fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Tankhendel kapot… Wat nu?

Lesbos, een Grieks eiland met mooie natuur en lekker eten. Als reserveringsmedewerker van Sunny Cars boek ik auto’s voor onze klanten, maar op Lesbos heb ik ervaren hoe het is om zelf een auto te huren.

Daar sta ik bij de verhuurder met alles wat ik nodig heb. Alles? Ja, alles: mijn bagage, paspoort, rijbewijs en creditcard. De verhuurder maakt mijn huurcontract op, checkt mijn gegevens en vraagt of ik nog een extra verzekering af wil sluiten.
“Nee hoor,” zeg ik zelfverzekerd. Bij Sunny Cars zijn de verzekeringen immers inclusief. Maar plotseling begint de beste man in het Nederlands uit te leggen dat het écht beter is om extra verzekeringen af te sluiten. “Weet u het zeker,” vraagt hij me, “want op het moment dat u schade heeft moet u die zelf betalen!”

Zijn blik… bang word ik ervan.

Ik begin te twijfelen. “Bij Sunny Cars is toch alles inclusief?” vraag ik. Ik pak de voorwaarden erbij. Ja, daar staat het, onder het kopje ‘terugbetaling eigen risico’: in geval van schade betaalt Sunny Cars het bedrag aan mij terug. Mits ik niet nalatig ben geweest.
Opgelucht kijk ik de verhuurder weer aan. “Nee, ik hoef geen extra verzekeringen.” Hij kijkt een beetje teleurgesteld en zegt dat ik wel een waarborg moet betalen via mijn creditcard. Ik knik vriendelijk naar de beste man. Dat is geen probleem.
Hij print het huurcontract uit en terwijl we naar de huurauto lopen vraag ik hem waar hij zo goed Nederlands heeft geleerd. Vol trots vertelt hij dat zijn vader Grieks is en zijn moeder Nederlands. Samen lopen we rondje rond om auto. De auto heeft een paar kleine krassen die we op het contract noteren. De beste man ziet een deukje over het hoofd, maar gelukkig zie ik het net op tijd. Ook dit wordt op het huurcontract vermeld. Vervolgens krijg ik de sleutel.

Hiep, hoi, zet de tzatziki maar klaar!

Eindelijk kan mijn reis beginnen.
De eerste paar dagen geniet ik in de buurt van mijn hotel van de zon, zee en het heerlijke eten. Maar dan is het tijd om het eiland te verkennen. Voor de zekerheid rijd ik nog even met mijn huurauto naar de benzinepomp om hem vol te tanken.
Ik pulk aan het klepje van de tankdop, maar het gaat niet open. Misschien moet het vanuit de binnenkant van de auto? Ik kijk bij de bestuurdersstoel en jaaa, gelukkig, ik zie een hendel. Ik ga zitten, trek eraan en dan… heb ik ineens een hendel in mijn handen. Er gaat van alles door me heen, maar vooral…

tanken autohuur huurauto vakantie

Hoe moet ik nu tanken?

Gelukkig komt er een pompbediende naar me toe die de tankdop openmaakt met een schroevendraaier. “Thank you!” roep ik, want ik kan gelukkig weer verder.
Omdat ik straks niet de schuld wil krijgen van de kapotte hendel, bel ik wel direct even met de verhuurder.
Die reageert positief. Hij vertelt dat het een bekend probleem is, verontschuldigt zich en zegt dat hij nog geen tijd had gehad om de hendel te laten repareren. Ook zegt hij sorry voor het feit dat hij het niet had gemeld toen ik de auto ophaalde. Voor de zekerheid bel ik even met Sunny Cars om de kapotte hendel in mijn dossier te laten zetten.
De verhuurder biedt me aan om de auto om te komen ruilen voor een exemplaar met een werkende tankhendel, maar dat hoeft voor mij niet. Ik besteed mijn tijd liever aan het rondrijden op Lesbos.

T(h)ank you!

Irene

Autohuurexpert

Irene is een van onze enthousiaste medewerkers van de afdeling Reserveringen. Sinds maart 2009 is ze al in dienst en ze heeft nog steeds die Rent a Smile-vibe waardoor ze haar werk met veel plezier doet.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou