fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

The Sunny side of life – bagage

Dit ben ik, een Nissan Sunny, een prachtig staaltje techniek uit het land van de reizende zon. Ik bied mijn diensten aan bij een autoverhuurbedrijf. Vreemde paradijsvogels met rijbewijs, onverwachte situaties en de prachtigste plekjes, ik laat er in deze blogs mijn lichten over schijnen.

(Te) veel bagage mee!

Vakantiegangers nemen tegenwoordig hun hele huisraad mee op vakantie. Ik begrijp dat op zich wel, je raakt gewend aan alle luxe goederen die je thuis ook hebt. Maar het is wel raadzaam om je van tevoren te bedenken of al die bagage ook in de huurauto past, terwijl de passagiers ook nog voldoende plek hebben om te zitten.

Oeps, te kleine huurauto

Het leek een rustig weekje te worden voor mij. Een cabrio, twee sportmodellen en ik waren niet verhuurd, dus ik had me al voorbereid op een weekje wortelschieten. Plots hoor ik een eindje verderop een gezin bestaande uit twee volwassenen en hun dochtertje aankomen bij een geboekte Peugeot 107. Met in hun kielzog twee volgeladen trolleys. Een zeer indrukwekkende hoeveelheid spullen kan ik wel zeggen. De vader kijkt de meegelopen autoverhuurder vragend aan. Grapje zeker? Helaas, deze auto bleek toch echt door henzelf geboekt. De blikken verleggen zich van de trolleys naar de moeder. Die haalt haar schouders op en zegt: ‘tja, weet ik veel hoe groot zo´n autotype is?!? Ik heb de beste prijs aangeklikt op de site en naar het verzekeringspakket gekeken!’

Nissan Sunny

Nadat is vastgesteld dat het nooit gaat passen, kijkt de autoverhuurder naar mij! ´U heeft geluk, we hebben nog één grotere sedan, die Nissan Sunny.´

De vader lijkt enthousiast te worden, maar wil wel graag weten hoeveel moet worden bijbetaald voor dit grotere autotype. Er komt slechts €42 bij voor de hele week, tot grote opluchting van de moeder.  ´Gelukkig voor u houden we de tarieven van Sunny Cars aan´, zegt de medewerker met een knipoog. ´Anders was de prijs wel ietsje anders geworden!´. Het nieuwe contract wordt opgesteld.

Een goede tip!

Ik zie het vaker gebeuren dat klanten eigenlijk een iets grotere auto nodig hebben zodat alle bagage er goed in past en zij ook nog comfortabel kunnen zitten. Er wordt blijkbaar niet altijd voldoende gelet op de juiste grootte van de auto. Mijn tip is om eerst te kijken naar het formaat auto dat thuis voor de deur staat. Dat is de beste referentie voor het dagelijks gebruik tijdens de vakantie.

Je doet er verstandig aan hier al tijdens het boekingsproces thuis of op het reisbureau goed over na te denken. Als je er namelijk ter plaatse pas achter komt dat je niet het juiste formaat hebt gekozen, kan het zijn dat er geen andere auto´s beschikbaar zijn. Dat is nogal vervelend als je net aan de vakantie wilt beginnen.

Nadat de koffers zijn ingeladen en de speelgoedtas van de kleine meid op de achterbank is geplaatst, wordt de medewerker hartelijk bedankt voor zijn hulp. ´Op naar Valencia´, zegt vader. ´De zon roept al!´ Ik geef gas, toch blij dat ik niet hoef wortel te schieten.

Nissan Sunny

Welke auto zou jij eigenlijk wel eens willen huren op vakantie? Ook een Nissan toch. Laat het mij weten op n.sunny@sunnycars.nl.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

pieter smit

12 mei 2015 | 3:54 pm | Reageer op pieter smit

Het eerste verhuurbedrijf sinds ik huur in spanje(en dat is 6 a 7 keer per jaar)
wat doet wat het belooft, perfecte service,perfecte helpdesk.
en is er een keer ergenis word dat ook zeer correct opgelost.
een TOPPER!!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou