Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Theo: mijn favo' fly drive is Noorwegen

Een fly-drive is natuurlijk dé manier om jouw vakantieland te ontdekken. Vliegen naar een mooie bestemming en vervolgens daar met je huurauto rondtoeren. Zo kun je de mooiste plekjes bezoeken! Ter inspiratie vragen we iedere maand aan een frequente reiziger wat zijn of haar favoriete fly-drive bestemming is.

Deze keer is de beurt aan Theo de Reus, co-editor in chief (ofwel lid van de hoofdredactie) van TravMagazine, het grootste vakblad voor de reisbranche in Nederland.

Theo, wat is jouw favoriete fly-drive bestemming?
Noorwegen.

Theo Reus noorwegen huurautoWaarom juist Noorwegen?
Noorwegen is een verrassende bestemming. Op slechts twee uur vliegen vind je een land met een uitbundige natuur die compleet verschilt van die in ons vlakke en aangelegde Nederland. Je rijd door uitgestrekte bossen, langs meren en fjorden, passeert kleine dorpjes met rode houten huizen, en ondertussen zie je in de verte de bergtoppen waarvan de sneeuw op de toppen reflecteert in de zon. Klinkt misschien wat overdreven schilderachtig, maar zo is het wel.

Wanneer heb je deze fly-drive gemaakt, en met wie?
Ik was in juni 2013 in Noorwegen. Ik bezocht er vrienden en heb voorafgaand aan het bezoek in m’n eentje een mini-vakantie gehouden. En die was veel te kort.

In wat voor huurauto heb je rondgereden?
Ik reed in een Volkswagen Golf, diesel. Een robuuste auto voor Noorwegen.

Hoe heb je je route bepaald?
Ik landde in Bergen en wilde het fjordengebied in de regio bekijken. Mijn einddoel was het plaatsje Eidfjord, op 150 kilometer ten oosten van Bergen. Dat dorp ligt aan het einde van de gelijknamige fjord, waar ook cruiseschepen aanleggen. Over die 150 kilometer heb ik vier uur gedaan. Op veel plaatsen geldt een maximum snelheid van 80 kilometer. En er wordt streng gecontroleerd. Een snelweg heb je daar niet. Er is een slingerweg met veel tunnels die langs de voet van de bergen gaat en op andere momenten weer langs het water. En soms moet je een ferry nemen om een fjord over te steken.

Hoogtepunt?
Een wandeling door de bergen bij Eidfjord. Na twee uur klimmen bereikte ik een uitzichtpunt waar ik het dorp en de fjord van boven kon zien. Het was al elf uur ‘avonds en nog steeds licht. Daar zit je dan in de stilte van de natuur, terwijl ik die zelfde ochtend nog in het drukke Nederland zat. Een onwerkelijk gevoel.

Uitzicht in NoorwegenGekste dat je hebt meegemaakt?
Toen ik wegreed uit Bergen werd ik, nota bene om half een in de middag, aangehouden voor een alcoholcontrole. Dat zegt wel iets over het drankgebruik van de Noren, anders houden ze op een doordeweekse middag niet zo’n grootscheepse actie. Omdat ik niets had gedronken mocht ik als beloning een snoepje uit een mandje kiezen.

Wat mag je niet overslaan?
Vergeet vooral niet om ook Bergen zelf te gaan bekijken. De stad is precies zoals je ‘m van de foto’s kent, met rode, witte en bruine houten huizen langs de haven. In Bergen heb je voldoende restaurants waar ze, hoe kan het anders, verse vis serveren.

Nog tips voor andere reizigers?
Haast je niet. Neem de tijd als je een fly-drive door Noorwegen maakt. Als je een planning maakt waar je de volgende avond wilt zijn, zorg dan dat je per dag niet te veel kilometers maakt. Neem de tijd om onderweg te stoppen voor foto’s, voor een lunch of om zomaar even te genieten van de stilte en de natuur. En om vier uur ’s middags is het in Noorwegen tijd voor koffie met versgebakken wafels. Mis dat niet…

Wat is je volgende (geplande) reis?
Hoogstwaarschijnlijk opnieuw Scandinavië. Ik wil Oslo zien en dan het binnenland in.

 

Heb jij ook een favoriete fly-drive bestemming die je graag wilt delen? Stuur dan een mailtje naar Suzanne

 

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou