fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Stressfactor nul

Lang geleden – toen de dieren nog spraken – ging ik met de eigen auto naar Italië. Toscane, Umbrië, Rome, Napels, de Amalfikust … de rit erheen was een grote en dure onderneming.

Twee dagen rijden, alleen stoppen om dure brandstof te tanken, onderweg overnachten, tol betalen op de snelwegen, een wegenvignet kopen in Zwitserland, uren in de file aan de Gotthardtunnel. Eén keer is het bijna slecht afgelopen toen ik enkele seconden in slaap viel achter het stuur. Gelukkig had ik een engelbewaarder maar het had anders kunnen eindigen. Keihard werken tot de dag voor de reis en dan in de auto stappen voor 1.800 kilometer, dat is geen goed idee.

Kies voor een fly & drive

Nu kies ik al jaren voor fly & drive. ’s Ochtends het vliegtuig op, enkele uren later de huurauto oppikken voor een ritje door mooie landschappen, ’s avonds de voetjes onder tafel schuiven in je vakantieverblijf. Stressfactor Nul.  Ik heb het zowaar meegemaakt: ’s ochtends met een dikke jas vertrekken onder een Belgische sneeuwbui en ’s avonds in T-shirt aperitieven op een Italiaans terras.

Huurauto-Italie

Als er iets is wat je wilt missen op reis, dan is het wel stress. Met de eigen auto denk je vaak: als er maar niets gebeurt. Hoe zit het dan met de verzekering? Komen er dan advocaten aan te pas? Met een huurauto heb je die stress niet, want je hebt een sluitende all-in verzekering. Wil dat zeggen dat je met een huurauto op een onverantwoorde en onverantwoordelijke manier gaat rijden? Nee toch, je wilt jezelf een hoop gedoe besparen. Ik zorg altijd voor mijn huurauto alsof het de mijne is. Meer nog, aan het eind van de reis heb ik er een emotionele band mee opgebouwd. Van elke huurauto heb ik een foto. Beetje belachelijk, ik weet het. Als ik de auto inlever op de luchthaven, klop ik met de vlakke hand twee keer op het dak van het karretje. Zacht en liefdevol. Ik bedoel er mee: bedankt voor de trouwe dienst.

Joris de Voogt, Grande Magazine

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou