fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

The Sunny Side of Life

Waarom zou je als auto in godsnaam toch bij een verhuurmaatschappij gaan werken? Ik heb die vraag vaak gekregen. Het antwoord is simpel, “Ik ben een Nissan met grote hang naar avontuur onder de motorkap”.

Hoe het allemaal begon

Helaas ben ik geen sport model, zoals mijn nichtje de Nissan Z350. Ook ben ik niet de Nissan Pathfinder, die je misschien in de grote rally´s ziet, zoals Parijs – Dakar. Natuurlijk, kom je wel ergens als auto, maar het is mij niet ver genoeg. Op een dag hoorde ik eenproductiemedewerker zeggen dat er door een autoverhuurder in Europa gezocht werd naar degelijke familieauto´s voor de reisbranche. Nu kan ik je zeggen, “veel degelijker dan een Nissan Sunny worden ze niet gemaakt…”!

nissan sunny

Ik heb een redelijk ruime kofferbak, plaats voor 2,3 kinderen op de achterbank, een spiegeltje voor mevrouw …of meneer?! Ik neem geen stelling in deze discussie. Elke bestuurder of passagier is mij even lief! Ook heb ik een goede en benodigde hoofdsteun voor de vakantiebehoeftige vader. Het allerbelangrijkste is natuurlijk, dat ik rijd als een zonnetje.

De benodigde papieren

De kennismaking met de inkoper van de verhuurmaatschappij ging prima. Ik verkoop mijzelf, mijn beste lezer. Niemand hoeft daar iets voor te doen. De papieren voor verscheping waren snel geregeld en voor ik het wist stond ik met 29 andere modellen op een vrachtschip. De reis zou via Rotterdam naar Spanje leiden waar ik voor het eerst mijn deuren zou openstellen voor het grote publiek.

De eerste keren

Zoals wel vaker bij een eerste keer, was het niet alleen maar fantastisch. Mijn eerste berijder was de vader van een Engels gezin, een supporter van Chelsea. Moeder maakte er een gewoonte van om haar kunstnagels onderweg te vijlen…erg nerveus denk ik! De kids, 2 kanjers… maar het wegmoffelen van rommel hadden zij tot kunst verheven. Sorry dat ik me zo uitlaat, maar het is waar hoor…en het overkomt je allemaal als huurauto.

Aan het einde van de 3 daagse trip had ik alleen maar 3x de boulevard en de weg naar de luchthaven gezien. De rommel was wel indrukwekkend, met 2 lege chipszakken onder de mat, pakjes drinken en papiertjes tussen mijn in delen neerklapbare achterbank en de nodige druppels van Cornetto´s op mijn gloednieuwe bekleding. Ook lag er onder de stoel een viltstift, die zou echter vele kilometers later goed van pas komen! Maar daar kom ik in een andere blog nog op terug J.

Gelukkig werd ik direct daarna meegenomen door een stelletje die de gouden driehoek in Andalusië ging bezoeken. Sevilla, Cordoba en Granada hebben we gezien, ik was hartstikke onder de indruk! Daarna bleven we nog 3 dagen in een klein pittoresk badplaatsje, helemaal mijn reis! Ik heb genoten en mijn bestuurders ook.

spanje

Mooie avonturen beleefd

Het overgrote deel van mijn reizen waren echt geweldig. Altijd onverwacht. Wat er gebeurde toen ik in een spijker reed? Of toen we werden overvallen door sneeuw in de Sierra Nevada! Brrr, ik krijg er nog de rillingen van. Ik heb ook goede tips over het schoonmaken van de auto, verkeersregels, en ik laat graag zien waar mijn ´Goodyear´s´ mij allemaal naartoe hebben gebracht want Spanje was niet mijn eindbestemming!

Ik heb voor volgende keer een verhaal, … bijzonder, op z´n zachts gezegd! Hopelijk rijd je dan weer mee.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou