fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Slipgevaar voorkomen deze winter!

Nu het winterweer in aantocht is, is het ook belangrijk weer stil te staan bij de uitrusting van je eigen auto. Dat dit ook geldt voor een huurauto, daar staan minder mensen bij stil. Tijdens een huurperiode is de bestuurder namelijk zelf verantwoordelijk voor de uitrusting. En als je met vrienden of het gezin onderweg bent naar de wintersport, is slipgevaar wel het eerste dat je wilt voorkomen.

Waar gaat de reis naartoe?

Een huurauto is niet standaard uitgerust met alle benodigdheden. Het reisdoel kan verschillen en daarom hoeft ook niet altijd een winteruitrusting beschikbaar te zijn. Deze bestaat naast de zo belangrijke ´banden´ ook uit sneeuwkettingen, krabbers, vloeistoffen etc.

Ga maar na: een klant kan de auto ophalen in München en ermee naar de skigebieden rijden, maar even makkelijk kan het een zakelijke klant zijn die in de stad zelf blijft. En dat is wel een verschil!

Een familie huurt een minibus in Nederland om mee op wintersport te gaan, dan is het wel zo verstandig om dit bij het huren al aan te kaarten.

In Zweden zitten in winterperiodes uiteraard standaard winterbanden onder de auto, maar afhankelijk van het reisdoel kan er ook gekozen worden voor ´spikes´, dit zijn banden met rubberen uitsteeksels. Daar wil je niet pas achter komen op het moment dat dit nodig is. Toch?

 Huurauto wintersport

Op het moment dat de klant een auto huurt, is het onze partner niet altijd duidelijk waarvoor de klant deze gaat gebruiken. Ondanks het feit dat onze All Inclusive- en winterpakketten hier op de wintersportbestemmingen goed zijn voorbereid, kan het nooit kwaad om je als klant toch even te realiseren wat je precies gaat doen. En tip: maak dit ook altijd ken baar bij jouw (reis)adviseur . Hij of zij kan je beter adviseren, zodat je goed voorbereid op pad gaat.

Conclusie:

Stel bij het huren van een auto in de winter jezelf de volgende vragen:

  • Wat is het reisdoel?
  • Heb ik dit goed voorbereid en / of besproken met mijn reisadviseur?
  • Winterbanden; heb ik ze nodig voor mijn bestemming/reisdoel? Check hier
  • Wat zijn de regels rondom winterbanden van de landen waarin ik ga rijden?
  • Ga ik met het voertuig de bergen in en heb ik dan een winteruitrusting nodig?

Heb jij nog een gouden tip voor anderen voor de komende winterperiode? Laat het ons weten!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou