saint-Maxime en het mondaine St.Tropez. In Pampelonne kun je van de mooie stranden genieten. Voor een fijne lunch stop je bij Chez Camille vlakbij Ramatuelle (D93).

Het walhalla van de parfumindustrie

Grasse, Frankrijk

Vervolg je weg via de A8 terug naar het oosten naar Grasse, het walhalla van de parfumindustrie. Bij hotel Bastide Saint Antoine kom je helemaal tot rust. Je kunt er nog heerlijk eten ook.

Meer tips over het veelzijdige Frankrijk?

De informatie in deze blog komt uit hét roadtripboek On a roadtrip, dat wij samen met uitgeverij mo’media – bekend van de timetomomo (eerder 100%) reisgidsen – hebben gemaakt.  Meer tips over het mooie Frankrijk of wil je inspiratie opdoen voor een volgende roadtrip? Dan is dit roadtripboekje echt iets voor jou.

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Marlies

21 augustus 2019 | 5:02 pm | Reageer op Marlies

Lijkt me helemaal geweldig, ken de streek, maar binnendoor is echt Frankrijk! Super idee!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Johan

30 september 2018 | 11:28 pm | Reageer op Johan

beste

Top deze reissugestie.

Ik ga ook regelmatig naar de Azuurkust.
Tip. Huur een appartement. Prijs valt echt mee. En ga zelf uw croissants kopen bij de mmmmm . boulanderie artisanal.

Veel reisplezier.
Johan

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

1 oktober 2018 | 12:41 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Johan,

Mmm, bedankt voor de tip. Wij krijgen nu al trek in verse croissants!

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.