fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Tankregelingen bij autohuur

Je wilt bij het inleveren van de huurauto niet voor onaangename verrassingen komen te staan, zoals bijbetalen voor benzine. Daarom hebben we de verschillende tankregelingen inzichtelijk gemaakt, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Ik leg ze per tankregeling uit, zodat je gemakkelijk kunt zien welke huurauto met welke tankregeling het meest geschikt is. Er zijn altijd voorwaarden aan de tankregeling verbonden, soms is een bepaalde regeling bij een verhuurder niet mogelijk in combinatie met adresaflevering of inleveren buiten kantoortijden. De 3 tankregelingen en de voorwaarden lees je hieronder. 

Tank full-full (FF) – Aanbevolen

De titel zegt het al, bij deze tankregeling lever je de huurauto op dezelfde benzinestand in als je deze hebt opgehaald. Vol dus.
Deze regeling is soms niet mogelijk in combinatie met adresaflevering of bij het inleveren buiten kantoortijden. Indien dit het geval is, vind je deze informatie terug in de huurvoorwaarden.

Tankmeter tankregelingen autohuur

Tank full-empty (FE)

Hierbij is de tankregeling vol-leeg. Je haalt de huurauto op met een volle tank en levert deze leeg weer in. Ter plekke betaal je een toeslag voor de gebruikte brandstof. Er vindt geen restitutie plaats van niet-gebruikte brandstof. Maak je gebruik van de FE regeling, maar rij je met de huurauto maar een halve tank leeg, dan betaal je toch het tarief voor een volle benzinetank.

Kosten FE-pakket

Gemiddeld ben je ongeveer € 20,- duurder uit als je voor deze tankregeling kiest. Op sommige bestemmingen is echter enkel het FE-pakket boekbaar. Ook al heeft dit pakket niet onze voorkeur, willen wij onze klanten wel de mogelijkheid bieden om een auto te huren op deze locatie en bieden wij de locatie daarom wel aan.

Wij kunnen de exacte kosten van het FE-pakket niet in de huurvoorwaarden vermelden, omdat deze o.a. afhankelijk zijn van de actuele lokale brandstofprijzen. Ook worden er vaak servicekosten gerekend door de verhuurder, waardoor de kosten hoger kunnen zijn dan de daadwerkelijke kosten per liter.

Tank full-paid (FP)

Bij de full-paid tankregeling is 1 gratis tank brandstof inbegrepen. Als je de huurauto ophaalt met een volle tank, kun je deze leeg weer inleveren zonder bijbetaling. Deze regeling is momenteel alleen in de VS en Canada beschikbaar.

Tip: komt het voor dat de tank bij het ophalen maar halfvol zit, laat dit dan op het contract vermelden. Dan mag je de auto natuurlijk ook met een halfvolle tank inleveren.

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Susanne Pols-van Gelder

1 juni 2012 | 3:11 pm | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Beste meneer/mevrouw Dijkstra,

Bedankt voor uw reactie. We vinden het spijtig dat u niet op voorhand op de hoogte was van de geboekte tankregeling.

Bij het selecteren van de huurauto en op de voucher staat de tankregeling vermeld. Om onduidelijkheden in de toekomst te voorkomen hebben we dit blog geschreven voor extra uitleg. Mocht u toch nog meer vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen per telefoon(023 5699 696) of per e-mail (reservation@sunnycars.nl)

Met vriendelijke groet,

Susanne Pols-van Gelder

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Dijkstra

27 mei 2012 | 9:17 pm | Reageer op Dijkstra

Bij het boeken van een huurauto via Arke ( Sunny cars /Gold cars) werd helaas niet vermeld dat wij gebruik maakten van een FE pakket. Wij hebben dus, zoals wij al jaren gewend zijn, netjes onze huurauto weer vol getankt voor het inleveren.
Thuis bemerkten wij dat er via onze creditcard ruim 80 euro was
ingehouden voor het tanken ( wat dus niet nodig was). Van Sunny cars heeft men wel zijn best gedaan om dit bedrag terug te krijgen, maar Gold car wilde maar 27 euro vergoeden. Dit is dus een dure tank beurt geweest. Het lijkt ons raadzaam om bij het verhuren duidelijk te vermelden wat de afspraken zijn, om dit soort teleurstellingen te voorkomen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou