Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Tips & Tricks: Autohuur in Groot-Brittannië

In mijn vorige blogposts stipte ik autohuur in o.a. Zuid-Afrika, Spanje, Frankrijk en Griekenland aan. Ben je ook zo benieuwd hoe het zit met autohuur in Groot-Brittannië? Lees dan vooral verder! Ik deel de antwoorden op regelmatig gestelde vragen over deze bestemming met je.

Welke route zal ik kiezen?

Er zijn zo ontzettend veel mooie bestemmingen op deze aardbol. Kiezen blijft lastig. Op zich hebben we met het gezin een mooie flow gevonden. De ene zomer gaan we ver en de andere doen we Europa in combinatie met skiën in het voorjaar. Prima! Nu ik me voor dit blog een beetje in Groot-Brittannië verdiep vraag ik me af waarom we hier nog nooit geweest zijn. Ik kom prachtige routes tegen langs de ruige kust van Devon en Cornwall, door de Schotse hooglanden en door het glooiende heuvellandschap in het Lake District.

Voor een weekje zouden we bijvoorbeeld naar Newcastle kunnen vliegen en terug vanaf Southampton. Stoppen we onderweg oa. bij Leeds Castle, een waar sprookjeskasteel met een echte Engelse tuin. En als we wat langer de tijd hebben van Glasgow via Dublin naar Londen. Ik heb St. Patrick´s Cathedral altijd al eens willen bezichtigen. Hmmm, eens in de huurvoorwaarden kijken of dat kan…

autohuur groot britannië london

Van het Verenigd Koninkrijk naar Ierland en weer terug

Zo lang we de auto weer in het Verenigd Koninkrijk inleveren is een one way in de meeste gevallen toegestaan. In sommige gevallen zelfs kosteloos. Maar mag die auto dan ook mee de ferry op en de grens over naar Ierland? Dat mag! De kosten variëren van GBP 60 tot GBP 150 exclusief lokale belastingen. De grensoverschrijding moet wel vooraf aangevraagd worden. Nadat je de reservering hebt gemaakt stuur je een e-mail met in het onderwerp je reserveringsnummer en in de tekst naar welk land je de grens over wilt met de auto. Wij vragen het dan voor je aan en vermelden de grensoverschrijding op je voucher.

Gelukkig maar, want een uitstapje naar Ierland is zeker de moeite waard. Dublin is natuurlijk een must met de vele gezellige pubs voor een goed glas Guinness of een Ierse whiskey met bijna altijd live muziek op de achtergrond. Breng ook een bezoek aan de Guinness brouwerij of Jameson Distillery om te zien hoe je biertje of whiskey worden gemaakt. In het centrum vind je het beroemde Trinity College, waar je in de prachtige bibliotheek het historische Book of Kells kunt bezichtigen. Maar Ierland biedt meer dan Dublin alleen, overweeg ook zeker de populaire Ring of Kerry route langs de kust van het schiereiland Iveragh met Killarney als uitgangsplaats.

autohuur groot Brittannië kasteel

Andere aanraders zijn door de Wicklow Mountains rijden en onderweg uitstappen voor een mooie wandeling of naar de Klippen van Moher die tot 200 meter boven de Atlantische Oceaan uitsteken en daarmee tot de hoogste van Europa behoren. Of ga naar het knusse Cork in het zuiden of het graafschap Donegal in het noordwesten, wat bekend staat als het echte pure Ierland. Tip: zet je navigatie uit en laat je verrassen! Ik kan zo nog wel even doorgaan met voorbeelden van prachtige Ierse plekken, maar nu eerst terug naar de mogelijkheden voor grensoverschrijding.

Wat nu als je de auto in Inverness (Schotland, dus UK) op wilt halen en in Cork (Ierland) in wilt leveren? Dat wordt lastig. Het is namelijk niet toegestaan.

Ophalen op het vasteland van het Verenigd Koninkrijk en inleveren in Noord-Ierland (ook UK) daarentegen mag wel bij een van de vier verhuurders waar we mee samen werken. De kosten bedragen op dit moment GBP 150 exclusief lokale belastingen. Er zijn verschillende ferryverbindingen tussen beide bestemmingen mogelijk, waaronder van Liverpool naar Belfast of vanuit het Schotse Cairnryan naar Belfast.

schapen groot britannië autohuur

Ophalen in Noord-Ierland en inleveren in Ierland is bij een enkele verhuurder toegestaan tegen een toeslag variërend van GBP 150 tot GBP 550 exclusief lokale belastingen. Neem voor zo´n reservering contact op met ons reserveringsteam.

Vanuit Ierland naar Noord-Ierland is het eenvoudiger. Grensoverschrijding is kosteloos of € 30 exclusief lokale belastingen per huurperiode. Een one way kost, indien toegestaan, € 120 exclusief lokale belastingen.

Centraal Londen

Mocht je met de auto Londen in gaan, houdt dan rekening met de zogenaamde `Congestion charge`. Op maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 18.00 geldt een verplichte toeslag voor rijden in Centraal Londen van GBP 11,50 exclusief lokale belastingen per dag. Deze toeslag kun je tot een dag na het rijden in de zone online voldoen.

Heb je hier nog vragen over? Of wil je iets anders weten? Mail mij gerust via S.Pols@sunnycars.nl

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou