Op vakantie naar Catalonië? 3x dit moet je zien en doen!

Alleen naar Barcelona voor een stedentrip? Zonde! De omgeving heeft namelijk net zoveel – of misschien wel veel meer – te bieden. Je hebt wel een huurauto nodig om de leukste plekjes te verkennen. Klaar voor het proeven van heerlijke wijnen, smullen van de lokale specialiteiten en jezelf verdiepen in de rijke geschiedenis? In Catalonië vind je voor elk wat wils.

Castells

Je hebt ze vast weleens op de foto gezien, de menselijke piramiden die soms wel tien niveaus hoog zijn. In het Catalaans heten ze castells. Hoe spannend is het om de laatste en kleinste deelnemer in het hoogste topje te zien klimmen? Héél spannend, kunnen we je vertellen. En hoe ze het doen blijft een wonder… In het voorjaar en de zomer worden in Catalonië op veel dorpspleinen demonstraties gegeven. In Tarragona heb je de meeste kans. Hier wordt ook om het jaar een echte competitie gehouden waar de verschillende clubs tegen elkaar strijden voor de grootste en de mooiste menselijke piramide.

Castells in Catalonië

Cisterciënzerroute

Het Cisterciënzerklooster Santa Maria de Poblet staat al sinds 1991 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit klooster, waar nog steeds vijftig monniken wonen, is geopend voor bezoekers en geeft een goed beeld van het leven in een klooster, niet alleen nu maar ook vroeger. Catalonië heeft nog twee van deze Cisterciënzer kloosters. De best bewaarde is die van Santes Creus. In het derde klooster van Vallbona de les Monges wonen de nonnen. De drie kloosters zijn met elkaar verbonden door de Cisterciënzerroute die je zowel met de auto als te voet of per mountainbike kunt doen. Voor meer informatie over deze route kijk je hier.

Cisterciënzer in Catalonië

Wijnproeven

In het centrum van de Catalaanse wijn- en cavacultuur is een bezoekje aan een van de vele wijnhuizen een must. Je leert er meer over de historie van de wijnbouw en kunt natuurlijk lekker proeven van de verschillende soorten wijn en cava. Soms worden er ook concerten gegeven in de wijnkelders, bijvoorbeeld in bodega Codorniu in Sant Sadurní d’Anoia. De plek bij uitstek om een cava te proberen en te genieten van een lunch. Wel van tevoren reserveren!

Wijnproeven in Catalonië

Heb jij Catalonië al eens verkend met de huurauto? We zijn benieuwd naar jouw tips! Laat het ons hieronder weten in de reacties.

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.