fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Tips & Tricks: Autohuur in Canada

Canada is een perfecte bestemming om te roadtrippen! Het landschap, de veelzijdigheid, je raakt gewoon niet uitgekeken! Lees snel verder voor de beste autohuurtips voor een roadtrip in Canada.

Jasper National Park en Vancouver Island

Onze Sunny collega Jacqueline is op huwelijksreis geweest naar Canada. Het hoogtepunt van haar reis? Vancouver! En waarom dan? Vooral vanwege de diversiteit. Die combinatie van natuur en stad is echt fascinerend. Haar mooiste foto heeft ze gemaakt in Jasper National Park. Vanwege overstromingen kon ze niet naar Banff, dus ze heeft een goede reden om nog eens terug te gaan!

Ferry

Natuurlijk mag een bezoek aan Vancouver Island niet ontbreken. Je kunt de ferry van tevoren reserveren, maar in het voor- en naseizoen is dat niet nodig. Het is net als met een pont in Nederland, gewoon achter in de rij aansluiten. In het hoogseizoen kan dit wel eens betekenen dat je pas met de tweede of derde ferry mee kunt.

Cruise

Indien je per cruise aankomt in Vancouver kun je de auto bij het kantoor aan de cruiseterminal ophalen. Handig! Let op: dit kantoor is alleen vanaf de cruiseterminal bereikbaar. Indien je niet per cruise aankomt, is het niet mogelijk je huurauto hier op te halen.

Oneway

One ways (ophalen in de ene plaats en achterlaten in een andere) van en naar Alaska zijn helaas uitgesloten. One ways zijn altijd op aanvraag. Voor sommige bestemmingen kunnen bepaalde categorieën niet, andere bestemmingen zijn zelfs helemaal uitgesloten. Is jouw aanvraag voor een one way van of naar een stadskantoor niet akkoord?  Probeer eens of het van de luchthaven naar de luchthaven wel lukt. Bij internationale one ways (CAN – USA en vice versa) kan het alleen van en naar bepaalde luchthavens. Deze kun je als enige internationale one ways gewoon via het systeem reserveren. De toeslag voor de one way varieert van kosteloos tot CAD 1000 exclusief lokale belastingen, afhankelijk van de afstand.

Grensoverschrijding

Vanuit Canada mag je de grens naar de Verenigde Staten over. Dit hoeft niet vooraf aangevraagd te worden, maar kun je gewoon melden bij het ophalen van de auto. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

tanja van loon

23 februari 2020 | 11:19 am | Reageer op tanja van loon

hallo wij hebben bij jullie 2 x een auto in reservering staan waarvan 1 voor 2 weken vancouver wij hebben onze basis in pemberton en whistler wat zijn mooie plekken om te gaan zien hoop dat jullie me kunnen helpen want zie van alles maar weet eigenlijk niet waar en hoever dat allemaal rijden is
alvast bedankt groetjes tanja van loon ( het gaat over de periode 9 t/m 24 sept)

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou