Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Sunny Cars in de Groeten van Max

Gisteravond was er een item bij de Groeten van Max waarin Sunny Cars voorkwam. Ik wist uiteraard dat dit onderwerp besproken zou worden. De redactie had ons namelijk enkele weken geleden benaderd en om een reactie gevraagd. Erg benieuwd naar het eindresultaat schakelde ik gisteren in om te kijken, want hoe iets weergegeven wordt in de media is altijd weer spannend.

Reisbureau failliet, autohuur geannuleerd

Voor diegenen die het niet gezien hebben hierbij in het kort de case zoals door Groeten van Max gepresenteerd: het echtpaar van Slooten boekt een reis naar Amerika, waar ze zich met een huurauto zullen verplaatsen. Als ze de auto bij de lokale verhuurder op willen halen blijkt dat er geen auto voor hen is gereserveerd. Het reisbureau (Toerkoop Ebens) waar het echtpaar de reis heeft geboekt is failliet en heeft de huurauto nooit aan Sunny Cars betaald, waardoor de reservering is geannuleerd.

Onze volledige reactie

Na het kijken van de uitzending was ik toch een beetje teleurgesteld. Uit onze reactie is namelijk slechts 1 enkele zin getoond. De inspanningen die wij hebben gedaan om de klantgegevens te achterhalen om de familie van Slooten nog voor vertrek naar Amerika in te lichten over de situatie wordt niet genoemd. Daarom leek het mij goed om hier de volledige reactie te plaatsen die ik aan de redactie van Groeten van Max gegeven heb. Zo kunt u zich een volledig beeld vormen.

SGR dekking van autohuur

De opmerking van tafeldame en juriste Yda Matthijssen van de ANWB ´dat wij nog even moeten studeren´ op onze uitspraak dat het verhalen van reeds gemaakte kosten bij het failliete reisbureau een zaak is tussen de gedupeerde en het SGR is ook niet waar in mijn optiek. In het geval van een pakketreis word autohuur namelijk wel gedekt wordt door het SGR. Aangezien wij geen inzicht hebben in de wijze waarop het reisbureau zijn diensten aan de klant heeft gefactureerd moeten wij altijd naar het SGR verwijzen. Zij kunnen de boeking van het reisbureau inzien en beoordelen of zij de claim honoreren of niet. Met de mening van Yda dat er voor alle vormen van vooruitbetaling een garantie zou moeten zijn ben ik het hartgrondig eens. Dat is ook de reden dat wij al enige tijd met het SGR in gesprek zijn over de dekking van autohuur. Ook dit staat vermeld in onze reactie.

Tevreden klant

Gelukkig hebben we met onze partner Alamo een goede oplossing gevonden voor de familie van Slooten en hebben zij het geld terug gekregen. En daar gaat het uiteindelijk om. Toch was ook deze uitzending weer een les voor mij: there are always 2 sides to every story.

PS: het hele filmpje terugkijken? Dat kan hier:

Get Adobe Flash

Hans Knottnerus

Managing Director

Hans is Managing Director van Sunny Cars Nederland, België en Frankrijk. De afgelopen 25 jaar werkte hij in diverse managementfuncties bij verschillende internationale autoverhuurorganisaties van ‘naam en faam’, onder andere in India! Dat hij een echte autohuurexpert is, kun je dus wel stellen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Rijschool Utrecht

6 april 2014 | 5:25 pm | Reageer op Rijschool Utrecht

Welkom op de website van Rijschool Vlam
Op zoek naar een autorijschool in Utrecht? Dan ben je helemaal aan het juiste adres bij rijschool Vlam! Je kunt bij rijschool Vlam tegen scherpe tarieven rijlessen volgen in Utrecht. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar. Wil jij graag garantie voor het behalen van je rijbewijs? Dan is het examengarantie misschien iets voor jou! Je kunt ook pakketten van 10, 20, 30 of 40 rijlessen afnemen bij rijschool Vlam. Je bent met deze pakketten goedkoper uit dan dat je telkens losse rijlessen afneemt. Losse rijlessen kosten bij rijschool Vlam maar 35 euro! Dat is aanzienlijk goedkoper dan bij andere rijscholen in Utrecht. Wij zijn een BOVAG erkende rijschool in de regio Utrecht.

Jouw 1e rijles bij autorijschool Vlam is gratis!
Jawel je leest het goed! Bij autorijschool Vlam in Utrecht is jouw 1e rijles helemaal gratis! Wij snappen dat jij graag bij een rijschool rijlessen wilt volgen waar je op je gemak zit en waar je een goed gevoel bij hebt. Rijschool Vlam is gespecialiseerd in het opleiden/ begeleiden van mensen met rijangst en of faalangst. Juist daarom kan je geheel gratis en vrijblijvend kennismaken met autorijschool Vlam. Tijdens deze 1e rijles heb je de gelegenheid om alle vragen die je hebt te stellen aan de instructeur. Natuurlijk kan je ook voorkeuren en wensen bespreken zodat de instructeur een schema voor je kunt maken als je rijlessen wilt volgen bij rijschool Vlam. Een ander voordeel van deze 1e rijles in Utrecht is dat de instructeur een goed beeld van jouw huidige rijervaring krijgt. Zo kan de instructeur dus een inschatting maken van het te verwachten aantal benodigde rijlessen voor het behalen van jouw rijbewijs.

Voordelen van Rijschool Vlam
De kwaliteit en wensen van de leerling staan voorop.
Je bepaalt zelf het tempo van je rijopleiding.
Rijles van goed opgeleide en professionele instructeurs.
Opfriscursus (heb je moeite met bepaalde onderdelen in het verkeer of lang niet gereden?
Wij halen je op en brengen je weer terug bij je huis of werk
De rijlessen worden gegeven in het gebied waar je praktijkexamen zal worden afgenomen.
Doordeweeks, ‘s avonds en in het weekend rijles.
Spoedcursus/Examengarantie.
Wij begeleiden je van A tot Z.
Betalen in termijnen zonder rente / extra kosten.

Wij sponsoren de activiteiten van Studentenvereniging UGS Utrecht en C.S. VERITAS.

Je kunt ook bij Rijschool Vlam terecht voor onder andere:

Autorijschool Zeist, Rijles Woerden, Rijschool Wijk bij Duurstede, Autorijschool Den Dolder, Rijscholen in Montfoort, Autorijles Bunnik, Rijschool Driebergen, Autorijles Maarssen, Rijschool Vleuten, Rijschool De Meern, Rijles Leidsche Rijn, Autorijschool Bilthoven, Rijschool De Bilt, Rijschool Maartensdijk, Rijschool Nieuwegein, Rijschool Houten, Rijschool Vianen, Rijschool IJsselstein, Rijschool Woerden en omstreken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Renske Mijderwijk

4 november 2013 | 9:27 am | Reageer op Renske Mijderwijk

Beste André,

Bedankt voor je reactie. Vervelend dat je zo lang moet wachten op een antwoord. Kun je mij het reserveringsnummer doorgeven? Dan kan ik voor je nagaan waarom het antwoord zo lang op zich laat wachten en je wellicht verder op weg helpen.

Zonnige groet,
Renske

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

andre van der Ham

2 november 2013 | 9:08 am | Reageer op andre van der Ham

Klachten afhandelen via de televisie is altijd lastig. Als bedrijf word je er niet beter van en de media gaat het enkel om het meest sappige verhaal en de kijkcijfers. Ik kan me wel voorstellen dat mensen het doen. Ik ben zelf al drie maanden bezig om een klacht bij Sunny cars normaal beantwoord te krijgen, dit blijkt echter niet te lukken. Helaas helpt de televisie dan soms wel.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Grasmeijer

13 oktober 2013 | 4:14 pm | Reageer op Grasmeijer

Waarom altijd bijbetalen voor winterbanden , zijn toch verplicht in de winter , en dan is de prijs ook niet in verhouding tot de prijs voor de inkoop van de banden .7 euro per dag en dan gedurende al die wintermaanden is een aardig potje wat er dan van overblijft .
Aanpassen van deze prijs in verhouding zal Uw bedrijf geen windeieren leggen .

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Renske Mijderwijk

14 oktober 2013 | 3:11 pm | Reageer op Renske Mijderwijk

Beste Frans,

Bedankt voor je reactie. Op welke bestemming ben je op zoek naar een huurauto? In de landen waar winterbanden verplicht zijn, biedt Sunny Cars namelijk speciale servicepakketten waar winterbanden al bij inbegrepen zijn. Je hoeft dan geen toeslag meer te betalen voor winterbanden op de ophaallocatie. Mijn collega Suzanne heeft hier een blog over geschreven, voor meer informatie verwijs ik je naar: https://blog.sunnycars.nl/winterbanden-pakket-autohuur/

Met zonnige groet,
Renske

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou