Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Sunny Cars Christmas Carol: over huurauto’s, ezels en een engel

‘Oops, sorry!’ zegt de vrouw. Ze is zojuist nogal hard in de stoel naast de mijne geploft en ze kijkt verontschuldigend naar haar buik. Die puilt flink uit en wordt duidelijk al een poosje bewoond.

Ik ben op weg naar Madrid. Een vriendin runt er met haar man een kleinschalig charmehotel in een prachtig oud Moors kasteeltje. Wat was ik blij met haar uitnodiging! Heel even leek het er namelijk op dat ik de kerstdagen alleen zou doorbrengen. Mijn ouders zijn zich vrolijk arm aan het shoppen in Münster, mijn broertje verwarmt zich aan zijn nieuwe vlam en mijn vriendinnen zitten zich bij hun (schoon)ouders moed in te drinken onder de kerstboom. En ik… ik hoorde tot voor kort alleen de stem van Robert ten Brink in mijn hoofd galmen: ‘Niemand wil met Kerst alleen zijn…’

Op naar Madrid!

Maar toen belde dus die vriendin, en nu zit ik na een lange dag op kantoor in het vliegtuig naar Madrid. Kerst 2015 is gered! Vanavond mag ik bij de gasten van het kasteeltje aanschuiven en me in de watten laten leggen met lekker eten en mooie wijnen uit de streek. En ik heb eindelijk een reden om die mooie, zware velours jurk aan te trekken die al maanden in mijn kast beeldschoon hangt te wezen.

Een oorverdovend geluid

In de aankomsthal van Luchthaven Madrid word ik opgeschrikt door een oorverdovend geluid. Te midden van alle tumult staat een levende kerststal. Jozef , Maria en kindje Jezus zijn niet thuis maar de ezel wel, en dat laat hij merken ook. Hij balkt er lustig op los en overstemt Wham!’s Last Christmas zonder moeite.

ezel autohuur

De verhuurkantoren zijn dicht

Terwijl ik in de rij sta om mijn huurauto op te halen, zie ik ook de zwangere vrouw en haar partner weer. Net als ze aan willen sluiten in de rij, gooien drie verhuurders zonder pardon hun luiken dicht. Het stel haast zich naar de volgende verhuurder, maar daar wordt driftig met het hoofd geschud en dan gaat ook dat luik naar beneden. De verhuurder bij wie ik in de rij sta om mijn huurauto op te halen, is hun laatste mogelijkheid. Ik laat ze voor gaan, maar wanneer ze aan de beurt zijn haalt de medewerker verontschuldigend zijn schouders op. Dan buigt de vriendelijke jongeman zich naar voren… Hij wijst naar de ezel aan de overkant. ‘Borro?’ oppert hij.

Goh, dit doet me denken aan…

‘Señorita!’ brult de jongen achter de balie. Ik schrik op uit mijn gedachten en vraag het stel om even te wachten. Ik heb namelijk een bevestigde reservering, dus ik kan hen een lift aanbieden. In gebrekkig Engels maakt de man duidelijk dat ze een hotel hebben geboekt in de voorstad van Madrid.

‘Ready?’ vraag ik als ik achter het stuur zit. De zwangere vrouw ploft weer vol overgave neer. ‘Oops, sorry’, mompelt ze opnieuw. Niet veel later rijd ik de parkeerplaats van een klein hotelletje op. Terwijl ik help de auto uit te laden, pakt de man mijn hand vast en zegt: ‘You are our angel tonight’. Ik knik vriendelijk en zeg: ‘Is goed hoor!’

Nog even in de achteruitkijkspiegel kijken

Als ik weer in de auto zit, kijk ik toch nog even in de achteruitkijkspiegel. Ik zie dat de lucht is opengebroken en recht boven het hotelletje staat een grote ster aan de hemel. Een engel… stiekem moet ik een beetje lachen. De vader in spe heeft de kerststemming blijkbaar al goed te pakken. Maar als ik wegrijd op weg naar mijn eigen sprookjesachtige bestemming kan ik het niet laten en fluister tegen mezelf: ‘Dat wordt vast een heel bijzonder kindje.’

Fidji

Autohuurexpert

Sinds 2011 schittert Fidji op de Reserveringsafdeling. En haar karakter is nét zo zonnig als haar naam doet vermoeden. Reizen is haar grote hobby – met de VS, Zuid-Afrika en Vietnam als haar top 3 mooiste bestemmingen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou